iPon Hírek

Eddig több, mint 200 millió Windows 8 licenc fogyott

Dátum | 2014. 02. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az elmúlt hónapok folyamán a Microsoft nem igazán említette, hogy áll a Windows 8, már ami az új operációs rendszer forgalmát illeti, ám tegnap, egy konferencia alkalmával végre lehullott a lepel a várva várt információkról. Tami Reller, a Microsft marketing részlegének vezetője elmondta, a Windows 8 licenceladások tekintetében már átlépte a 200 milliós határt. A több, mint 200 millió eladott licencben benne vannak azok a licencek, amelyek az új számítógépekre, illetve új táblákra telepített Windows 8 operációs rendszerekhez tartoznak, valamint azok is, amelyekkel korábbi Windows kiadásukat frissítették Windows 8-ra a felhasználók. Az adat nem tartalmazza a mennyiségi licenceket, amelyek rendszerint az üzleti szférában találnak gazdára. A 200 millió eladott licenc remekül hangzik, ám a szint teljesítéséhez 15 hónapra volt szükség, ami összességében nem ad okot ünneplésre. Hogy miért? Azért, mert a Windows 7 esetében a megjelenést követő első 12 hónapban 240 millió licenc talált gazdára, a Windows 8 így ebben a tekintetben elődje mögött kullog. A Windows 8.1 Update 1 érkezése kétségkívül javíthat a helyzeten, ugyanis az eddig kiszivárgott információk alapján a Windows 8.1 első frissítése meglehetősen érdekes és hasznos újításokat hoz, amelyeknek elsősorban az asztali számítógépek tulajdonosai örülhetnek – akik rendszerint azért kritizálják az érintőkijelzős konfigurációkra szabott Windows 8-at, mert érintőkijelző nélkül nincs sok értelme a csempés felületének. A Windows 8.1 Update 1 érkezése többek között ezért is fontos, ugyanis a frissítés jóvoltából kezesebb, használhatóbb lesz a Windows 8.1 az érintőkijelzővel nem rendelkező rendszereken.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

92. No.1.
2014.02.15. 12:57
De nem azert, mert annyian megvettek, hanem azert mert a laposokat mar azzal aruljak... Igy en is 2-vel hozzajarultam ehhez a vacakhoz mar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. CyberPunk6...
2014.02.15. 13:03
A windows 7 magasra tette a lécet, de az egy igazi nagy siker volt. Ha ezt a két tényezőt belevesszük, akkor ugyan nem rekordsiker, de egyáltalán nem olyan szörnyű eredmény.

Az meg, hogy hányan raknak fel utána hetest a laptopra totál lényegtelen, mert az már ki van fizetve és megvan belőle a pénze a Microsoftnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. gab78
2014.02.15. 13:05
Fogadjunk ebbe a telefonokat is belevették...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. atti2010
2014.02.15. 13:07
Nem rossz a Windows 8 csak vannak felhasználok akik akkor is felhívnak ha 10cm eltolsz az asztalon egy ikont, azoknak a Win 8 egy rém állom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. csabi02
2014.02.15. 13:08
Igen, a win7 nagyon sikeres lett és lehet meg sem tudják ismételni,de
azért én elégedett lennék ha ez a sokak által bukásnak nevezett win8 bevétele az én zsebembe vándorolt volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. jaszy.peti
2014.02.15. 13:40
ez mind szép és jó, én is elgondolkodtam rajta, hogy felteszem a 8-ast a 7-es helyett, de nem megy... Túl jó a Win7, hogy eldobjam.
Bár ahhoz meg kidobhatnának már egy SP2-őt, mert múltkor telepítettem és drivereken, meg az Offce 2013-on kívül semmi nem volta rajta, de leszedett így is 2GB frissítést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. Fernando
2014.02.15. 13:40
Nagyon is számít, hogy ki cserélni le a megvásárolt készülékén a 8-at 7-re. Ugyanis ez esetben a 8-at nem szabad akaratából "vette meg", hanem rá erőltették és nagyon is mond valamit, hogy az első adandó alkalommal lecserélik azt.

Azt is egy merő ostobaság sugallni, hogy csak azoknak nem tetszik a Win 8, akik "nem értenek hozzá". Ugyanis ehhez nem kell jobban érteni, mint a Win 7-hez, a nyolcban is minden "hülyebiztosra" van megcsinálva. Fel kéne fogni: A legtöbbeknek az nem jön be, hogy asztali gépükből táblagépet akartak csinálni, vagyis a stílus asztali gépeken való alkalmatlansága az, ami elfordítja az embereket ettől a rendszertől. És hiába vannak eszközök "hetesíteni" a 8-at, nagyon sokan úgy gondolják, hogy jóval tisztább akkor már élből egy 7-est használni. És hát igazuk is van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. j.panzer
2014.02.15. 14:01
Ez az eredmény katasztrofális. Főleg akkor, ha belevesszük, hogy az MS eredetei tervei szerint sokkal többet akart eladni belőle, mint Windows 7-ből. Ugyanis a Win 7-et csak PC-kel árulták, a Win 8-at pedig tableteken is árulják, ami manapság egy kirobbanó dinamikával növekvő szegmens. Tehát eredetileg az volt a terve, hogy asztalin is fogyjon szépen, és a tablet piacon is komoly részesedést hozzon az MS-nek.

Ezzel szemben a szomorú valóság, hogy a tablet piaci részesedése a cégnek olyan kicsi, hogy talán még százalékban sem mérhető, az asztali PC-k piacán meg fele annyit ha eladtak W8-ból, mint Win7-ből.
És nem véletlenül. A W8 egy baromira elrontott, használhatatlan OS. A legrosszabb, amit valaha az MS készített.

Én egy tablet gépen használok W8-at, mert ott nem tudnék W7-et használni, de asztali gépen, laptopon soha szóba nem jöhet a W8.
Csomó ismerősöm van, akinek az új laptopjához adták a W8-at. Kivétel nélkül mindegyikük megszabadult tőle előbb vagy utóbb. Van aki 2-3 napig bírta, van aki 1-2 hétig, de végül mindenki visszatért Win7-re.

Rajtam kívül egyetlen ember van az ismeretségi körömben, aki Win8-at használ, de ős is úgy, hogy progival visszatette a start menüt, és a Modern UI-t letiltotta a fenébe. És ő is csak azért mert használ pár cuccot, ami Win 8 only...

Szóval egy totális bukás ez a rendszer, és nem ok nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Asagrim Ferna...
2014.02.15. 14:08
" ... a nyolcban is minden "hülyebiztosra" van megcsinálva."

Sőt, hülyébbiztosra. Már ott tartunk hogy az automatikus frissítések is hibát dobnak, mert a folyamatok nem kapnak rendszergazdai jogot csak úgy. Ha csak úgy simán menüből, vagy ikonra dupla kattal, tehát normál módban indítasz el egy progit, az annyira korlátolt lesz, hogy például gyökér könyvtárba se tud fájlt menteni, mert bemutat neki a Win8 hogy access denied, ráadásul ezek a programok mind azt hazudják magukról, hogy Windows 8.1 kompatibilisek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. Phantomstr...
2014.02.15. 14:26
Ez van, ha egy cég elcseszi a marketinget. A MS ezt eljátszotta Az Xbox One-val is és a Windows 8.1-gyel is. Ahhoz képest végül is előbbi még egész jól teljesít, de annak nincs is "házon belül" alternatívája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. weri
2014.02.15. 15:11
Szerintem teljesen felesleges volt a windows 8-at kiadni. Jó pár évig kitart még a win7 és csak utána lett volna értelme kiadni a 8-at.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. ptaylord
2014.02.15. 15:18
A 200 millió így valóban nézve nem olyan sok. Pedig szerintem nem indultak rossz irányba M$-ék. Bár az asztali verziót még lehetett volna csinosítgatni.

off/ Nem értem miért kell ennyire szidni a Win8-at. Én is ellene voltam, amíg ki nem próbáltam. Sokkal jobban kezeli az alkalmazásokat és stabilabban és gyorsabban fut, mint a 7-es. arról nem is beszélve, hogy gyorsabban el is indul. Én meg külön szeretem a metró felületet, mert a csempékre kipakolva minden információt egyszerre láthatok (emailek, más üzenetek, ...) és az asztalt nem kell telepakolni ikonokkal mert csempéről (legalább is nekem) kényelmesebb kezelni, hogy csoportosíthatom az alkalmazásokat. Tény hogy a csempéknek van még hova fejlődni testreszabhatóságilag.
Off/ Csak leírtam a véleményemet, nem szeretnék itt is Windows 8 vs 7, xp...stb topikot indítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. j.panzer
2014.02.15. 15:27
Én meg sokkal jobban utálom a Win 8-at, mióta napi szinten használom, mint mikor még csak mások gépén szívtam vele.

