iPon Hírek

EA: PDLC - hosszú, de fizetős demók

Dátum | 2010. 03. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Ilyen PDLC-kel kiegyeznénk 10 dollárért!Az Electronic Arts ötletelői az utóbbi időben sokat túlórázhattak, mert egymás után jönnek elő a játékipar arculatát átrendező gondolatokkal. Először jött a Project 10 dollar, ami szerintünk nem is olyan rossz (bár nem úgy muzsikál, ahogy azt várták), most pedig a PDLC-k.

Amint azt a címben is írtuk, ezek hosszú, ám de fizetős demók, melyek a játék megjelenése előtt jönnek ki, azért, hogy a kiadó fel tudja mérni az igényt a teljes játékra és a reakciók alapján még változtathasson is a végleges verzión, ha szükséges.

"A PDLC (Premium DownLoadable Content) körülbelül 10 és 15 dollár közötti áron lenne kapható az XBLA-n és a PSN-en [konzolok esetében], lényegében egy nagyon hosszú próbaverzió lenne, a 2009-es Battlefiled 1943 nyomán. A "rendes" dobozos kiadás röviddel követné a PDLC-t teljes áron." - magyarázta Michael Pachter elemző, a Visceralos Nick Earl-el folytatott beszélgetése alapján.

"Mr. Earl úgy hiszi, hogy a PDLC csökkenti a teljes, dobozos változat befejezésének és forgalomba hozatalának kockázatát, alacsony árú marketing eszközként szolgál." A Battlefield 1943-ra visszatérve, az egy csak digitálisan kapható, teljes, de rövid játék volt, ennek megfelelő árazással. Ha ilyen lenne egy próba verzió 10-15 dollárért és gyakorlatilag előzetes lenne a nagyhoz, azzal még ki is lehetne egyezni.

"Ha a PDLC kedvező kritikákat kapna, az jó reklám lenne a dobozos terméknek is. Ha a PDLC-vel gondok vannak, akkor még tudunk változtatni a végleges verzión, kijavíthatjuk a hibákat és továbbfejleszthetjük a játékot kiadás előtt." A részletek még egyelőre nem tiszták, például, hogy tartalmazza-e majd a próbaverziót a végtermék. Ilyen bevezetéssel van egy fogadásunk rá, hogy nem, és később is csak külön lesz majd megvásárolható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. YuGabe
2010.03.23. 13:25
Szerintem ez a legnagyobb baromság, amit EA eddig kitalált. Fizetni egy demóért? Lol. Aztán ha tetszik a játék, akkor még vedd meg azt is fullban. Akkor lenne értelme, ha mondjuk 10-15 dollárért megvennéd ezt a "demót", és utána annyival kevesebbért vehetnéd meg a teljes játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Magrathea
2010.03.23. 13:38
Igen, erre én is gondoltam. Ez az ami működhet, vagy az, hogy a "demó" egy előzetes a játékhoz, vagy előtörténet. Ez viszont nem minden műfajban működik. A legtöbb FPS-ben, RPG-ben ok, de egy sport játékban mit kezdesz? Hmm... A legjobb tényleg az lenne, hogy annyival kevesebbért adják a teljest amennyibe a demó kerül, azoknak akik megvették.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zsohi
2010.03.23. 13:40
EA talalta ki?! pfff A SONY mar a GT4el jatszota ezt es a GT5el is. En orulnek ennek de csak akkor ha az ingyenes demok megmaradnanak es a fizetos demok legalabb annyira tartalmasak lennenek mint a GT5P es nem az lenne hogy a dobozos jatek elso 2-3 orajat csak kiolloznak es mikor megveszed a tobozos jatekot maradt 3-4 ora a jatekbol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. qwertzzui
2010.03.23. 13:41
Szánalmas! esetleg még Yugabe hozzászólása lenne az alternatíva de kétlem hogy kapós cucc lenne

"melyek a játék megjelenése előtt jönnek ki, azért, hogy a kiadó fel tudja mérni az igényt a teljes játékra" -ez meg 1 akkora baromság hogy a plafont veri mért idáig nem tudták számolni azt hogy mégis saccra mennyien töltötték le a demót? tény újságokban,és különböző játékkal fogalakozó weblapok is vannak...de erre van kitalálva a demóban szereplő Net hozzáférés pár pályával....hogy tudd milyen a játék hálón keresztül. Ha még csak 1 account reg lenne már azzal elősegítettük őket a "számolásban. de mind1....ők tudják
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Magrathea
2010.03.23. 14:23
Az EA megerősítette, hogy a tradicionális ingyenes demók ettől megmaradnak, egyelőre még kísérleteznek, hogy milyen formában lenne a legjobb tálalni ilyesfajta letölthető tartalmakat. Olyan modellek lebegnek a szemük előtt, mint a Madden Ultimate Team, Battlefield Heroes és a már említett Battlefield 1943.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Caboose
2010.03.23. 14:35
Ekkora hülyeséget is rég találtak ki... 2 játékot csinálni 1ből? És külön eladni pénzért? Jó nagy sóherek ezek... Inkább az eredeti játék vásárlására kéne buzdítani, de szerintem ezzel ilyesmit nem fognak elérni. A játék iránti igényt meg máshogyan is meg lehetne határozni szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. axe
2010.03.23. 14:54
Mostmár DEMO is lesz warez oldalon ennyit értek el vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Movolif
2010.03.23. 15:58
jujjdelol
tudnak vmit a marketingeseik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Avisto
2010.03.23. 21:22
Igen, ennek akkor lenne értelme ha az ára vagy legalább annak nagyrésze később beszámítana a teljes verzió árába. (kb mint AION-nál a headstart) De így ez az én értelmezésem szerint kb olyan mintha egy fizetős bétateszt lenne. Egy normál hivatásos tesztert még fizetnek is a munkájáért, nyilván egy bétatesztert nem, de hogy már nekem kelljen a tesztelésért külön fizetni aztán megvenni még a kész verziót külön teljes árért ez nekem kicsit sok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Peterku
2010.03.23. 22:34
Sokan vannak olyanok, akik tudják, hogy VALÓSZÍNŰLEG tetszeni fog a játék, amikor kijön, de azért szeretnék előbb kipróbálni. Ezért azt is el tudom képzelni, hogy az emberek a teljes verzióból a megjelenésekor nagyobb árengedményt kapnak, mint amennyibe a demó került, ha korábban már megvették a próbaverziót. Így a próbaverziót csábító letölteni a későbbi spórolás miatt, a teljes verziót pedig azért veszik meg, hogy akkor már ne vesszen kárba az árengedmény, meg olyan izgalmas volt az a váratlan fordulat a demó végén. Sokaknál működne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2010.03.25. 16:28
duplamnka razoréknak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!