iPon Hírek

Egészestés videójáték filmek - Kotick megint alkot

Dátum | 2010. 09. 17.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Az Activision úgy tervezi, hogy a jövőben terjesztenének egészestés videójáték filmeket. Legalábbis Bobby Kotick ebben (is) látja a szép jövőt. Erről egy konferencián beszélt Kaliforniában amikor szóba kerültek az összesen majd egy órát kitevő StarCraft 2 átvezetők (melyeknek nagy része azonban a játék motorjával készült).

„Ha fognánk ezt az órát, vagy másfelet, kivennénk a játékból, kirakhatnánk úgy a célcsoport elé, hogy hello, szeretnétek megnézni egy StarCraft filmet? És ha vesszük ezt a szuper másfél órát és kínáljuk mondjuk 20-30 dollárért akkor a legnagyobb nyitást (bevételben) érhetnénk el a filmek között! A következő öt évben ebből valóság lesz… a mozikat megkerülve egyenesen tőlünk jöhetnek majd a tartalmak.”

Ami persze több bevételt jelent majd az Activisionnek, úgy látszik Bobby osztott-szorzott és arra jutott, hogy nem jön majd ki egy elég nagy sziget ára a Warcraft film bevételeiből. Normális történettel ellátott, szép, pre-renderelt filmek ellen semmi kifogásunk, de játékmotorral készült filmekért el nem tudjuk képzelni ki fizetne. Lehetnénk persze optimisták, csak már kicsit nehéz ha Bobby-ról van szó. Persze ne legyen igazunk, jöjjenek a Pixart megszégyenítő filmek, csak tudják hol a határ. Nem szeretnénk a StarCraft II utolsó fejezetének végén azt látni: Gratulálunk, végigvitted a játékot, a záró film megtekintéséhez klikk ide, hogy leszívjuk a 30 dodót és utána némi töltögetés után megnézheted mi történt az univerzummal.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. myckie2
2010.09.17. 16:16
Ikonnak nem lehetett volna mást választani ez a fej borzalmas!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Kange
2010.09.17. 17:50
Jujj... Hirtelen a cikk címéből arra gondoltam, hogy afféle reklámként levetítik a TV-ben. Az fel sem merült bennem a cím elolvasása után, hogy moziról volna szó!

Kutakodva a kis fejemben nem rémlik olyan játék az utóbbi időben, aminek átvezetői annyira nívósak lennének, hogy mehetne moziba. (Ugyanis manapság nagy divat lett ez a "játékmotorral készült" átvezetők) Az utolsó talán a C&C, de az meg valódi színészekkel volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ossyni
2010.09.17. 17:57
Én már 1000 éve várok olyan filmeket ahol nem annyira a grafika, mint a történet lenne kidolgozva.
Lexrom a grafikát.Ha jó a manga ami tök igénytelen akkor a játék grafix is jó!Régen jó volt a bogár élete is, ma már ciki, és?
A sztori jó.A játékok sztorija meg brutál jó.Látványos is.
Átvezető képekkel meg már full kategóriás lenne, igaz azt én is jobb szeretném mint sima motorral, hiszen azok csak nem annyira élethűek, az arcok stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. tompika74
2010.09.17. 18:40
A kedvenc játékom, a Resident Evil 4 elég sok átvezető videóval rendelkezik , a történet nagyon ütős (most a grafikába ne menjünk bele ), de szerintem a játékrész nélkül érthetetlen lenne és unalmas. Mármint a játékhoz képest unalmas.
Imádom a sokvideós játékokat (kivéve a játék motorjával készülteket ), de nem tudom elképzelni külön a videókat. Ki lenne a célközönség? Aki szereti, az végigjátssza, aki nem, az a filmjét sem fogja megnézni.
Egyébként a YouTube-on vannak ilyen filmek, nem nagyon eredeti az ötlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. csigabigaf
2010.09.17. 20:52
"el nem tudjuk képzelni ki fizetne"

Látod látod, első 4 hozzászólás és már is van egy igénytelen fickó aki erre még várt is.

Illetve WoW-os csillámlós paci mount vásárlóit elnézve elég sokan kapóak az ilyesféle szánalmas dolgokra. (Igen, ti mind szánalmas barmok vagytok, szerencsére játékon belül egy olyan lovon ültök hogy ezt kilóméterekröl látni)

És ha azt vesszük hogy a gyártási költsége a dolognak minimális mivel a játék motorjával csinálják, és tegyük fel a 60%-át amúgy is megcsinálják magához a játékhoz még kevés vásárlóval is csak kereshetnek rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. MuldR
2010.09.17. 21:26
Pont ez jutott eszembe az uj final fantasy intronal, hogy kar, hogy nem filmet, hanem jatekot csinaltak belole. A filmet megneztem volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Auchen
2010.09.17. 22:29
Ez nem újkeletű dolog, ezzel már Hideo Kojima is kísérletezett anno a Metal Gear Solid 3-mal. Az átvezetőket újraszínezték, összevagdosták, belevágtak néhány gameplay-t és kész lett egy 2 és fél órás film ami olyan nagy sikerű lett, hogy felkerült a MGS 3: Subsistance, Existance DVD-jére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ossyni
2010.09.17. 22:30
csigabigaf
Ha lenne egy kicsi sütnivalód akkor kicsit végiggondolnád miért írja azt az "igénytelen" amit írt.Soha nem a grafikán múlik egy film SOHA, hanem a megvalósításon!Legegyszerűbb példa az 1 vonalas Menő manó.Persze a jobb grafika jobb, de nem feltétele, hogy élvezz egy történetet!
1, nagy pénzt ilyenekre úgy sem kapnak, pedig jó lenne -DE NINCS!
2, ott a millió átvezető film és aki nem tolja a játékot így is élvezheti a történet szépségét!
3, ha valami filmes brigád átveszi a filmet vagy animációt abból még 1 jó nem sült ki SOHA!

