iPon Hírek

EA: Nem lesz visszafelé kompatibilis a Next-gen

Dátum | 2013. 02. 13.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az EA pénzügyi igazgatója, Blake Jorgensen szerint a következő generációs konzolok már nem lesznek visszafelé kompatibilisek elődeikkel. A vezető egy ’kérdés és válasz’ ülésen tette a nyilatkozatot a Goldman Sachs Technology and Internet Conference rendezvényen, San Francisco-ban, tegnap. (forrás: Gamasutra) Jorgensen kiemelte, hogy szerinte a jelen generációs konzolok még erősek lesznek a 2014-es gazdasági évben, méghozzá a sport játékok miatt, mert a beléjük fektetők nem akarják majd a szezon közepén eldobni a konzoljukat, ha nem vihetik tovább az eredményeiket. "Észben kell tartani, hogy a következő generáció több mint valószínű, hogy nem lesz visszafelé kompatibilis, tehát ha multiplayert játszotok egy játékban, nem tehetitek meg, hogy egy régebbi konzol birtokosával teszitek meg azt." (megjegyzés: Blake-nek azért tudnia kéne, hogy ez nem éppen a visszafele kompatibilitás leírása... ezt ha akarják meg tudják oldani keresztplatform szerverekkel is) Az Electronic Arts sportjátékainak zöme a sport szezonokkal együtt halad, így számításba kell venni azt, hogy ha az új gép karácsonykor jön, akkor a sportrajongók nem ugranak egyből megvenni a konzolt. Legalábbis az aktuális szezon befejeztéig biztos nem. A PS3 utódjáról minden valószínűség szerint február 20-án hallunk majd, de a Microsofttól is az elkövetkező néhány hónapra jósolják a nagy Xbox 720 bejelentést (már ha így fogják hívni).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. princeps
2013.02.13. 15:47
szokásos szemétség lenne a gyártók részéről
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. razorlight
2013.02.13. 16:13
És megint egy pletyka, amit majd egyesek már tényként fognak kezelni. Amíg nincs hivatalos bejelentés kár bárkinek is bosszankodnia ilyenekért. Egyrészt akinek jelenleg is van egy működő konzolja az nem hinném hogy egyből dobja is ki és veszi meg az újat (habár tudom kapitalizmus van, és ennek megfelelően ha nem birtoklod egyből a legújabb termékeket jobb esetben csak maradi vagy rosszabb esetben terrorista gyanús személy).

Amúgy nem hinném (sőt kizárt), hogy 720-nak hívjak a következő Xbox-ot. Ugyanis a 360 a jelenleginél is csak annyit jelenti lényegében, hogy 4 játékos is játszhat egymással egy gépen (ugye a bekapcsológóm körül ha négy kontroller van csatlakoztatva akkor kiad egy teljes /360°-os/ kört).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. VAjZY
2013.02.13. 16:38
Ki gondolta volna. Vajon meddig gondolkodtak a megoldáson? Szerintem közel sem elég ideig. Vajon direkt? Igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. HUFEUR
2013.02.13. 18:24
Nem mondtak újdonságot, hardver sem lesz kompatibilis (igaz, hivatalos specifikációkat még nem tudni), és pénzügyileg sem érné meg.

razorlight:
Ha a next gen konzolok vinnék a jelen generáció összes játékot mindenféle probléma nélkül, akkor azért sokkal többen megszabadulnának a jelenlegi konzoltól, hisz akkor már semmi értelme megtartani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Cadaver
2013.02.13. 22:19
Mit várunk? ElectronicArts nyilatkozat!Ez mindent megmagyaráz...Goldman Sachs....kell még több ide?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Riddick77
2013.02.14. 06:29
A névválasztás a xboxnál nem arra vonatkozik,amire razorlight írta szerintem. Ennek inkább marketing jelentősége van. Mivel a Playstation előrébb járt a konzolok generációját nézve,a Microsoft nem akart hátrányba kerülni egy esetleges Playstation 3 vs Xbox 2 név harccal,azért kitalálták a xbox 360 nevet,ami a laikus vásárlót tekintve is többet mutat a Sony konzoljával szemben. De,várjuk nagyon az új konzolokat,hogy induljanak játék fejlesztések ,és a pc s hardverek ára is alakuljon,mert a videokártyák ára nem nagyon megy lefelé ahogy nézem. A processzorok ára,főleg az Intel,meg egyenesen felfelé megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2013.02.14. 08:47
razorlightnak pedig félig igaza van, csak nem a 4 játékos lehetőségre vonatkozik, hanem a konzolt széles körben alkalmazható tulajdonságaira (mindenféle média szarság).
Másik részében pedig neked van igazad Riddick.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm Cadav...
2013.02.14. 09:08
Tökéletes tisztánlátás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mtrx220
2013.02.14. 10:13
pletykák..
amúgy miért lenne kompatibilis?
hivatalosan a 360 sem volt kompatibilis a régi xbox-al. később megoldható volt, meg volt rá okos; de nem ér annyit az egész.
m$ meg nem fogja azt a hibát elkövetni amit a sony - ps3-ba épitett ps2 ugyanmár..leálltak vele ők is, mert rájöttek hogy nem éri meg.
ráadásul, és szerintem eme remek helyen ez igen fontos kérdés; már előre megy a paráztatás hogy nem is lehet törni majd az új boxot. nem mondom, jobban örülnék ha lehetne. de szerintem a m$ itt is tanult.
mindegy, megvárjuk mit mondanak; most már hamarosan be fogják jelenteni az újabb generációt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.02.14. 10:48
Mert azt várod, hogy a bejelentés alatt az is elhangzik majd, hogy törhető lesz az Xbox? : )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Supra
2013.02.14. 11:22
Az EA által készített programok még az aktuális platformokkal sem kompatibilisek :-)

Persze, szövegelni meg nyilatkozni mindenki tud, programot irni meg egyre kevesebben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mtrx220
2013.02.14. 12:04
ugyan dehogy
de ha blu-ray lesz benne, ami egyre inkább valószínű. akkor kész, finito
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!