A stabilitása egy humbug, meg sem közelíti a Win7-et. Eddig kb egy tucat különféle hardveren volt "szerencsém" találkozni a Win8-al, beleértve tabletet, asztali PC-t, és laptopot is, és több, mint a vasak felén futottam már bele fagyásba. A saját tabletem hetente 1-2-szer lefagy. Win7 évente 1-szer szokott átlag. (Három éve használom, azóta kb. 3-4 fagyása volt). Igazából a heti 1-2 még elviselhető (emlékszem még volt olyan win, ami napi 2-t fagyott), de a Win 7-tel még csak egy ligában sincs stabilitás szempontjából.
A gyorsaság is inkább csak SSD-n érzékelhető, és valójában nem is bootol gyorsabban, mint a Win 7, csak optimalizáltabb. Előtérbe hozza a user által használt folyamtokat, a többit meg szép sunyiban töltögeti még jóval azután is, hogy a User már használatba vette a gépet.
Szóval ez a gyorsaság egy virtuális valami. Hozzáteszem, hogy ezt nem fikkantásból mondom, mert szerintem ez nagyon jól sikerült megoldás. Bekapcsolom a tabletem, és 30 másodperc múlva már Wi-fin netezek. Ez még az Androidos Nexus7-esemet is agyonveri. Tény az, hogy közben még töltöget, de én ebből semmit nem érzékelek, és ez így egy nagyon jó dolog.

Ami magát a kiadását illeti, igenis, hogy muszáj volt az MS-nek kiadni valamit, ha nem akart kimaradni a tablet forradalomból. Más kérdés, hogy sikerült annyira elcseszniük a Win8-at, hogy tablet piacon kb ugyan ott vannak, mint ha ki sem adták volna, asztali fronton meg kifejezetten káros volt. Hogy a renomét ért sérelmeket már ne is említsük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. CyberPunk6... j.pan...
2014.02.15. 15:50
Nekem gyanús, hogy sokan stabilitásról beszélnek, és van pár ember, akinek meg minden második gépen rossz a rendszer.

Gyorsabban netezel vele, de a gyorsulása nem igazi? Hogy a háttérben hogyan tölti be a dolgokat közben, az mit számít? Ez a rész nagyon izzadtságszagú lett.

Mindenki más, aki arra panaszkodott, hogy szerinte nem is gyorsabb a w8, az mindenki azt mondta, hogy SSD-n nem érezni a különbséget csak HDD-n. Erre most nálad megint totál ellentétesen működik, mint mindenki másnál? Legalább hozd a szokásos dumát, hogy nem érdekes a gyorsulás, mert SSD-n nem érzékelhető. Ne akarj rátenni egy lapáttal. Felesleges.

Nem kell felrakni nem w8 kompatibilis drivert, vagy a gyártónál kell reklamálni, mert alapból a w8 nagyon stabil. Nekem anno az alaplapi drivertől megfeküdt a w7, akkor a w7 egy szar? Érdekes, frissítették a drivert és utána fel lehetett tenni és ment vele. Micsoda fos ez a win7, a szarul megírt driver miatt lefagyott. Sőt, kékhalál volt...

Masszív user error.

Mond azt, hogy nem tetszik, utálod a metro UI-t, hogy szar kezelni, vagy ezer dolgot, amire nem lehet mit mondani, mert ha nem tetszik és neked kényelmetlen, akkor az.
De ilyen hülyeségeket ne találj már ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. makopeter
2014.02.15. 15:58
Én nem értem miért panaszkodnak a WIN8-ra, igazából egy-két óra után teljesen megszokható a használata, de nem is ez a fontos hanem ha összehasonlítom a kettőt, egyértelműen gyorsabb rendszer a 8 (SSD alatt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. DogTheDog Cyber...
2014.02.15. 16:05
Ne kritizald amit irt,bakker,mert majd megprobal meggyozni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Asagrim
2014.02.15. 16:15
Nem unjátok már dettó ugyanazt leírni egy héten háromszor?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Fernando makop...
2014.02.15. 16:19
Hallottál már olyanról, hogy egyéni ízlés, és komfortérzet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. j.panzer
2014.02.15. 16:22
CyberPunk666

Én nem akarok senkit meggyőzni, elmondtam a véleményem. A fagyást illetően nem igazán tudom bizonyítani az állításom, max aki nem hiszi, járjon utána. Pusztán csak azért írom le a tapasztalatimat, mert nekem erősen hazugságnak és marketing dumának hat ez a stabilitás duma. Legalábbis ez a személyes tapasztalatom. De lehet, hogy ha legközelebb lefagy a tabim levideózom és felnyomom a YT-ra.
Egyébiránt vicces, hogy gyárilag installált Windows 8.1-es tabletem úgy vettem ki a szűz dobozból, hogy szép kövér szoftverhiba volt rajta. Igaz, hogy egy manuális frissítés megoldotta, de akkor is "mókás" így beküldeni egy tabletet a kereskedelmi forgalomba.
Ezt is biztos hazudom.
Az SSD vs. HHD-ben igazad van, s magam is ezt akartam írni, hogy HDD-n gyorsabb, SSD-n nem érezhető (Mikor tesztelésre felraktam a W8-at az asztali gépemre, SSD-ről 48 mp alatt állt fel a rendszer, míg a Win 7 kb 50-52. Szóval SSD-n tényleg em jelentős a difkó).
Ami a bootot illeti, mondom, hogy nincs vele gondom, sőt kifejezetten tetszik, hogy baromi hamar tudok nezetni, ugyanakkor az is tény, hogy ha közvetlen boot után átváltok a Start sceeen-ről, asztalra váltok, látszik, hogy csomó progi nincs még betöltve. Tehát az esetek 90%-ában valóban gyorsabban használható a gép, a maradék 10%-ában meg nem.
Mi ezen az izzadság szagú? Én magam is elismertem, hogy ez egy jó dolog, és nekem is tetszik, élvezem az előnyeit, és kivejezetten örülök neki, hogy ezt összehozta az MS.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. j.panzer
2014.02.15. 16:43
Még annyit hozzátennék a dologhoz, hogy én tableten használom a Win8.1-et, tehát igen sűrűn látom a Metró felületet, mivel az asztal 8 colon, tapicskolva gyakorlatilag használhatatlan. Ezért is modanám, hogy a Metrót alapjaiban jó koncepciónak találom, csak a megvalósítása szörnyű. A gesztusokat sokszor félre érti a gép, a MUI-s alkalmazások issssszonyatosan fapadosok, ráadásul kevés is van belőlük. Ezen felül személy szerint én csúnyának is találom a metró felületet, és nagyon nem testre szabható.
De ez még csak-csak elmegy tableten. A hibát ott követte el az MS, hogy ezt a korlátozottan és nehézkesen használható felületet elvegyítette a 20 éve hibátlanul működő asztali felülettel, ezáltal próbálva meg rákényszeríteni valamit az asztal PC-s táborra, amire nekik nincs is szükségük. Sőt, nem hogy nincs szükségük rá, de sokkal több kárt okoz, mint hasznot.

Én Nexus 7-ről váltottam Win 8.1-es tabletre, és összességében nem bántam meg, sőt, most már nem is váltanék vissza Droidra semmi pénzért. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Win 8 jó, de személy szerint nekem nagyobb értéket képvisel maga a Windows, mint egy Droidos tablet, ami tkép egy kvarcjáték csupán.
Ez meg egy teljes értékű, X86-os PC (annak minden előnyével együtt), egy 8 colost tabletben.
Mint tablet, funkcionalitásban sehol nincs egy Androidos cucchoz képest, de ezért pótol az, hogy minden elfut rajta, ami az asztali gépemen. És ez nagyon jó.
Az, hogy mindez egy tableten elérhető számomra, az nagyon király, viszont a megvalósítás, a UI, a kezelhetőség, a funkcionalitás még nem az igazi. S mivel tableten nincs alternatívája a Win8-nak ott el tudom (inkább mondom, hogy kell, mert néha felnyomja az agyamat) viselni, viszont ahol van alternatíva, tehát asztali gépen, soha eszembe sem jutna, hogy Win8-al szívassam magamamat. Remélem a Win9 sokkal jobb lesz. Ennyi a lényeg kb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. j.panzer
2014.02.15. 16:55
Egyébként elmondok még egy jó sztoryt, ma reggel történt meg. Ha minden igaz, nemsoká lesz egy cikkem a tablet bemutatójáról. Poénból felraktam rá egy rakás régebbi X86-os játékot. Köztük pár NFS-et, és egy Flight Simulator 2004-et is. És le van videózva, ahogy Joysticket rádugva a tabletre repülőzgetek. No pár napja megcsináltam a videót, s mivel a 64 gigás tárhely nagy részét megették a játékok, gondoltam leszedek párat, amivel úgysem fogok soha tableten játszani.
NFS MW le is jött, de az FS 2004-et az istennek sem tudtam uninstallálni. Első próbálkozásnál kiírta, hogy nem kompatibilis alkalmazása, aztán hiába próbáltam meg leszedni vezérlőpult alól, vagy a saját uninstall ikonjával, többet még csak reagálni sem reagált semmit. (Vicces módon a játék továbbra is elindult).

Na jó, próbálkoztam kompatiblis módban leszedni, semmi, rendszergazdaként, semmi, próbálkoztam Clean Restarttal, mindent letiltva, ami nem Win alkalmazás, semmi.
A vége az lett, hogy Program files alól (jobbklik törléssel) töröltem a mappát.

Szóval az van, hogy a szuper Win 8 még ilyen "apróságokba" is belefut, hogy képtelen uninstallálni egy progit.

(Így utólag már bánom, hogy nem videóztam le, biztos mindjárt rám süti valaki, hogy hazudok)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. Timer
2014.02.15. 16:55
Saját tapasztalatom pozitív a Windows 8.1 változatával, igaz, a METRO felületet gyakorlatilag csak kiegészítésként használom alkalmanként. Nem jobb, vagy gyorsabb a Windows 7-nél, de nem is lassabb. Ha úgy veszem, már ez is innováció.

