iPon Hírek

eGames - Olimpia a kompetitív videojátékok számára

Dátum | 2016. 04. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Érdekes kezdeményezésbe vágtak a London Games Festival szervezői. Úgy gondolják ugyanis, hogy a számos pénzes eSport bajnokság mellett kellene lennie egy olyan versenynek, ahol nem a pénznyeremény a cél, hanem pusztán a dicsőség és hazánk képviselete, valamint a kompetitív játékok jövőjének pozitív irányba alakítása. Az eGames kezdeményezést a brit kormány is támogatja, és a tervek szerint minden esetben a rendes téli vagy nyári Olimpiával egy időben rendeznék meg, mégpedig abban a városban, ahol ténylegesen zajlik az Olimpia. Azaz zajlott, mert a szervezők úgy gondolják, hogy rögtön az Olimpia után vezényelnék le a játékokat, ráadásul annak a hivatalos helyszínein. Amikor éppen nincs téli vagy nyári Olimpia, a köztes időben országos selejtezőket tartanának, így alakulna ki, hogy kik képviselik hazájukat. A tervek szerint minden ország indulhatna, az országnév elé pedig odakerülne az "eTeam" tag. Így Magyarország például eTeam Hungary lenne. Az egészet az International eGames Committee (IEGC) nevű bizottság irányítaná, ami felállítana egy nemzetközi testületet, akik segítenének a szervezésben, lebonyolításban és a fair szabályok kialakításában. A tervek szerint előbb-utóbb minden országban létrejönne egy testület helyi játékosokból és a média képviselőiből. Nem is teketóriáznak: az első eGames eseményt már az idei riói nyári olimpiai játékokra tervezik, és jelenleg a brazil, a kanadai, az amerikai és a brit csapat szereplése már biztos.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Szefmester
2016.04.08. 09:37
Vajon mikor derülnek ki az első korrupciós botrányok? (nem vagyok negatív, csak reális)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. junpet
2016.04.08. 10:24
Ingyen? Olyan is lesz a színvonal, nem a legjobb játékosok fognak játszani. Szerintem így csak leégetjük az eSportot a világ előtt, bohóckodásnak fog tűnni az egész... és lényegében az is lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. m76
2016.04.08. 10:40
Bohóckodás az attól függetlenül, hogy ingyen vagy pénzért csinálják. De akkor már inkább legyen ingyen, mert én baromira nem támogatom, hogy egy társadalom számára nulla haszonnal rendelkező tevékenységért nagy pénzeket markoljon fel bárki is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kiskoller m76
2016.04.08. 11:56
No és ki állapítja meg, hogy a társadalom számára nulla haszonnal jár? Te?
Kinek gondolok magad, hogy megmondd, mi hasznos és mi nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.04.08. 13:30
Szponzorpénz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester kisko...
2016.04.08. 14:26
Normális embernek, normális értékrenddel.

Elég szégyen ha valaki azt a világnézetet támogatja hogy a semmiért vagy semmi előállításáért pénzt keressen. Lásd brókerek, használtautó kereskedők, és bárki aki vesz és elad valamit anélkül hogy bármit is tenne az adott árúval, de jelentős hasznot termelve magának.
Most pedig bejönnek az esportolók is. Tévedés ne essék, elég durván megfizetnek olyan sportolókat is akiket nem kéne.. ahogy színészeket és miegymás embereket is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sandor555 Szefm...
2016.04.08. 19:27
Magyarul, akkor csak irigy vagy, mert te meg meg 12 órázol a gyárban minimálért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. fofoka Szefm...
2016.04.08. 20:34
Le a kereskedőkkel! Ja, így nem lesz a polcon kenyér. És az azért jó nekem, mert...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester sando...
2016.04.09. 08:52
Igen, mocsok irigy vagyok.. ja nem. Pusztán tenyérbemászó az amikor valaki semmit sem csinál és lenézi azt aki előállít valami valódit, valami hasznosat.
Tudod.. a klasszikus.. menőzik a "csórónak" az irodájával, de valójában az a "csóró" volt az aki legyártotta az egyedi faragott asztalát... azaz ha nincs a "csóró kétkezi melós" akkor cseszheti az asztalt, mert nincs...

A jól fizetett esportolók is ez a kategória... Egy élsportoló ha lesérül akkor ott fájdalmak vannak, itt mi történhet meccs közben? Begörcsöl a klikkelő ujja?

fofoka: Növessz még pár pontnyi IQ-t és majd meglátod a lényegét is annak amit írtam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kiskoller Szefm...
2016.04.09. 11:05
Egy sportolót nem azért fizetnek, mert lesérülhet. Ez mégis milyen gondolkodásmód? Távol áll minden értelemtől...

A sportolót azért fizetik, mert az emberek nézik őket. Tömegesen. Akár úgy mondhatom, hogy az élsportoló millióknak okoz örömöt világszerte, még ha ez egyénre levetítve nem is jelent sok örömöt. A társadalom szempontjából sokkal hasznosabb egy élsportoló egy világbajnoki döntő alatt, mint egy asztalos aki csinált egy bútort ezalatt.

