iPon Hírek

Ég veled Epox!

Dátum | 2007. 06. 28.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az interneten keringő pletykák szerint az egykori híres Epox alaplapgyártó cég kiszáll az üzletből, az elbocsátott alkalmazottak pedig egy új vállalatot alapítottak, a Supox-ot. Az Epox már egy jó ideje valóban csak szenved, így nem nagy meglepetés a cég megszűnésének a híre.

Az újonnan alapított Supox teljes alaplap-felhozatala megegyezik az Epox-éval, azonban vannak benne újdonságok is. Éppen ezért feltételezhető hogy van a vállalatnak kapcsolata az Epox-szal, azonban nem tudni, hogy az áprilisban alapított Supox tulajdonképpen csak birtokolja az Epox gyártási kapacitásának egy részét, vagy csupán néhány szellemi tulajdon van a markában.


Az Epox a 2000-es évek elején vált ismertté a minőségi, jó tuningpotenciálú, megfizethető árú NVIDIA nForce2 és Via KT400 lapkakészletű alaplapjaival. Sajnos a vállalat nem tudta megerősíteni helyzetét és folytatni a sikerét, így gyorsan egy középszintű gyártóvá süllyedt.

Hogy egész pontosan mi történt az Epos-szal, és miért alapította a cég vagy az alkalmazottak a Supox-ot, azt nem tudni. Az biztos, hogy manapság a kemény versenyben nem könnyű helytállni, és egyáltalán túlélni a hardvergyártó vállalatoknak. Az Epox megszűnésével eltűnt egy alaplapgyártó a porondról, ami senkinek sem jó hír, legfőképpen a vásárlónak leginkább a kisebb választék és a csökkenő versenyhelyzet miatt
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.06.28. 19:31
Az interneten keringő pletykák szerint az egykori híres Epox alaplapgyártó cég kiszáll az üzletből, az elbocsátott alkalmazottak pedig egy új vállalatot alapítottak, a Supox-ot. Az Epox ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!