Notebookon és asztali gépen is fut a családban, igazából nincs vele semmi problémám, kivéve az árát: szerintem 15 ezer forintnál egyetlen operációs rendszernek sem szabadna többe kerülnie, de ez már tényleg csak OFF.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. csabi02
2014.02.15. 17:25
j.panzer: az a Mckávé védelem halálosabb a gépeknek mint 15trójai,azonnal el kell távolítani! (avira még szarabb)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. budspencer
2014.02.15. 17:28
"...szerintem 15 ezer forintnál egyetlen operációs rendszernek sem szabadna többe kerülnie..."

Szerintem pedig egyetlen operációs rendszernek sem szabadna pénzbe kerülnie, pláne otthoni felhasználásra. Elvből nem is használok kereskedelmi szoftvert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. I.Jozsef83 No.1.
2014.02.15. 17:31
Így van , sajnos sokan kényszerből vették meg - sőőőt ugye nem is akarták , de hát ha már előre ott figyelt ...

De a lényeg:

200 millió eladott licencben benne vannak azok a licencek, amelyek az új számítógépekre, illetve új táblákra telepített Windows 8 operációs rendszerekhez tartoznak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. budspencer
2014.02.15. 17:34
"...a jó, próbálkoztam kompatiblis módban leszedni, semmi, rendszergazdaként, semmi, próbálkoztam Clean Restarttal, mindent letiltva, ami nem Win alkalmazás, semmi.
A vége az lett, hogy Program files alól (jobbklik törléssel) töröltem a mappát."

20-on éves probléma, az idióta Metrózás, meg a hurráoptimista marketing helyett inkább ezen dolgoznának. Érdekes módon Linux alatt sosem volt ilyen gond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. j.panzer csabi...
2014.02.15. 17:37
Az a kép aznap, vagy max másnap készül, hogy kivettem a tabletet a dobozból. Gyárilag telepítve volt a gépre (a gift from Lenovo), mint ahogy egy teljes értékű office is.
Pár napig még rajta volt, míg be nem állítgattam mindent, fel nem telepítgettem a dolgaimat, aztán szélsebesen uninstall (pontosabban Mcafee Removal Tool).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. csabi02 j.pan...
2014.02.15. 18:10
Akkor jó,már majdnem megijedtem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Asagrim budsp...
2014.02.15. 18:22
AptonCD féle dolog igazán jöhetne már Windowsra is ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. DogTheDog I.Joz...
2014.02.15. 18:56
Volt valaha mas valasztasa a vasarlonak,mint az aktualis Windows?
Mar az XP koraban is ez volt.
A valasztas max annyi,hogy elore telepitett OP rendszer nelkuli termeket vesz vki.Na az atlg vasarlo az nem ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. I.Jozsef83
2014.02.15. 19:22
Ja , csak akkor külön kellett vadászni , jelezni , hogy olyat szeretne az ember ...
most meg fordítva van ... abból van több amin ott figyel a 8 , mégha Home Basic vagy éppen Premium , de volt nálam amin a Starter volt , igaz nem véletlen , Atom procis és 1GB kemény ram
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Balleno j.pan...
2014.02.15. 20:21
Nem érzed az ellentmondást? Utálom a rendszert, de még is Windows alapú táblám van. Ha én valamit utálok, akkor azt eladom és veszek, egy olyat amit szeretek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. FRK
2014.02.15. 20:36
Én még mindig nem tudom eldönteni, hogy váltsak-e, a Microsoft pedig semmit nem tesz azért, hogy meggyőzzön. Itt miért nincs olyan lehetőség, mint az Ubuntu LiveCD, hogy telepítés nélkül, pendriveról bootolva ki lehessen próbálni?
Vegyek meg egy rendszert, telepítsem, hogy rájöjjek tetszik-e az új felület, vagy nem, persze értem, hogy akkor nem lehetne lehúzni olyanokról is a pénzt, akiknek végül nem jön be a rendszer, de akkor is gáz.

Szóval adva van egy rendszer, amit kb. ugyanannyian (ha nem többen) szidnak, mint amennyien éltetik és nincs lehetőség az ingyenes és egyszerű kipróbálásra. Nem csoda, hogy nem fogy rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. nemlehet
2014.02.15. 20:44
A MUI-t kiiktatva nem lenne rossz rendszer a 8, DE rengeteg inkompatibilitási gondja van. Nekem az AutoDesk Inventor 2014-el volt egy igen kiadós szopórollerem mire 8.1 alá sikerült felimádkozni. Ugyan így gondok voltak az általam régóta megelégedéssel használt freeware szoftverekkel (FoxitReader, CDBurnerXP csak 2 példának). Az, hogy a DVD olvasóm nem is működik Win8 alatt míg Win7 és XP alatt simán meg sem említem. Meg persze ott van a "randomeldobáljukawifitmertmiértne" dolog, ami pedig Win7 alatt atomstabil. De ezt a jelenséget laptopon is produkálja, csak hogy biztos legyek, hogy nem az én hardveremmel van a gond (kis aranyos). Az emlegetett jogosultsággondokba én is belefutottam, valamint tele van ilyen rejtélyes hibákkal. A kedvencem amikor elindítok egy telepítőt és nem történik semmi. Se hibaüzenet, se processz a feladatkezelőben se semmi. Majd 1-2 nap múlva random beindul a telepítő.... Persze, lehet mondani, hogy user fail, de érdekes módon a felhasználói szokásaim Win7 óta nem változtak, ott minden működött simán.
Még csak azt se lehet mondani, hogy régi vagy éppen nagyon új lenne a gépem (FX8150, MSI GTX 580, ASUS M5A99X EVO). A régi játékokat meg sem merem említeni (pl BfMe II, Kotor) amiket tök esélytelen elindítani.
Én akartam esélyt adni a Win8-nak. Tényleg megpróbáltam, de egyszerűen nem akarja, hogy szeressék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. j.panzer Balle...
2014.02.15. 21:02
Egyáltalán nem érzem az ellentmondást. Sőt. Nagyon sok fikázóval ellentétben én - mint user - pont hogy a lehető legnagyobb joggal mondhatok róla véleményt. Felteszem, ha mondjuk Droid user lennék, akkor azzal köpködnél, hogy takarodjak máshova, nekem nincs jogom véleményt alkotni, mert nem vagyok felhasználó, nem használom, és látatlanba ne pofázzak. Ugye?

Ez az egyik. A másik. Én Windows user vagyok 15 éve, minden fronton. Otthon, a munkahelyemen, mindenüt. Notin, tableten, asztalin (egyedül telón nem, mert a WP-t nem bírom elviselni).
Ennek fényében belátható, hogy kifejezetten keményvonalas MS felhasználó vagyok, és nekem a Windows a minden. ÉPPEN azért szidom az MS-t, mert a mostani Windows egy szutyok. Ugyanakkor a személyes véleményem, hogy nekem még minden idők legrosszabb Windowsa is többet ér, mint minden idők (eddigi) legjobb Androidos rendszere. Nem tudom, hogy miért lenne ellentmondás összevetni két platformot, és miért lenne ellentmondás a Windows platformokon belüli különböző verziókat összevetni. Egyáltalán nem az, maximum te nem vagy képes felfogni a dolog lényegét, de ez már legyen a te gondod.

Szerk: és ami a legfájóbb nekem az egészben, hogy nem kéne olyan baromi sokat változtatni a Win8-on, hogy egy jól használható OS legyen. Sokkal több van ebben a koncepcióba, mint amit az MS kihozott belőle, és ezét meg is érdemlik a kritikát. Vastagon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. nemlehet j.pan...
2014.02.15. 21:10
Mondjuk azért egy kicsit erős, hogy a legrosszabb windows többét ér mint a legjobb droid. OK, nyílván nincsenek meg a x86-os célalkalmazások droidon, de igazából semmilyen ARM platformon sem. Ugyanakkor a teljesen casual célokra, sőt alapvető munkára is bőven jó tud lenni az a droid. Mondjuk egy teljes értékű office elkéne, de pl csak jegyzetelni előadásokon, esetleg út közben megnézni egy két pdf-et vagy elkezdeni megírni egy beadandót teljesen elég. Szakdogát nem ezen fogok írni az biztos, de alapvetően egy közepes androidos tablet sokkal jobb felhasználói élményt nyújt mint egy vele egy árban lévő win8-as. Persze az új Atommal vagy normális AMD APU-kal ez változhat, de jelenleg pedig ez a helyzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. j.panzer Balle...
2014.02.15. 21:10
Még csak annyit, hogy mikor még nem volt Win 8-am, csak tesztelgettem a rendszert, vagy mikor később ismerősök gépéről törölgettem (az ő kérésükre), akkor azzal támadtak a fórumokon, hogy amíg csak pár napig használtam, nincs jogom róla nyilatkozni. Tessék, most kb pont egy hónapja használom és még jobban utálom, mint korábban.

Abban pedig igazad van, hogy ha valamit nem szeret az ember, akkor váltani kell. Megmondanád, hogy milyen Windowsos (az értelmi színvonaladnak megfelelően kiemelném, hogy a mondatban a Windows-os a kulcsszó) alternatívája van a Win8.1-nek tableten???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. j.panzer nemle...
2014.02.15. 21:14
Átlag usernek jó a droid, de én tényleg csak ebbok olvasásra és netezésre tudtam használni.

