iPon Hírek

Eee TOP: érintőképernyő és Radeon VGA

Dátum | 2008. 11. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Bizonyára sokan emlékeznek még azokra a hírekre, amelyekben az ASUS Atom processzorral felszerelt all-in-one  gépeiről volt szó. A korábbi pletykák most valósággá váltak, ugyanis a gyártó weboldalán megjelent az első ASUS Eee Top modell, amely Atom processzort és AMD Radeon HD videokártyát tartalmaz. Az új készülékből integrált videóvezérlővel felszerelt verzió is készül, ám az is érintőképernyős lesz.

A hivatalos információk szerint az ASUS Eee Top ET1603-as típusjelzéssel ellátott újdonsága egy 1,6 GHz-en üzemelő Atom N270-es processzorral lesz felvértezve, amelyet a gyártó Eee PC sorozatú netbookjaiból már ismerhetünk. A rendszer alaplapja Intel 945GSE lapkakészletre épül, az újdonság szerencsére  már nem integrált videó vezérlővel, hanem egy Radon HD 3450-es videokártyával kerül a boltok polcaira. Az ASUS az új gépet 15,6 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel látja el, a rendszerben 1 GB memória, egy 160 GB-os 5400 RPM-es merevlemez és integrált 802.11n WiFi adapter helyezkedik el.


A gyártó által közreadott kép alapján az új jövevény nagyjából úgy néz ki, mint egy átlátszó műanyag kerettel ellátott tábla PC. Az ASUS a kis készülékhez tartozó billentyűzet megtervezésekor a fotó alapján valószínűleg ötletet meríthetett az iMac-ek új vezeték nélküli billentyűzetének dizájnjából is (ám ez a notebookokra jellemző zsúfoltság nem biztos, hogy sok embernek tetszeni fog).

Az Eee Top ET1603-as modellnek lesz egy olcsóbb változata is, amely Eee Top ET1602-es típusjelzéssel kerül forgalomba. Az újdonság a másik modellel ellentétben integrált videó vezérlővel lesz ellátva, egyéb tulajdonságaikat tekintve azonban tökéletesen megegyeznek a készülékek. Az ET1602-es változat (integrált VGA) már egy ideje előrendelhető egy brit webáruházban, a készülék ára 400 font, ami átszámolva nagyjából 690 dollárnak felel meg, ennek ellenére a DigiTimes értesülései szerint a készülék 450 dolláros áron kerülhet forgalomba az Amerikai Egyesült Államok területén. A Play.com kínálatában is feltűnt az újdonság: a listán Atom processzorral, 160 GB-os merevlemezzel, 1 GB rammal, 802.11n WiFi adapterrel és 15,6 hüvelykes kijelzővel találjuk meg a készüléket, amihez Windows XP Home Edition operációsrendszert mellékelnek. A Play.com információi szerint november 20-án indul hódító útjára a két új Eee Top konfiguráció. Hogy a készülékek végül is mennyibe kerülnek, és pontosan mikor debütálnak, hamarosan kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2008.11.04. 16:55
Ellent kell mondjak két dolog miatt is. Az egyik az, hogy az Asus szerint nem lehet átkapcsolni, nem is említi a VGA-t, a másik pedig az, hogy az N10J ebben nem egyedülálló, sok _notebook_ képes erre, de csak azért, hogy netezésnél aksiról energiát spórolj vele. Egy 220-ba dugott asztali gépnél ennek nem sok teteje lenne, ezt nem arra találták ki, hogy cipeld.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2008.11.04. 18:13
Csak nekem tűnik úgy, hogy a bill. designa-ja nagyon hasonlít az Appl-e féle kreálmányhoz?

Amúgy nem értem, hogy miárt folyton azokat az alsókategóriás kártyákat használják, amiknek a felsőkategóriás márkatársai megverik a konkurenciát... A HD3450-et azért el-el veregeti a 9400GT...
A HD4350-et még megérteném, hisz az azért már egy komolyabb teljesítményt nyújt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danielf77
2008.11.05. 14:20
2magos atommal tényleg egy szavam sem lenne a vga-val szerelt verzióra.
Egyébként mennyi lehet egy ilyen gép fogyasztása? ..és kikapcsolt monitorral?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!