iPon Hírek

EA224WMi: IPS paneles monitorral erősít a NEC is

Dátum | 2012. 09. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az EA224WMi modell TN+Film alapú társainál nem csak jobb látószögeket, de szebb, színhűbb képet is kínál, ami több területen is fontos szempont lehet. A 21,5 colos képátlójú, 16:9-es képaránnyal rendelkező megjelenítő IPS típusú LCD panelja mögött természetesen ezúttal is LED-es háttérvilágítás teljesít szolgálatot. Maga az LCD panel 1920 x 1080 pixeles natív felbontás, 250 cd/m2-es fényerősség és 1000:1 tipikus kontrasztarány mellett üzemel, a dinamikus kontrasztarány értéke pedig 25000:1. A függőleges és vízszintes betekintési szögek egyaránt 178 fokosak, a teljes válaszidő pedig 14 ms-os.


Az új monitort gyártója elsősorban üzleti felhasználóknak, valamint pénzügyi területen, az egészségügyben, illetve a kormányzatban dolgozóknak ajánlja. Ez persze nem jelenti azt, hogy a termék ne lenne remek választás otthoni felhasználásra.

A friss megjelenítő intelligens szolgáltatásokkal kerül forgalomba. Ilyen hasznos funkció a környezeti-fény érzékelő, amely az aktuális fényviszonyoknak megfelelően állítja be a megjelenítő fényerősségét. A monitor persze jelenlét érzékelőt is kapott, ami érzékeli, hogy ül-e valaki a kijelző előtt - ha nem, akkor ennek megfelelően készenléti állapotba küldi a megjelenítőt, a felhasználó visszatérésekor pedig automatikusan visszaáll a normál üzemmód. A monitor energiatakarékos módot, valamint szénlábnyom-mérőt és költségmérőt szintén tartalmaz.


Az EA224WMi két darab, egyenként 1 wattos terhelhetőségű beépített hangszóróval és egy négyportos USB 2.0-s hubbal is fel van szerelve. Az USB 2.0-s portok közül kettő a monitor oldalán, kettő pedig a hátlapi kivezetések között bújik meg. A videó bemenetek között egy DisplayPort, egy HDMI, egy DVI-D és egy D-Sub csatlakozó található.

A monitor repertoárjában a ControlSync funkció is helyet kapott, ami többmonitoros megjelenítő konfigurációk építésekor jön jól. A funkció segítségével OSD szinkronizációra nyílik mód a többmonitoros rendszer esetében, így csak a fő monitort (master) kell beállítani, a hozzá kapcsolódó többi megjelenítő (slave) automatikusan alkalmazni fogja a fő monitor beállításait. Szügség esetén persze egy gombnyomással visszaálíthatóak az egyes monitorok egyedi beállításai.


Az új monitor beépített állványa a kijelző döntésére és elforgatására egyaránt módot ad, sőt, segítségével még pivot/portré módba is elforgatható a monitor. A kijelző magasságát 130 milliméteres tartományon belül lehet állítani.

A MultiSync EA224WMI három év garanciával kerül forgalomba, ajánlott végfelhasználói ára pedig 279 dollár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. AkosAkos
2012.09.10. 17:52
Miért kerülnek az üzleti monitorok kétszer annyiba,mint mondjuk egy LG,ami szintén IPS,21",LED,FHD...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. AkosAkos
2012.09.10. 17:53
Jó,forgatható,hangszóró....de ezeken kívül minden extrát megkapunk 40k alatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zack( ro)
2012.09.10. 19:27
Valaki nem tudna adni egy linket a NEC haterkepeihez? Nagyon tetszenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fpityu
2012.09.11. 09:47
Beírod google keresőbe hogy fall wallpaper ,és bár ezeket nem, de hasonlókat találsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!