A Word-on kívül én még hiányoltam ezt azt. Pl Staganos cuccokat, fejlett levelezőklienst, amint írtad, driver támogatást a legkülönfélébb hardverekhez. Pl én nyomtatni és CD-t írni is tudok a tabletemről, ha rádugok egy ilyen eszközt a tabletemre. Ezt a droid nem tudja.

És egyébkén elkerülte a figyelmedet, hogy az írtam: "... NEKEM (még egyszer: NEKEM) még minden idők legrosszabb Windowsa is többet ér...

Nem általános kijelentés volt, hanem odaírtam, hogy ez személyes preferencia...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. j.panzer nemle...
2014.02.15. 21:18
"de alapvetően egy közepes androidos tablet sokkal jobb felhasználói élményt nyújt mint egy vele egy árban lévő win8-as" - ezt honnan szívtad?

Z3730-as Atommal ez a tablet atom fluid (igaz ratyi a kiejlzője, csak HD) de pl haverom LG GPad 8.3-a S800-al (ami még drágább is volt 10k-val) úgy laggol, mint az állat (igaz Full HD kijelző, szerintem az fogja, de csiga lassú).
Szerintem mielőtt kijelentesz valamit, érdemes lenne a kezedbe fogva meggyőződni arról, hogy igazat szólsz-e.

Szerinted, ha egy NFS Undercover elfut ezen a tableten, akkor magával a Windowsal mi gondja lehet????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. nemlehet
2014.02.15. 21:37
Használtam Asus T100-at és Toshiba Encore-t. Nem rossz, nem rossz, de azért nem is jó. Képes megröccenni, gondolkodni, hát ha nem is fagyogatni de 1-2 mp-ig nem válaszol, ami igen csak alávág a felhasználói élménynek. Persze ha laptop helyett veszi az ember mondjuk egy BT billel akkor persze ár-érték arányban tényleg jók tudnak lenni.

Ellenben nekem van egy Xiaomi Hongmi-m (bár ez telefon) amiben csak egy MTK 6589T van és még csak meg se röccen, pedig még flash támogatás is van a böngészőjében. Sokáig használtam egy Acer Iconia A700-as tabletet, fHD felbontás mellett szintén nem sikerült zavarba hoznom. Pedig abban még egy "rosszul sikerült" Tegra 3 volt és abból sem a legerősebb. Az LG Gpad 8.3 pedig egyrészt csak S600 másrészt az én környezetemben is van belőle 2 darab és még senkit sem hallottam panaszkodni, hogy akadna. Az MA fórumon sem panaszkodnak a tulajok erre szóval igazán nem tudom mi okozhatja ezt az ismerősödnél.
Amúgy meg van 1 apróság amiben még mindig komoly bajban vannak a Win8-as tabeletek. Mégpedig az üzemidő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. m76
2014.02.15. 21:42
Aha, vagyis preinstalled is benne van ebben, amibe a végfelhasználónak nincs beleszólása. És vajon levonták belőle azokat akik a win8-al száll!ított gépekre win7-et telepítettek? Ugye nem.

A win8 egy katasztrófa 20+ év IT múlttal ott állok előtte mint a vadbarom, a legalapvetőbb dolgokat nem tudom elvégezni benne anélkül, hogy külső segítséghez folyamodnék. Az összes funkció rejtett semmi sem utal rájuk, előzetes tudás és ismeret nélkül nem tudsz róla. Kb mintha visszatértünk volna a dos-ba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. j.panzer nemle...
2014.02.15. 22:08
A Gpad speckóinak utána néztem, tényleg S600, rosszul emlékeztem.
Nos, mikor a kezemben volt még viszonylag friss darab volt, nem volt agyon telepítgetve, de így is 3-4 mp volt egy screen rotation. De egy kezdőképenyő swipe is akadt rajta. Két ellentétes állítás, majd aki el akarja dönteni, hogy kinek van igaza, utána jár.

Kérdés: Neked a T100, meg a Toshiba milyen szitukban akadt, mert nálam nem nagyon akadt még meg a Miix2 8. Nem mondom, hogy soha nem volt rá példa, de elenyésző. Konkrétan a Nexus 7-em sokkal laggosabb volt (legalábbis miután teletelepítgettem), pedig már azzal sem volt ilyesféle gondom.

Az üzemidő is olyan, hogy ha csak olvasok rajta 13h, aktívan netezgetve, wi-fi-n 8-9 óra, komolyabban nyúzva 7. NFS Undercoverrel 1 óra kb.
Ez konkrétan jobb üzemidő, mint amit a Nexus 7-em tudott.
Az egyetlen terület, ahol üzemidőben alul marad a N7-el szemben, az a készenléti fogyasztás. A Miix2 8 egy éjszaka (8 óra) 3-4%-ot veszít az akku kapacitásból, a N7 ugyan ennyi idő alatt (jó esetben) 1%-ot. A jó esetben azért írom, mert többször is volt rá példa, hogy akár 6-7%-ot csökkent a töltöttség, pedig elvileg minden progi ki volt lőve, és rapülőgépes módban volt.
De egyébként általában ez az 1%-os csökkenés volt a jellemző. Miix8 stabilan 3-4%. Itt tényleg gyengébb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. j.panzer m76
2014.02.15. 22:22
Igen, a beállításokat is iszonyat elkeverték, legjobb példa 2 perccel az első Win8 teszt installom után volt. A telepítő nem úgy nevezte el a meghajtóimat, ahogy én megszoktam. Nincs ezzel gond a Win 7 telepítés is ilyen.
Csukot szemmel tudom, hogy kell átnevezni (Számítógép kezelés - bal panel: lemezkezelés - Jobb klikk -
Meghajtó betűjel, és elérési út módosítása) Windows 8-ban fél óra netbújás után SEM sikerült. Köszi. Végül meglett persze, de egy órámba került.

És külön kedvencem, hogy mivel nincs start menü pl az msconfi-ot a charm bar keresőjébe kell írni, és felhoz nekem b+ youtube, meg wikipedia talátatokat.
"Margit... Há Nóóórmális????"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. nemlehet j.pan...
2014.02.15. 22:29
Ez igen érdekes a Gpadnál. előfordulhat, hogy valami hiba van vele érdemes lenne utánanézni. Ilyen mértékű szaggatás egyszerűen nem természetes.

Az egyetemen volt ilyen programozói verseny, ott volt nyeremény a T100-as, a Toshiba Encore-t meg hozták hozzám, hogy telepítgessek már rá dolgokat. Mind a kettőt huzamosabb ideig nyomkodtam, a Toshibát napokig használtam is. Több lapos böngészésnél elég gyakran előfordult a röccenés, de nagyobb méretű videók megnyitásánál (720p-s mkv voltak) is 1-2 mp-ig semmi reakció, majd kis szaggatással elindultak, majd futottak rendesen. Ez a kettő ami így megragadt bennem.

Tapasztalatom szerint a droidos tabok, azonos aksi mellett 3-4 órával jobban bírják. Ez persze szubjektív, de pl amíg az A700-am 2 napot simán elment, addig az Encore-al már másnap nem értem haza. Pedig ugyan arra használtam. Az éjszakai merülésről nem tudok nyilatkozni, nekem minden eszközömnél 1-2% normál módban, kikapcsolt 3G de bekapcsolt wifi mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. jozef8
2014.02.15. 22:41
Inkább jöjjön már a win 9 Azt jobban várom, nekem volt fent win 8.1 de nem jött be
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. j.panzer nemle...
2014.02.15. 23:03
Több szempontból is baromira érdekes amit mondasz. Egyfelől azt állítottad, hogy "egy közepes androidos tablet sokkal jobb felhasználói élményt nyújt mint egy vele egy árban lévő win8-as".
Na most felhoztál két olyan példát, aminek nem sok köze van a felhasználó élményhez. Egyfelől az internet csak és kizárólag akkor képes beakadni, ha olyan oldalt látogatsz meg, ami tele van flash-el. Még jó, hogy a droid itt gyorsabb lesz, még egy harmat gyenge ARM procin is. Ugyanis nem kezeli a flast. Hogy ez jó vagy rossz, döntse el mindenki maga, de azért így nehéz összehasonlítani a kettőt.

Ez az egyik. A másik, hogy pl a 720 videók lejátszásának sincs túl sok köze a felhasználói élményhez, mert az általában nem percenként nyitod meg. De ezen túlmenve had kérdezzem meg, hogy milyen lejátszót használtál, mert nekem a VLC a 1080P-s videókat úgy viszi, hogy nem kérdez. Ráklikkelek, és azzonnal tolja, késlekedés, akadás, fingás nélkül azonnal nyomja a viedet, és erre a N7 még csak hírből sem volt képes. Arról nem is beszélve, hogy te "középkategóriás" tabletekről beszéltél, 1080P-vel egy középkategóriás tablet Androidon nagyon köszönő viszonyban sincs. Ha le is játssza az adott videót, akkor tuti hogy szaggatni fog menet közben, ha másút nem, a mozgalmasabb részeknél.
Szóval maradjunk annyivaban, hogy a Z3730 (ami nem is a csúcs atom) reggelire megesz egy átlag droios tabletet, de még a N7-et is.

Szerintem amiben a W8 nem hozza az Android szintjét, az a kezelhetőség, a kinézet, és az appok száma és minősége. Na ezen a fronton a W8 még csak a kanyarban sincs.

Amúgy tényleg azt mondom én is: W8-at felejtsük el a picskuba, és jöjjön már a Windows 9!

