iPon Hírek

Egérmentes egéralátét a Microsofttól

Dátum | 2008. 07. 31.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Egyelőre ugyan még a fejlesztés fázisában van a dolog (vagy legalábbis arról még nincs hír, hogy kész termékként piacra dobnák a közeljövőben), de annál érdekesebb lehet, ha elkészül. Lényegében nem másról van itt szó, egyetlen nagyméretű, papírvékony, nyomásérzékelő, többérintéses érintőpadról, ami - úgy tűnik - magasan veri az Apple hasonló alkotásait is.

A cég ezen a projekten a New York-i Egyetemmel közösen dolgozik; az eljárás pedig alapvetően abból áll, hogy nyomásérzékelő ellenállásokból állítanak össze egy óriási, egérpad-méretű áramkört, ami nem csak hogy bárhol a felületén képes regisztrálni egyszerre bármennyi érintést, és követni a mozgásukat, de pontosan érzi a nyomás erejét is.

További, különösen kellemes tulajdonsága az eljárásnak az, hogy a hozzá felhasznált technológia is rendkívül olcsó, így amint ténylegesen eljut a dolog a piacokra, ott elég könnyen érhet el nagy sikert, ha ennek megfelelően alacsony lesz az ára is.

Innentől már csak az a kérdés, hogy mennyivel kényelmesebb a kezünket-ujjunkat mozgatni a felületen, mint egy egérrel navigálni - vagy, ha már úgyis egyre inkább nyakunkon az érintőképernyők kora, nem lesz-e hamarosan egyszerűbb pusztán a képernyőn rábökni arra, amit aktiválnunk kívánunk. De idővel kétségkívül el fog dőlni ez a kérdés is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pluto
2008.07.31. 12:30
Ez hasonlít az érzékelésben az interaktív táblákhoz.Lekopik az ember bőre az újjáról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tyrel
2008.07.31. 13:12
"de pontosan érzi a nyomás erejét is."
Tehát néhány másodperccel előre tudhatja a gépünk hogy mikor van ideje felkészülni két nagy maflásra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.08.01. 06:18
szerintem a legnagyobb baj, hogy nagyon rontja a szemet. mármint az érintőképernyő

erre az alátétre annyit, hogy már egy jó ideje megvan az egér, helyette szeretnének vmi újat kifejleszteni, de nem megy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!