iPon Hírek

EeeBot - Androidos robotot tervez az ASUS

Dátum | 2009. 12. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

EeeBot néven kezdte meg az ASUS egy gyerekeknek szánt, Android-alapú "oktató robot" fejlesztését egy, a tajvani kormány által is támogatott Android-népszerűsítő projekt keretében.

Céljuk egy hatékony interakcióra képes, megfizethető robot megalkotása, valamint az ehhez szükséges tartalmak és szolgáltatások kialakítása (ez utóbbiak azért is fontosak, mert minél több és jobb van belőlük, annál olcsóbb lehet majd maga a robot is). A fejlesztés során egyebek mellett felhasználnak majd ember-robot interakciós (HRI), kép- és hangfelismerő, valamint GPS-es és navigációs technológiákat is.

Arról egyelőre nincs információ, hogy ki mindenki vesz még részt a projektben, de miután az ASUS a jelek szerint hardvert és szoftvert is fog fejleszteni hozzá, így a munka oroszlánrésze láthatólag rájuk esik.

Amint minden véglegessé válik a projekt kapcsán, és megkezdődhetnek a munkálatok, akkor onnantól még az ASUS becslései szerint úgy két éven belül számíthatunk majd egy működőképes végtermékre, de igazi lendületet várhatóan majd csak négy év múlva szed majd össze a tervezet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!