Jah, még valami: nézd meg ezt a videót, itt is látod, hogy néha milyen iszonyat laggal követ egy-egy gesztust a tablet (9. perc környéke). Másodperces laggok vannak. Na ez az amit Win8 alatt (hálisten) nincs. Ez a szerencséje, mert akkor lehet már kivágtam volna az ablakon. Elég nagy baj az, hogy vacak a Win8, ha még lassú is lenne, akkor már végképp nem viselném el.

http://www.youtube.com/watch?v=qFRU3UAwJek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. csikosmoku...
2014.02.16. 01:16
vista 2.0, így röviden.
egyébként meg éljen az OSX!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. AxoPy
2014.02.16. 01:49
nekem nexus 7-em van (2nd gen) és ez "mert nekem a VLC a 1080P-s videókat úgy viszi, hogy nem kérdez. Ráklikkelek, és azzonnal tolja, késlekedés, akadás, fingás nélkül azonnal nyomja a viedet" nálam teljesen igaz, VLC-t használok néha még feliratot is rakok be és pörccre megy...furcsa világot élünk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. madcaptain
2014.02.16. 06:02
En a Vistat is 3 evig hasznaltam gond nelkul (persze testreszabas utan, superfetch stb. bootlassito okorseg kilove) a win8-at is nyar ota miota az uj notim azzal jott (nem gond nelkul, mert az Intel nem tud stabil wifi drivert irni ra) persze classic shell-el.
Mint desktop user tapiscreen nelkul nem bannam, ha par gigabyte felszabadulhatna az SSD-rol es eltunne az egesz Metros felulet, alkalmazasok a Win-embol.
A legnagyobb hibajuk volt egy mas hardverrre irt (touchscreen) rendszert raeroltetni a desktop userekre, ha kulon valasztjak a kettot mar 500 millanal jatananak minimum. Ezt valahogy az egymassal versenyzo belso MS-es fejlesztocsapatok nem tudtak felfogni. Pedig 1 db programozo megirta volna az installert hozza. Rohejesen amator hiba ami rengeteg penzukbe kerult, azonnal ki kellett volna rugni az vezetot aki rabolintott a kiadasara az eredeti formajaban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Krityu j.pan...
2014.02.16. 07:30
Ez a gép és innen már az általad leírt(vagy rövidebben Win+X Lemezkezelés)
Win+R msconfig

Szóval pont úgy mint Vistatól felfele minden win verziónál, csak itt kevesebb kattintással el lehet érni ugyan azt... persze meg kell tanulni mint az 98-XP-Vista váltásnál. Egy ikon nevét megváltoztatták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. balinlin
2014.02.16. 08:05
Lemezkezelés: Win+R diskmgmt.msc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Gorder
2014.02.16. 08:27
Én nagyon szeretem az új felületet. Minekután vettem egy WP-t, és megszerettem, felraktam az asztalira is, meg laptopra is a 8.1 et, és már a 7 sem hiányzik egyáltalán. Persze szinte csak felhasználói szinten használom. A csempék csak nagyobb ikonok, némi infóval megfűszerezve. Környezetemben sem érzem magam csodabogárnak, kollégáim mindig érdeklődve pislognak a kezelőfelületre, kérdezgetnek róla, nem látszik ez a közutálat a w8 irányában. Az igaz, hogy néha kiröhögnek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. csabi02 Gorde...
2014.02.16. 09:04
-és még azok a "csempék" sem kell, hogy nagyobbak legyenek,mert a legkisebb méretre állítva az ikonok nem nagyobbak az asztalon elhelyezkedő közepes ikon méretnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. CyberPunk6...
2014.02.16. 10:49
Az utóbbi pár hozzászólást látva meg kell említenem, hogy a bal alsó sarokban jobb gomb

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. thspo
2014.02.16. 10:52
munkámból kifolyólag rengeteg notebook-al találkozom. 10-ből 8 ember aki win8-al veszi a notebookját napokon belül jön, hogy tegyünk rá neki win7-et inkább. A céges és a közigazgatás területén történő felhasználásról már nem is beszélve. Kvázi sehol nem használunk/használnak ezeken a területeken az ismerőseim között win8-et és nem is tervezik az átállást. Közigazgatásban például nem is ajánlják (de ez nem csak nálunk van így, tessék utána olvasni, hogy a németeknél mi van ezen a fronton). Így is évek kellettek mire az emberek átálltak windows 7-re, a legtöbb felhasználónak nincs oka cserélni.

Véleményem szerint nem is a rendszerrel van a gond, hanem a körítéssel. Ezt elszúrta a microsoft, elismerni meg csak azzal fogják, ha a következő windowsból száműzik a jelenlegi "újításokat". Arról nem is beszélve, hogy nekem nagyon unszimpatikus, hogy csak kivételes esetben kapható új notebook windows 7-el és erőltetik a 8-at. Csak a plusz munkát csinálják....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. j.panzer AxoPy
2014.02.16. 11:01

Ja igen, nekem 2012-es N7-em volt, és nyilván csak erről tudok nyilatkozni, de ugyanakkor az is igaz, hogy manapság már pont hogy ez tekinthető a középmezőnynek, az új N7 már inkább belépő a csúcs vasak világába.
Még jó hogy viszi a Full-HD. Tiszta röhej lenne, ha nem vinné egy Tegra 4-el...

No mindegy, ami a lényeg, van a Win8-an éppen elég baja, hibája, de az nem tartozik közéjük, hogy egy ilyen tableten lassú. Hála a jó istennek. Egyéb iránt ez nem a Win8-at dicséri szerintem, hanem az Intelt, hogy képes volt így feltáponi a kis szutyok Atomokat. Mert nekem is volt szerencsém a korábbi generációs Atomokhoz, és azok tényleg nagyon szutykok voltak. Azokat konkrétan én magam is letette 5 perc után, hogy ilyen retekhez én hozzá sem nyúlok. Na ez ma már nem az. Bizonyára van olyan Androidos tablet, ami gyorsabb nála, de én azt mondom, hogy a Miix2 8 az androidos tabletek 99%-ánál gyorsabb. Azért a 99% mert sajnos droidos tablet piacot még mindig a 20-30 rugós jingjang vackok uralják. Azokkal meg még csak egy lapon sem említhető az új Atom. Az igazán csúcs vasak, amik megfoghatják ezt a SoC-ot, azok elég kevesen vannak. Ez az új atom az esetek nagy részében megveri ám az S800-as SoC-okat (olvassatok teszteket). Van, amiben az S800 erősebb, de kevesebb mindenben, és amiben a Atom jobb, ott jobban megveri az S800-at, mint amennyire kikap tőle.

Őszinte leszek, én is paráztam a Z3730-tól, sokáig csak azt volt bennem, hogy Z3770 és semmi más, de 90k-ért nem tudtam ellenállni ennek a tabletnek. És sebesség szempontjából nem bántam meg. Sőt semmilyen szempontból nem bántam meg. Tény, hogy a W8 idegesítő, buta, nem is túl stabil, és úgy általánosságban minden idők legrosszabb Windowsa, de nekem (tényleg nagyon szeretném kihangsúlyozni, hogy nekem, személyesen nekem) sokkal nagyobb értéket képvisel még így is, mint bármilyen Androidos cucc. Nem akarok Win vs. Droid vitát kezdeni, de nálam ez a helyzet. És egyébiránt mint mondtam, elég sok van még ebben a koncepcióban, csak az MS-nek okosan kellene hozzányúlnia.
Én a magam részéről más sosem térnék vissza Droidhoz, legalábbis tableten. Telefonok között még nem igazán látok életképes alternatívát. Nem szimpi az IOS, nem szimpi a WP, BB meg lehet csődbe megy, FF-os telók (még?) használhatatlanok.


Más:
Ami a Lemezkezelős dolgot illeti, én arra szoktam rá, hogy egérrel kezelem a Win-t, billentyűzet parancsokat annyira nem ismerem. Mikor kijött a W8 RP, és teszteltem, kerestem veszettül a lemezkezelőt, de nem találtam. Kerestem a szokott módon, kerestem a charm baros beállítások között, az egészet átbogarásztam, kerestem a keresőbe beírva, hogy "lemezkezelés" baxott megtalálni. Szóval baromi sokat keresgéltem, és mivel install után voltam, még a net sem volt beállítva. Fél óra után meguntam a fenébe, előhalásztam a laptopom, beizzítottam, és nekiestem keresgélni a neten. Akkor még annyira új volt a W8 (ugye még piacon se volt), hogy nem nagyon volt róla cikk, tutorial, szinte semmi. Szóval jó nagy keresgélés lett, és frankón mondom, hogy már nem is emlékszem, hogy mi lett a megoldás, csak az rémlik hogy szép kövéret szenvedtem vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Simba
2014.02.16. 11:47
Lekváros bukta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. j.panzer Cyber...
2014.02.16. 15:32
Aha, csak hogy W8-ban még csak start gomb sem volt, csak egy eldugott menüpont, amit egy RP-ban, még mielőtt tesztek születtek volna róla, nem biztos, hogy megtalálja az ember. Én nem találtam meg magamtól. De amúgy ez csak egy példa. Minden szanaszét van keverbe benne. Minden eldugva, áthelyezve, átnevezve, és még csak véletlenül sem ott van, ahol logikus lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. EgyGamer
2014.02.16. 16:04
Szerintem, egész elfogadható, a win7 után sokkal gyorsabb, jobban van optimalizálva. Maga a kezelőfelület tényleg szar, de nem zavaró. Én szinte nem is használom, se a csempés kezdőképernyőt, sem azt a részét ahol mutatja a telepített programokat (a nevét se tudom ). Röviden, szerintem jobb, a csempékkel meg nem kell foglalkozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Asagrim j.pan...
2014.02.16. 16:08
Minden ugyanott elérhető ahol eddig egyetlen kivétellel. Annyira figyeltek arra, hogy továbbra is meg lehessen találni mindent ott ahol eddig volt, hogy:

- msconfigban a "Startup" fül még mindig ott van üresen, ami átirányít a Feladatkezelőbe, a "Startup" új helyére.
- ha azt írod be MUI-ba hogy my computer akkor is kidobja a sajátgépet, ami most már "This PC" nevet viseli.
- továbbra is van asztalon jobb egérgomb - testre szabás - asztali ikonok az oldalsávban, ott kirakod a sajátgépet és jobb katt - kezelés (manage) ott lesz a lemezkezelő, az eszközkezelő, meg minden ami XP óta ott van, te meg fél óráig szenvedtél vele hogy megtaláld.

