iPon Hírek

Eee PC 900 kétmagos processzorral?

Dátum | 2008. 04. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A legfrissebb hírek szerint az ASUS nem kívánja megvárni az Intel Atom processzorainak megjelenését, a második generációs Eee PC 900 subnotebookjai esetében más megoldáshoz folyamodik a gyártó. Az első Eee PC 900-as modellek a DigiTimes értesülései szerint nem Atom processzorral, hanem a régebbi, két maggal felvértezett Intel ULV processzorral lennének ellátva. Az újdonságok Tajvanban a hónap második felétől kezdve válnak elérhetővé, amennyiben hitelesek az információk.


Az ASUS egyelőre nem tett semmi féle bejelentést a tervekkel kapcsolatban, ám az alsókategóriás Core 2 Duo és Pentium processzorok alacsony áruk és megfelelő fogyasztásuk miatt jó eséllyel indulhatnak az Eee PC-ben - állítják a DigiTimes informátorai, ám ezek az állítások nem teljesen állják meg a helyüket. Ennek ellenére a tajvani weboldal szerint még ebben a hónapban forgalomba kerülhet az ASUS Eee PC 900m ami aztán az Acer és a HP hasonló kategóriájú termékeivel próbál harcba szállni.

Az Eee PC 900-as noteszgépek nagyobbak lesznek, mint a jelenlegi 700-as sorozat tagjai: az új jövevények már 8,9 hüvelykes képátlóval rendelkező kijelzőt kapnak, amelynek natív felbontása 1024 x 600 pixeles. Az Eee PC 900-as modellek nagyobb adattároló kapacitással állnak majd a felhasználók rendelkezésére, a későbbi modellek esetében viszont a tervek szerint már Atom processzorokat alkalmaz a gyártó.

Az egyetlen ami eléggé ellentmond ennek a pletykának az az, hogy az ULV processzorok még a régebbi szériákból is elég drágának mondhatóak, és az ár nagyon fontos tényező egy ilyen notesz esetében. Meglátjuk mit hoz a jövő.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!