Minek minden áron filmet csinálni?Lazán hoz egy animációs rajzfilm minőséget, LAZÁN!Miért fáj az neked, hogy nem full-full renderben csinálják meg?Nincs abban semmi rossz!
És ha nem jön be mint pl a Final fantasy akkor meg buknak nagyot.
A céltáborát így is érdekelni fogja a film.

Szállj le a magas lóról, inkább lenne 10 ilyen film mint azok a játék-átíratok filmre, mint amiket már megvalósítottak, mert azok meg mind egy rakás szar!
Eszetlen baromarc!

Igen is örülök, hogy végre elkezdődött egy kezdeményezés.
Egy -egy kalandjáték átiratot is megnéznék, még az is izgalmasabb lenne mint fő műsoridőben BÁRMI a tv-ben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Greathoof
2010.09.17. 23:58
Legjobb az lenne, ha a WoW szerverfarmmal renderelnének
2 hétig üzenet loginnél:
"Disconnected from server.
Sorry, we are rendering The Dark Chieftan 4: Thunderhooves!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csigabigaf
2010.09.18. 08:12
ossyni:

Amire te vágysz régóta létezik.
Könyvnek hívják őket és viszonylag sok játékhoz kiadják, a grafika pont olyan jó mint a képzelőerőd és ennél jobban nem lehet történetet átadni.

Egy játékbol kivágott cutscenek összeollózásáért pénzt kérni egyszerűen kapzsiság, amibe ha bedől az ember akkor annak a halálát támogatja amit szeret.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ossyni
2010.09.18. 10:13
csigabigaf
Van benne valami amit mondasz, de a lehetőségeket figyelembe véve, 1x-i próbálkozásnak szerintem meglőhető a dolog.Nem gondolnám, hogy csak az átvezető videók lennének összevagdosva, hiszen azok mindig egy egy "rövid" snittekből álló dolog de sok minden kimarad.Tehát biztos vagyok benne, hogy kiegészítve egy egész jó kis animációs filmet kapunk belőle.
Nem kell messzire menni 10 évvel ezelőtt a shrek-1.nek szerintem gázabb volt a grafikája.Hangsúlyoznám amire Te gondolsz az Mozi.És azt filmesek csinálják, aminek meg nincs jó vége, hiszen akkor oda a sztori oda a karakterek jellegzetessége.Nem tudom miért van így, törvénybe van iktatva, hogy a film nem lehet jobb mint amiből készült, legalább is nem volt még rá példa

Greathoof
Nem tudom mennyi számítógép kell egy háló futtatásához, azt tudom, hogy nagy animációs filmeknél több száz számítógép dolgozik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ossyni
2010.09.18. 10:20
Még azt hozzá tenném, még walkthrough-ot (végigjátszást) is néznék, bár igaz azt csak kalandjátékoknál és online ingyen és egész estést,nem olyat mint a yt-on feldarabolva hanem rendesen kijátszva megvágva a sok szerencsétlenkedéstől, de még is meghagyva benne az izgalmas rejtélyes kicsit szenvedős részeket is.Vannak kalandjátékok amikhez már nincs türelmem, viszont tetszik a sztori, a játék és szívesen nézném végül is hogy más végigviszi a játékot.

Tudom ez tényleg egy spéci dolog már, az olyanoknak akik szerettek régen játszani, de ma már nincs energiájuk hozzá nekiülni pl:mint Én
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TJZ83
2010.09.18. 18:24
Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, és szerintem lenne is rá kereslet, mint ahogyan az látszik is, bár az igazi piac, az most sem Ipon fórumozik, hanem valami gámét tol... Kellenek a jó sztorival rendelkező játékok, és kellenek a jó átvezető animációk, de véleményem szerint nem feltétlen a fő sztorivanalat kellene megragadni egy-egy játéktörténetnél, elég lenne egy az abban a korban játszódó, de más főhőst, főhősöket felvonultató film. Esetleg ilyen 30perces rövidfilmek, és abból három egymást keresztező történet. Ha igényesen lenne kivitelezve, az újabb játékmotorokkal, (akár az Assasins Creed, vagy GTA4, Mafia II, vagy Sims3 motorja, vagy valamelyik Call of Duty, és még sorolhatnánk) biztosan ütne a zöme.
Amelyik játékkészítő csapat képes olyan grafikát real-timeban megalkotni, azoknak biztos nem okozna nagy kihívást, egy mondjuk dupla poligonszámú rendert előállítani egy jól kitalált scriptre. Személy szerint várok egy jó animációs Half Life filmet, ami szólhat akár a fővonalról is, csak ne csesszék el mint a Doom-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2010.09.19. 10:42
TJZ83: Most miért, a Doom végefelé az FPS nézet jó volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ossyni
2010.09.19. 10:52
Svindler, viszont semmi más nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!