Azért nem a Windows a hibás, ha nem vagy elég rutinos, de amennyire látványosan szenvedsz vele, látom hogy eddig sem vetted a fáradtságot hogy behatóbban megismerd a Windows 8.1 előtti rendszereket, mert az egyetlen dolog ami merőben új helyen van és szó szerint úgy kell rákeresni interneten hogy hol a francban van, az a leállítás/újraindítás/készenlét opciók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. jamborka Asagr...
2014.02.16. 17:55
Jobb klikk a start menün és ott vannak...

Vagy asztalra új parancsikon és ezt beleírni "C:WindowsSystem32shutdown.exe /s /t 0 /hybrid"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Asagrim jambo...
2014.02.16. 18:25
Meg alt+F4 asztalon satöbbi ... nekem egyáltalán nem okozott gondot, csak mondom hogy egyedül azt rejtették el úgy, hogy nehézséget okoz megtalálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. j.panzer
2014.02.16. 18:46
Megnézném, hogy miként nyomsz egy tableten Alt+F4-et.
Ettől függetlenül szanaszét lett benne minden keverve. Érdekes 15 évig nem volt gondom semmivel, ebben a szutyokban soha semmit nem találok.
Tény, hogy nem vettem a fáradtságo, hogy minden szirszar bilkombót megtanuljak, elvégre nem DOS-ban vagyunk. Erre van (volt) az egér. Na ezt a részét totál szétgányolták.

Az egész egy hulladék.
Pl azt leírnátok, hogy miként kell egy program parancsikonját kitennei az asztalra? (Én tudom a választ, csak kíváncsi vagyok, ti hogy oldjátok meg).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Asagrim j.pan...
2014.02.16. 18:49
Képernyő billentyűzettel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. j.panzer Asagr...
2014.02.16. 18:52
És szerinted az alap képernyő billentyűzeten vannak F gombok?? (Segítek, nincsenek).
Ahhoz előbb át kell váltani a teljes kiszotásra, és ott is képernyőt kell váltani. Csak 3-szor annyi idő. Egy állat volt, aki kitalálta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Asagrim j.pan...
2014.02.16. 18:57
"Pl azt leírnátok, hogy miként kell egy program parancsikonját kitennei az asztalra?"

Még mielőtt magadba eldöntenéd hogy nem ott ahol én gondoltam és belém kötnél, tableten vagy PC-n?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. j.panzer
2014.02.16. 19:00
Windwos 8.1 tablet.

(Amúgy az előbb elfelejtettem mondani, hogy alapbeállításként nem is lehet aktiválni a teljes billentyű kiosztást, azt is valami eldugott MUI-s almenüben találtam meg totál véletlenül.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Asagrim j.pan...
2014.02.16. 19:07
Egyszerű mint a fapapucs.

MUI-ban előbogarászod az összes app listából, ujjadat lefele huzigálod hogy az alsó menü előjöjjön (PC-n ez egy jobb klikk), aztán a "tartalmazó mappa megnyitása" (vagy franc tudja hogy hívják, angol Win8-am van), ott asszem hosszan nyomod az ikont hogy előjöjjön a jobbklikk menü, aztán küldés - asztal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. j.panzer Asagr...
2014.02.16. 19:15
Pontosan. Így csinálom én is. Hát nem ez a világ legkényelmesebb megoldása?? Hát nem sokkal könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb, mit a régi start menüs módszer???

(Remélem éreztétek az iróniát. Az egész rendszer pontosan ilyen hulladék)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim j.pan...
2014.02.16. 19:35
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. j.panzer Asagr...
2014.02.16. 19:46
LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. borgdolgoz... j.pan...
2014.02.16. 23:57
Már több mint egy éve használok win8at, nagyon meg vagyok elégedve vele.. semmiben nem látom rosszabbank mint a w7-et, és a kritikák nagyját nem is értem..
Lemezkezelés??
Basszus ott van ahol eddig is, a sajátgépre jobb gombot nyomsz és ott van a listában. Az meg külön jó, hogy most egy jobb gomb a bal sarokban és ,még az üres asztalra sem kell elérned hogy elérd...
Csak venni kell a fáradtságod, és nyitottnak lenni.. De ugy nézem ez rengeteg embernek nehéz..
Nem tetszik a metro felület???
Nekem semmi bajom vele (sőt wp8 telefonom van), de gyakorlatilag megoldható hogy max napi 1x talákozzon vele az ember, mindenféle mókoló program nélkül is.. Desktopon nem vagy odakötve hozzá, nem hiszem hogy sok oylan funkció van amit napi használat alatt csak a metro-s felületen lehet elérni...Ha a bal felső csempe az asztal parancsikonja, nyomsz egy entert mikor feláll a rendszer és egyből odadob az asztalra..
Start menü...
Én nem is tudtam, hogy mennyire tök felesleges a start menü.. de tényleg gyakorlatilag a gyakran használt programok (top)listája az egyetlen ami kikerült, de a kezdőképernyőt simán lehet start menüként használni, kidobod oda a gyakran használt programok parancsikonjait, és ez így GYORSABB mint a star menü!!!! Számolj: start gomb/minden program/a program mappája/a program parancsikonja. Ehhez képest w8on lehúzod az egeret a bal sarokba, katt, (vagy win gomb) és már ott van előtted az összes program ikonja. Rányomsz, indul.. ennyi
Jah és a stabilitás...
w7nek is volt kb ugyanennyi baja, meg mondjuk el lehetne gondolkodni, hogy nem abból fakad-e a sok instabilitási probléma, hogy nem eredeti programot használunk?? Mert igen, azért bele lehet futni fórumokon hogy a legtöbb instabilitás, idegesitő probléma a tört verzióknál jellemző. Nem mondom, lehetnek hibák, de azért a w7-et isteniteni a w8 ellen..

Sajnos a win7 az új xp.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. 0rigami
2014.02.17. 00:52
Valaki már említette, h a körítés és ez az istenverte ráerőltetéses hozzáállás a gond az egésszel. Jövök neki egy "+1"-el!

Választhatóvá kellett volna tenni ezt a csempés dolgot is és akkor nincs belőle baj. De neeem, "majd mi megmondjuk hogy jó!" és lám, ez a hozzáállás az Xbone-nál is hogy bejött...

Sebaj, a fejes váltással remélem emberibb lesz az irány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. grrrgo
2014.02.17. 01:53
Csak úgy megjegyezném, hogy a Start menüt nem csak az összes program eléréséért találták ki.
Az első dolog amit megszerettem benne (a Win98 után tették bele az XP-s korszakban) hogy az adott felhasználó magán mappáihoz gyors elérést ad (pl. Dokumentumok, Képek, stb) A Letöltések mappa is nagyon kényelmes benne) Aztán innen lehet egyből keresést indítani. Én pl. a cmd konzolt is innen indítom a futtatásból. Sorolom tovább: vezérlőpult, Hálózat. A számítógép-kezelést (MMC) is innen indítom (számítógép menüre jobb gomb) Nyomtatókat innen szoktam megnyitni. Továbbá néha használom a leggyakoribb programok ikonját a win automatikusan előre teszi funkciót és végül pár ikont ide is le szoktam rögzíteni mint ahogy régen az Outlook Express ikonját is ide tette a rendszer. Tehát látszik hogy tényleg csak ba**kodásra lehet használni a start menüt mint ahogy erre a Microsoft is rájött a felhasználói élmény fokozása projektjén belül.
+1 funkció: Ha több felhasználó is van egy adott gépen akkor a start menüre kattintva gyorsan rájön az ember, hogy vajon kinek is a fiókjába van belépve.
A lényeg: Azért mert te 1 bites vagy lehet hogy a másik ember talán komolyabban használná azt a nyomorult Windows-t és ne Te mond már meg másoknak hogy mi a jó. Éppen elég hogy az MS meg akarja mondani nekünk mi a jó! Nem kell még egy "szakember"!
+2 Leállítás/Felhasználóváltás/Hibernálás gomb
(pl A felhasználóváltás gyors gombja pl.: "Start; ->; ->; F" ami nem egyenlő a Start+L-lel!) Na ez hogy van Win8-ban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. grrrgo
2014.02.17. 02:05
Ha az MS tényleg valami forradalmit akart volna tenni (mint ahogy az aero peak+ aero Snap az volt) akkor a "Mouse Gesture"-t kellett volna rendszer szinten a windows-ba tennie (pl lásd: Just Gesture programot). A Gadget-ek erőszakos lecserélése csempékre nem forradalmi tett hanem butaság volt. A minialkalmazások a Vistában debütáltak és a win8-ba már nem kerültek be. Ugyanez volt A Silverlight-tal, a "Games for Windows"-zal. Köszönjük MS a kisérletezésekből már nem kérünk, főleg úgy hogy a mi bőrünkre megy az egész!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Asagrim grrrg...
2014.02.17. 08:20
Az első dolog amit megszerettem benne (a Win98 után tették bele az XP-s korszakban) hogy az adott felhasználó magán mappáihoz gyors elérést ad (pl. Dokumentumok, Képek, stb)"Aztán innen lehet egyből keresést indítani."

