iPon Hírek

Egerészés klikkelés nélkül...?!

Dátum | 2008. 06. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Elsőre talán furcsán hangzik az elképzelés, de egy új kezdeményezés mégis azt mutatja, hogy teljességgel működőképes a dolog. Figyelembe véve a klikkelés mostanra már mélyen meggyökerezett és beivódott szokását, kérdés, mennyire terjedhet el egy ilyen új alternatíva, de mindenképp érdemes vetni rá egy pillantást.


Az ötletgazdák ugyanis nem csak beszélnek, hanem nyomban cselekszenek is; a www.dontclick.it címen elérhető honlapjukat már eleve az új, klikkelésmentes elvek szerint építették fel, így bárki könnyen kipróbálhatja, milyen újítást is javasolnak. Az elv és az élmény - amelynek lényege pusztán annyi, hogy klikkelés helyett egyszerűen rámutatunk a kurzorral arra, amit aktiválni kívánunk - valóban szokatlan és újszerű lehet bizonyos mértékig, de mégis meglepően hatékony.

Egy ilyen kezelőfelület esetén persze rögtön felmerül egy nyilvánvaló hibalehetőség is: mi van akkor, ha szándékolatlanul, véletlenül mutatunk rá valamire, amit pedig nem is akartunk aktiválni? Az ötletgazdák erre rögtön két megoldást is kínálnak - nevezetesen azt, hogy az aktiváláshoz ne egyszerűen csak rámutatni kelljen a kívánt opcióra, hanem vagy gyorsan egy kört leírni vele körülötte, vagy csak rajta tartani egy-két pillanatig, és csak ezután veszi a gesztust aktiválási kérelemnek a rendszer.

A projekt tehát jelenleg is fejlődik, és mindenkitől várják a véleményeket, meglátásokat, ötleteket, elgondolásokat. Idővel még akár tényleg sokra is vihetik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alamos
2008.06.04. 19:56
A vicces az, hogy a vezeték nélküli egerekkel hogy működik, ha azt lekapcsolod? Kékhalál a gyönyörű reakciója rá, vagy visszakapcsolásnál nem érzékeli?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!