iPon Hírek

Eee-szerű nem-Eee az ASUS-tól

Dátum | 2008. 08. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Számos fotó került napvilágra nemrégiben az ASUS úgynevezett N10-es alkotásáról, amely bár méreteiben hajaz az Eee-kre, nevében mégsem azonosul azokkal, és eltérőek a jellemzői is - kezdve például rögtön azzal a ténnyel, hogy merevlemezt használ SSD helyett.


10,2 hüvelykes képátlóval rendelkezik, ami összesen 1024 x 600-as felbontás megvalósítására képes, a már említett merevlemeze pedig kellemes 320GB-ot bír el - valamint természetesen a választhatóan Linux vagy Vista operációs rendszert és annak tartozékait is.

Külső megjelenése egyszerű, letisztult, homokszürke, és ha a híreknek hinni lehet, úgy kellően strapabíró is. Attrakciója továbbá a billentyűzete is, amelyen "rengeteget fejlesztettek" a korábbi modellekhez képest: több billentyűt egybevontak, és arányosan méretezték a módosító billentyűket is.


Rendelkezik továbbá ujjlenyomat-leolvasóval, három 2.0-ás USB-porttal, Wi-Fi-vel és Ethernettel, HDMI-vel, fejhallgató- és mikrofon csatlakozókkal, VGA-val, valamint ExperessCard rekesszel, plusz webkamerával és wireless kapcsolóval is.

Az egység ára 330 és 430 euró körül várható, a részletesebb specifikációk pedig várhatóan a későbbiekben válnak majd publikussá.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hartmy
2008.08.25. 14:39
Így elsőre nem rossz. A további specifikációk majd érdekelnek de jobb választásnak tűnik a EeePc-nél. Főleg hogy hasonló ára van. Mire kiadják talán lesz is rá pénzem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hartmy
2008.08.29. 11:40
Állítólag Intel Atom N270 vagy Dual-Core Atom 330 lesz a procija. A memória gondolom 1Gb mivel a Vista 512-n igen csak szenved.
Állítólag lesz benne Bluetooth és a kamera 1,3 MPX.
Én már várom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!