Megnyomod a win gombot és elkezdesz gépelni, ez nem változott.

"Én pl. a cmd konzolt is innen indítom a futtatásból. Sorolom tovább: vezérlőpult, Hálózat. A számítógép-kezelést (MMC) is innen indítom (számítógép menüre jobb gomb)"

win+x vagy jobb katt a bal alsó sarokba"Továbbá néha használom a leggyakoribb programok ikonját a win automatikusan előre teszi"

Igen, valóban nagyon hasznos, hogy állandóan változik a sorrend annak megfelelően hogy melyik programot használtad éppen a legtöbbet az utóbbi időszakban.

"és végül pár ikont ide is le szoktam rögzíteni mint ahogy régen az Outlook Express ikonját is ide tette a rendszer."

Erre való az egész új startképernyő.

"+1 funkció: Ha több felhasználó is van egy adott gépen akkor a start menüre kattintva gyorsan rájön az ember, hogy vajon kinek is a fiókjába van belépve.""A lényeg: Azért mert te 1 bites vagy lehet hogy a másik ember talán komolyabban használná azt a nyomorult Windows-t és ne Te mond már meg másoknak hogy mi a jó."

A lényeg: Azért mert te 1 bites vagy, és nem vagy képes rájönni, hogy minden ugyanúgy működik mint eddig, csak más grafikus felületen, lehet hogy másnak ez az átállás egyáltalán nem okoz problémát, és ne Te mondd már meg másoknak hogy mi a jó.

"+2 Leállítás/Felhasználóváltás/Hibernálás gomb"

Lásd fentebb! (win+x)

"(pl A felhasználóváltás gyors gombja pl.: "Start; ->; ->; F" ami nem egyenlő a Start+L-lel!) Na ez hogy van Win8-ban?"

Miért nem egyenlő? Mert az nem ér, mert véletlenül ugyanaz a billentyűkombináció, és nem tudnál belekötni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. NimKorko Asagr...
2014.02.17. 10:25
cmd-hez és egyéb futtatáshoz elég ez: win+r és beírod a run-ba (futtatás).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. jamborka NimKo...
2014.02.17. 10:58
Amennyiben elég a sima user rights ha admin kell akkor Win+x
és ott adminisztrátori parancssor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim NimKo...
2014.02.17. 10:59
Neki kellett az eddigire hajazó megoldás, így azt írtam le.

Amúgy a win+r-rel több gond is van Windows 8 alatt, legfőbb az, hogy hiába nyomsz ctrl+shift+entert akkor sem indul rendszergazdai jogokkal a beírt program, anélkül meg halál felesleges a CMD, win+x menüben ráadásul még gyorsabban el is érhető.

Én azért használom az admin fiókot, mert ott koncepcionálisan nem képes egy program rendszergazdai jogok nélkül indulni (így hack nélkül például MUI alkalmazás sem képes futni ami külön bónusz! )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. wishformor...
2014.02.17. 11:05
"SSD-ről 48 mp "
Az igen. nemtom ti mit csinaltok, de nekem HDD-rol bootl annyi ido alatt. igaz az ARMA3 on kivul nincs rajta semmi.
A juzerfriendly Arch-om, SSD-rol powergomb benyomasa utan 13MP-el adja a bonegszo lapokat, ugy hogy ebben a user login time is benne van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim wishf...
2014.02.17. 11:08
Ha a gépbe semmi nincs bedugva csak egy billentyűzet meg egy egér akkor talán. De nekem UEFI-ben hiába van beállítva részleges inicializálásra az USB, akkor is végig kell nyálaznia 3 USB hubot, ami egymagában majdnem 10 másodperc, és akkor még nem is használtam RAID-et.

Szóval marhára nem mérvadó hogy kinek hány másodperc alatt bootol bekapcsolástól számítva, mert a BIOS POST adott esetben lehet akár 20 másodperc is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. j.panzer
2014.02.17. 11:30
borgdolgozo

Na vegyük sorra. Sosem állítottam, hogy részben nem User error, ha valamit nem találok, de azt viszont állítom, hogy tele van tervezési hibával az OS. Például, ha már olyan fasza az a charm baros kereső, akkor miért nem találja meg a "lemezkezelés" felületet??? Ha már ugye egyszerűbbé akarják tenni a Win8-at. De ha már Charm Bar, miért jön be egy csomószor, ha csak felviszem az egeret az explorer jobb felső sarkába, hogy megragadjam a scroll gombot, és miért nem jön be néha, ha akarom? Vagy a modern felületen, ha IE-vel netezek és előre, hátra akarok swipe mozdulattal lapozni, néha miért a Charm bar, vagy bal oldalról meg a task bar jön be? Azért, mert a tervezők nem gondoltak bele, hogy milyen rohadt hasonló a két mozdulat, és hogy sokszor mennyire félre fogja érteni a gép.
És azért tegyük hozzá, hogy én átlaguser vagyok (legalábbis soha nem ebből éltem, soha nem tanultam a Windowst, nem vagyok szakember, informatikus), de sok szempontból jóval magasabb szinten használom a gépet, mint a legtöbb ember. És ha én belefutok ilyen user error dolgokba, akkor hogy fog ezen kiigazodni egy olyan user, aki még csak egy Win-t se telepített egész életében?
Arról meg már beszéltünk, hogy az emberek nagy többsége nem szereti, ha valamit újra kell tanulniuk, cégek szempontjából meg rengeteg idő, és pénz.

A Start Menü... Nos magát a Start Screent el tudom fogadni, sőt, kifejezetten látom a csempék előnyeit tableten, és az All apps menüpont is oké lenne (bár már ott sem tetszik, hogy a programjaim ikonjai jelenleg 4 oldalt tesznek ki, de ez lenne a legkisebb bajom, ha csak ennyi lenne a gond kushadnék), ha egyfelől normálisan testre lehetne szabni, másfelől nekem esztétikai problémáim is vannak vele, de ami az igazán "iseten elleni vétek" az a funkciószegénysége.
De még ez sem lenne hatalmas gond, lévén egy nagyon új, friss felületről van szó. A hatalmas hibát ott követték el, hogy ezt a nem épp kiforrott valamit rákényszerítették az asztali Windows használókra is, ahol pedig kifejezetten kontra produktív a dolog.

És végül a legutolsó, amin igazán felhaborodtam:
"meg mondjuk el lehetne gondolkodni, hogy nem abból fakad-e a sok instabilitási probléma, hogy nem eredeti programot használunk??"

Ezt te honnan szívod????? Mondtam már, hogy jelenleg a legfőbb tapasztalati forrásom egy Win8.1-es tablet. Mivel tudtommal nem nagyon lehet Win-es táblákat kapni Win nélkül, szerintem logikusan kikövetkeztethető, hogy egy gyárilag telepített, legális Win8-ról beszélünk. Szóval hacsak nem a Lenovot magát vádolod crackelt Windows árusításával, akkor ezt itt hagyd abba!
Azt is említettem, hogy mielőtt lett saját Win tabletem, javarészt vadonatúj, gyárilag, legálisan telepített Win8-as laptopokkal találkoztam főleg. (Leginkább azért hozták hozzám őket, hogy inkább tegyek rájuk Win7-et).
A saját gépeimre pedig próbaverziókat telepítettem. S az pl nem zavart, hogy a Reliese Preview verziók fagytak, de mikor fél évvel a Win8 megjelenése után telepítettük egy ismerősöm gépére, és úgy lefagyott, hogy soha többé nem is indult el, na az gáz volt. Mondanom sem kell, hogy a próbaverzió - ezek után - nem érte meg a 30 napos időszak végét, ment vissza a gépre a Win7.

Nem kell messzire menni, már itt, ebben a topikban is megvádoltak, hogy hazudok. Mert hogy egyébkén mindenhol azt olvasni, hogy milyen stabil a Win8, csak én állítom, hogy nem az. És igen, nyilván nem tudom bebizonyítani, mert ezt maximum a Microsoft tudná telemetriai számadatokkal igazoln vagy cáfolni, VISZONT, én pont, hogy azért írom le a tapasztalataimat, mert én is mindenhol azt hallom, hogy hú de baromi stabil, ezzel szemben én ezt nagyon nem tapasztalom. Sőt... Igazából ahogy én tapasztaltam, nem mondhatnám, hogy nagyon instabil rendszer, a használhatósági szintet megugorja, de (ismét csak a saját tapasztalataimról beszélhetek) közelében sincs a Windows 7-nek, vagy (és most tessék kapaszkodni) akár egy szokat szidott Droidos Nexus 7-nek.

Azt feltételezni, hogy hazudok, ostobaság, mert nem áll érdekemben hazudni. Sőt. Pont hogy az áll érdekemben, hogy még stabilabb OS-t írjon az MS, és akkor, mint felhasználó, még elégedettebb leszek.

