iPon Hírek

ECS alaplap "kezdő" tuningosoknak

Dátum | 2009. 03. 31.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Második LGA-1366 foglalatú és X58 lapkakészletű alaplapját kifejezetten kezdő tuningosoknak ajánlja a vállalat.

Az X58B-A2 Black Series nevezetű alaplap elég impozáns specifikációkkal és szolgáltatásokkal rendelkezik. Megfelel a VRD 11.1 6-fázisú elektromos kialakításának, aminek köszönhetően az alaplap alacsony kihasználtság esetén egyetlen fázisra le tud kapcsolni, így növelve a hatékonyságot. Hasonló szolgáltatás működik a Gigabyte LGA 775-ös alaplapjaiban is DES Advanced néven.


Az X58-as alaplapokhoz hasonlóan ez a termék is maximálisan 24 GB-nyi, 1600 MHz-es DDR3-as memóriát képes fogadni. A kétkártyás megoldások közül csak az ATI CrossFire-t támogatja. BIOS trükközésekkel azonban működésre lehet bírni két NVIDIA-kártyával is ezeket az alaplapokat, azonban ezt nem ajánlja sem a gyártó, sem az NVIDIA. Az X58-as alaplapok közül az eddigi információk szerint az Asus RoG (Republic of Gaming) alaplapjai fogják támogatni mindkét nagy videókártya gyártó kétkártyás megoldásait.


A két darab PCI-Express x16-os foglalat mellett még megtalálható egy x4-es és két x1-es is. Van még egy sima PCI-interfész, hat darab SATA II port JMicron RAID-vezérlővel, két darab eSATA II port, Ethernet-interfész valamint egy 8-csatornás Realtek HD audió vezérlő chip is. Az alaplap alján pedig van még egy hibakeresést megkönnyítő LED is. Hogy miért pont kezdő tuningosoknak jó ez a lap? Erről sajnos nem tudunk meg sok információt a közleményből. Valószínűleg túlhajtást megkönnyítő szoftverek fognak helyet kapni az alaplap dobozában, illetve a BIOS is egyszerűbb felépítéssel fog rendelkezni. Árról és megjelenési időpontról még nincs információnk, azonban 210 dollár fölött várható az alaplap, mivel elődje (X58B-A) ennyiért kapható külföldön.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.03.31. 18:39
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ossyni
2009.03.31. 22:43
túl drága egy nem túl ismert gyártótol nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2009.03.31. 23:03
Méltán nem túl ismert, minőségben is az alsó szegmenst képviseli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ossyni
2009.04.01. 17:38
"Inkább az lenne a meglepő, ha kihoznák 20k HUF-ból"

Pedig az alkatrészeket kilóra veszik, csak a fő chip amit integrálnak, aközött lehet egy kis eltérés, licenszben.
Gyakorlatilag amikor kifut egy széria akkor már 20 ezerért is lehet kapni, de mégis ugyanannyi pénzből gyártják mint amikor elkezdték...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!