iPon Hírek

EA szerverleállítások

Dátum | 2013. 01. 02.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az EA még ebben a hónapban leállítja azokat a szervereit, amelyek régebbi játékait szolgálják ki, köztük a FIFA 11-et. Összesen 12 játéknak szűnik meg az online támogatása.

"A döntés sohasem könnyű, ha a régebbi EA játékok nyugdíjazásáról van szó" – írták az EA-sok a hivatalos honlapon. "A fejlesztőcsapatok és az üzemeltetők szívüket-lelküket beletették ezekbe a játékokba, majdnem annyira, mint az ügyfelek, akik játszanak velük, és nem könnyű látni, hogy a játékok nyugdíjba mennek."

"Ám ahogy a játékokat felváltják az újabbak, azoknak a játékosoknak a száma, akik a régi darabokat élvezik lecsökken egy szintre, amely kevesebb mint 1 százaléka az összes EA címmel csúcsidőben játszó játékosok számának, és már nem megvalósítható annak a háttérmunkának a folytatása, amely a játékok üzemeltetéséhez szükséges."

"Jobban szeretnénk, ha a keményen dolgozó mérnök és IT csapatunk üzletfeleink másik 99%-ára koncentrálna, akik a népszerűbb játékainkkal játszanak. Reméljük hogy sok-sok élvezetes órát szereztünk a játékainkkal, és értékeljük a további támogatást."

Íme a teljes lista a leállítások pontos dátumával:

Január 1

Január 3

Január 11

Január 14

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. madcaptain
2013.01.02. 17:15
Na szép 1 évig adnak szervert egy játékuknak lol. Innentól bármelyik játékuk multija csak max. időlimites trial. komolytalan pénzéhes banda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. HUFEUR
2013.01.02. 17:52
madcaptaion:

Ne legyél már hülye, azért állítják le, mert már nincs rá igény. Gondolom te szívesen üzemeltetnél egy szervert amit senki sem használ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ByrDer
2013.01.02. 18:21
Ezeket az évente újrapatkolt tömeggyártott szar játékokat úgyis csak idióták veszik, akiknek egyébként sem tűnik fel hogy meglopja őket ez a gusztustalan nagyvállalat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. GyaxyBoy
2013.01.02. 18:27
Huffeur - Azért nem kell mindent elhinni amit mondanak.
Szegényebb országokban, aki megveszi a FIFA 11-et, mert még az megy a gépén és vannak egy páran, azok simán tolhatják. Ha teszem azt, még 500.000-en játszanák, akkor ez mekkora pénzkiesés az EA-nek? Hiszen azok nem vették meg a 13-at. És ha abból megveszi 300.000.- az is már bevétel.
Még a szerverükért nem kérnek pénzt, így meg kell lépniük.

Természetesen ez csak egy példa volt és lehet nincs is alapja, de én azért nem hiszek el mindent, amit mondanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Stormrage
2013.01.03. 00:16
EA az mocsokmod penzehes, ezt bebizonyitotta mar szamtalanszor es az SWTOR-al meg is koronaztak, bejelentettek hogy free2play, hat olyan f2p lett, hogy inkabb kimesz havatlapatolni vagy elofizetsz... f2p limitaciok olyanok lettek, hogy gyakorlatilag csak az elso bolygot lehet vegigvinni vele (tutorial bolygo, bevezeto, stb, kb az elso 10 szint)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zevilaga
2013.01.07. 16:47
A Battlefield2-vel múlt héten még játszottam online. Ha jól számolom az 7 év a megjelenéstől számítva. Mostmár láthatóan csökken a játékosok száma, de eddig nagyon kitartottunk mellette. 7 évért van értelme megvenni egy jó online játékot, de egy évért... hülye lennék ilyen eldobható cuccokkal játszadozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!