Egyéb iránt meg tényleg nem áll szándékomban senkit semmiről meggyőzni. Én azt mondom, a leges-leghitelesebb forrás, az ember maga. Akit érdekel a Win8 próbálja ki, és döntse el, hogy kell-e neki vagy nem.
Ami miatt járatom itt a szám, az az, hogy megpróbáljak rávilágítani arra, hogy mi az, amit a userek (vagy én magam) leginkább kifogásolunk a Windows-ban, hogy a későbbiekben erre jobban figyelhessen az MS.
Ennyi, és nem több.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. j.panzer wishf...
2014.02.17. 11:34
"SSD-ről 48 mp "
Az igen. nemtom ti mit csinaltok, de nekem HDD-rol bootl annyi ido alatt.

Ezt úgy kell érteni, hogy ebből 35 másodperc, mire a gombnyomástól átverekszi magát a boot folyamaton, és elkezdi tölteni a Win7-et. Tehát ha magát a Win7 töltési időt nézzük, az 15 MP maximum.
Ha modern alaplapom lenne (oké, a mostani sem olyan régi, 3 éves) secure boottal, akkor kb 15 mp lenne itt is.

Viszont speciel mikor Win8-at teszteltem, az sem bootolt gyorsabban szinte semmivel. 1-2 másodperccel talán. Tény és való, hogy a start screent hamar meglátja az ember, de ha váltottam asztali nézetre, látszott, hogy baromi sok minden nincs még betöltve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. j.panzer
2014.02.17. 11:52
No még csak annyit, hogy már megy ez a Win8 igen-nem vita egy ideje, de felesleges. Az már eldöntött tény, hogy jelenlegi formájában egy bukott rendszer a Win8. A piacnak - láthatóan - nem igazán tetszett. És ezt a MS is érzi. Én csak azért szorítok, hogy ne csináljanak még nagyobb ostobaságokat, mint eddig. Mert - mint már mondtam - nem kéne olyan baromi sokat változtatni a Windows 8-on, hogy egy nagyon fasza OS legyen. Pláne nem szabad kihátrálnia belőle, mert maga a koncepció jó. Sőt. Nem hogy jó, de forradalmian jó. Olyannyira, hogy én (még egyszer mondom, privát vélemény) az elmúlt 20 év legnagyobb innovációjának tartom. Személy szerint már jóval az iPad megjelenése előtt vágytam egy Windows-os táblára. Talán 2002-ben volt először Win-es tablet a kezemben, és akkor még vastag volt, nehéz, baromi hangos, és akksiról inkább volt percekben mérhető az üzemideje. Innét eljutni oda, hogy ma meg egy 8 colos tableten rajta van egy komplett Windows-os ökoszisztéma, ami ha nem nyúzom, 2-3 napig is elmegy akksiról... igencsak komoly teljesítmény.
Szóval ez a része zseniális, és nem is kell belőle kihátrálni. Sőt, tovább kell fejleszteni. A kretén RT-t ki kell vágni a kukába (vagy legalábbis lefokozni a gyerekeknek LEGO tabletnek, ruppókért), és ezen az úton menni tovább.
Az MS akkor cselekszik bölcsen, ha megtartja a Win 8 alapkoncepcióját, és továbbfejleszti. Értem ez alatt, hogy mindenek előtt csinál egy klasszikus Windows-t, tálcával, start menüvel, mindennel úgy, ahogy eddig volt, hogy ezzel kiszolgálja az asztali OS-ek világát.
A modern felületet meg nem vegyíti ebbe bele max úgy, hogy a livetile-ok futtathatók legyenek az asztalon is, ablakban, és ki lehessen őket tenni minialkalmazásnak.
Az a user, aki nem akar találkozni vele, azt se tudja, hogy létezik ilyen. A MUI-t hagyják meg annak, aki vagy kifejezetten ezt akarja használni, vagy tableten használja a Windowst.
Ezen kívül szebbé és sokkkkkkal jobban testre szabhatóvá kell tenni, a funkcionalitását pedig bővíteni kell (pl egy értesítési sávval).
Az appstort pedig keményen fel kell gyúrni minőségi appokkal, és akkor minden faxa lesz. Ha ezeket megcsinálják, akkor mindenki imádni fogja a Win-t. Az is aki nem akar változtatnia a 20 éves beidegződéseken, az is aki asztali gépen akar MUI-zni, az is aki tabletet használ. Mindenki boldog. És ez nem is olyan hatalmas nagy munka az MS-nek. Max az Appstore, de mondtam már, ahelyett hogy konkrét hazugságkampányokra költi a pénzét, inkább támogassa a fejlesztőket, hogy minőségi, magas funkcionalitású appokat tegyenek el az asztalra (akarom mondani a MUI-ra ).
Részemről ez lenne a tökéletes Windows.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. thewilder
2014.02.17. 23:56
Felraktam. Rakat kaki. Wi-fi mindig megszakad, rengeteg embernek van hasonló problémája. Inkább visszaraktam a 7-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Profeta051...
2014.02.18. 21:12
Nem igazán értem azokat, akik amiatt sírnak h nincs rendes asztal meg start menü Win8 alatt. Én windows 8.1Pro-t használok, és csak kb 10 percig kellett szenvedni a csempékkel míg beállítottam. Most jelenleg így néz ki:
http://keptarhely.eu/images/2014/02/18/v01/20140218v01eqs6ew.jpeg

Van minden ami kell. A rendszer sokkal gyorsabb. Eddig nem találtam olyan dolgot, ami ne lenne kompatibilis. Biztosan nem váltanék vissza Win7-re, nem lenne értelme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. j.panzer
2014.02.19. 09:51
CyberPunk666

Mivel voltál olyan kedves, és lehazudtoltál, tessék: Nem is kellett olyan sokat várnom a Windows 8 következő lefagyására.
Csak a te kedvedért dokumentáltam. Engem senki ne nevezzen hazugnak baxod.

Persze tudom, hogy most mi jön. User error, vagy talán hamisítvány az egész, photoshoppal csináltam, vagy még inkább arról van szó, hogy direkt lefagyasztottam (persze lefújtam folyékony nitrogénnel, hogy fagyjon csak!).

Ennyit a Win 8 híres stabilitásáról.
(Szeretném még egyszer kiemelni, hogy gyárilag telepített EREDETI Win8.1 van gépen, mielőtt még kalózkodással is megvádoltok újra)

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. j.panzer Cyber...
2014.02.19. 09:53
Gondolom ez is baromira gyanús neked, mi? Mert te mindenhol azt olvasod, hogy húúúúú de atom stabil. Hát nem az. Kövér marketing kamu.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6... j.pan...
2014.02.19. 11:12
Nem azt mondtam, hogy nem fagyhat meg egy készüléken, nem omolhat össze. De Ezt a win7 is megteheti.

Nekem az a hihetetlen, hogy minden második gépen összeomlik neked.

Persze nyilván három eset is lehetséges:
-a tied szar, ezért dühödben túlzol
-ugyanazt a hibát követed el mindegyiken (valami inkompabilis program ect)
-Olyan szerencsétlen vagy a műszaki dolgokkal, mint a bátyám, aki a 4. különböző márkájú szériahibás telefonja után elküldött engem kicseréltetni és az a telefon azóta is működik. (de kb minden más műszaki cikknek is ha a közelébe megy az elromlik, hozzá se nyúl pedig).


Megértem, ha dühős vagy, de azért ez nem ért meg egy privát üzenetet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. j.panzer
2014.02.19. 12:36
1. Nos 1 hónapja van ilyen tabletem, de már több mint fél éve mondogatom (aki nem hiszi, visszaolvashat fórumon), hogy nem stabil a Win8, ezért az 1. pont kizárva. Hacsak nem hazudok konstans fél éve. Vagy még régebben.
2. Legtöbb gépre én magam semmit nem telepítettem, csak töröltem. Magát a Win8-at, ezért ez is kilőve.
3. Nem én vagyok szerencsétlen, mert a legtöbb Win8, amivel találkoztam, másé volt, ráadásul nem is ugyan azon személyé, több barát, kolléga gépéről van szó, max ők szerencsétlenek. Csak tudod, ha ennyire magas a pórul járt népek arány, akkor itt felvetődik a gyanúja annak, hogy nem bennük van a hiba.

Amúgy minden fronton logikátlanok az állításaid, ennek ellenére a hiba csak és kizárólag bennem lehet. Az még csak véletlenül sem merül fel, hogy maga a Win8 instabilabb a Win7-nél. Nem... az kizárt... teljes mértékben... ugyan már, képtelenség...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer Cyber...
2014.02.19. 12:42
Szerintem ha valakit lehazudtolsz, és lehülyézel, az joggal lesz dühös rád.
(Szerk: privátban meg semmi sértőt nem írtam, mielőtt kitalálod.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2014.02.19. 13:24
Meg egyébként, ha akkora Windows 8 hater lennék, mint amekkorának megpróbálnak egyesek beállítani, és/vagy ha érdekem lenne hazugságokat terjeszteni a Windows8-ról, akkor mér védeném meg ott, ahol nem érzek benne hibát??
Használom, jobban is szeretem, mint egy androidot, de még nagyon nem kiforrott, sok területen kell még javulnia, hogy mint fogyasztó, user, tökéletesen elégedett legyek vele. Azért lobbizok, hogy jobb legyen. Ennyi.
(Meg utálom, mikor az MS (vagy bármelyik multi) az arcomba hazudik).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!