Mindemellett a pénzkereset mértékének nem kell összhangban lennie a (szerinted) társadalomnak kitermelt termékek értékével. Mert mégis ki állapítja meg azt, hogy mi mennyire hasznos?

Csak valaki igazán szűk-látókörű, vagy messzemenőkig öntelt ember képzelheti azt magától, hogy belelát több milliárd ember életébe (akik nem mellesleg egymással homlokegyenest ellenkező világképpel is rendelkezhetnek), mindegyiket végig analizálja, majd összegezve kijelenti, hogy az adott termék mennyire hasznos.

Mi az, hogy normális értékrend? Nincsenek normális emberek, még ha pontosan, precízen le is fektetnénk egy normarendszert (ami megint csak a fenti ok miatt problémás, hisz te, kedves fórumozó társam, nem rendelkezel semmilyen joggal, tekintéllyel, hatalommal, hogy ezt megtehesd) akkor is nyilvánvaló lenne, hogy mindenki eltér a normától, csak mindenki más dologban, más mértékben.


Ha csak a termelő emberek munkáját tekintenénk hasznosnak, akkor tudod hol tartanánk? A természetközeli népek szintjén. Magyarország területén lenne pár több száz fős törsz, amelyek tagjai egymást gyilkolnák nap mint nap, és amely törzsek tagjainak mindegyike termelne valamilyen eszközt/élelmet. De még az ilyen törzsekben is akadnak csak háborúval foglalkozó tagjai, akik megint csak nem termelnek semmit.

Ma egy több milliárd fős társadalom tagjai vagyunk. Mégis hogyan képzeled el, megfizetett munka nélkül hogyan tudnánk több milliárd ember vágyait feljegyezni, azokat eljuttatni a termelőkhöz, a termelők erőforrásait managelni, a több különböző termelő közötti termelési láncot kialakítani és felügyelni, a kész terméket a fogyasztóhoz juttatni, a kereskedelemhez szükséges infrastruktúrát kiépíteni (pl pénz) a különböző tranzakciókat felügyelni, általános rendet fenntartani, stb. stb. stb.

Ezek mind-mind olyan munkák, feladatok, amelyek önmagukban nem állítanak elő semmilyen kézzel fogható terméket, mégis szükségesek, és jelentős részét teszik ki a munka piacának. Nah ezért fizetjük meg őket.

Minél több ember feladatát felügyeled, minél nagyobb válatot vezetsz, annál nagyobb kárt tudsz tenni benne, ha lefizetnének, és annál nehezebb a következő, helyedet leváltó vezetőt betanítani.

Te vagy én, ha meghalunk, kb semmi kárt nem szenved egy több ezer fős vállatat. Egyből átveszi másik kolléga a munkámat/munkádat, felvesznek egy új arcot, 1-2 hónap alatt betanítják, és már megy is minden úgy, ahogy eddig.

Ha le kell váltani egy CEO-t, csak az, hogy felfogja hogyan épül fel a a cég, fél-1 év, és csak utána tud érdemben döntéseket hozni, amelyek csak hónapok múlva realizálódnak.
Nah ezért fizetik meg annyira a főnököket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kihaennem
2016.04.11. 18:11
sport:

Versenyszerű testmozgás. Testgyakorlásként vagy szórakozásként, egyénileg vagy csoportosan, kötött szabályok szerint végzett rendszeres versenyzés vagy aktív tevékenység, amelyhez testi mozgás és ügyesség szükséges."

eSport: klikkel és pizzahát kólahas és pattanás

Ne keverjétek össze tök fölöslegesen a Sport és az eSport szavakat!! az esport. Az nem sportol nem is ér fel egy sportolóval, nem is kell neki. Ahogy a Baseballos se hasonlítható a Sakkozóhoz.

De hogy megcsavarjam a dolgot a Sakk nem sport viszont elfogadott olimpiai sportág, ahogy (sajnos és tényelg szánalmas) az eSport is az.
Az hogy melyik sponzor mire költi a pénzét az meg lényegtelen. Játékra agy labdára nem mind1???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller kihae...
2016.04.12. 11:03
Amit te most leírtál, az csak szójáték. A beszélgetés témájától teljesen független szempont alapján definiáltál fogalmakat, és erre alapozod a véleményedet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. junpet
2016.04.12. 12:12
"The SportAccord has developed a definition of sport to determine whether an applicant federation qualifies as an international sports federation.

SportAccord's definition of Sport is the following definition:[3]

The sport proposed should include an element of competition.
The sport should not rely on any element of “luck” specifically integrated into the sport.
The sport should not be judged to pose an undue risk to the health and safety of its athletes or participants.
The sport proposed should in no way be harmful to any living creature.
The sport should not rely on equipment that is provided by a single supplier.

SportAccord uses five categories for its member federations' sports, many of which fall into more than one category:

Primarily physical (e.g. rugby or athletics)
Primarily mind (e.g. chess or go)
Primarily motorised (e.g. Formula One or powerboating)
Primarily coordination (e.g. billiards)
Primarily animal-supported (e.g. equestrianism)"

Ha az esport csak klikkel, akkor a sport csak szalad... Hihetetlen, hogy egy ilyen oldalon mennyi és mennyire buta és tájékozatlan ember jár, ami nem is lenne zavaró, de még "hirdeti" is magát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!