iPon Hírek

Egészséges negyedévet zárt a Nintendo, nyereséges év jöhet

Dátum | 2015. 01. 29.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az ünnepi szezont lefedő 2015-ös pénzügyi év 3. negyedévének üzleti jelentése alapján korrekt, de nem túl kiemelkedő karácsonyt zárt a Nintendo. 271 521 milliárd yen forgalom mellett 31 819 milliárd yen üzemi bevételt, és 45 215 milliárd yen nettó bevételt könyvelhetett el a vállalat. Összességében a Nintendo jó úton halad afelé, hogy néhány veszteséges év után ismét pozitív eredménnyel zárjon. A negyedév során összesen 1,91 millió Wii U-t adtak el, a közönség tehát karácsonykor sem kapkodott érte. A 3DS jól teljesített a maga 4,99 milliójával, azonban nyugaton megzuhantak az eladások, ami leginkább arra utal, hogy a vásárlók kivárnak a New 3DS érkezéséig. Sokat elmond a Nintendo hatékony működéséről, hogy még viszonylag gyenge hardveres eladások mellett is képes volt profitot termelni - a hatékonyságot nem kis részben javította, hogy elkészült a vállalat új épülete Kiotóban, és lezajlott a beköltözés is, aminek köszönhetően a hardveres és szoftveres csapat végre egy tető alá került. Ezek mellett persze szoftverekben ismét erősen teljesített a cég. A Mario Kart 8 eddig összesen 4,77 millió példányban kelt el, és mivel jelenleg 9,2 millió Wii U van a felhasználóknál, ezt azt jelenti, hogy a konzol tulajdonosainak 50%-a megvette a játékot - ez pedig egészen eszméletlen. Ehhez hasonlóan a 3,39 millió példányban elkelt Super Smash Bros for Wii U is minden harmadik konzoltulajdonosnak megvan. Ha pedig már Smash Bros, a játék 3DS-en is nagyon jól teljesített, eddig összesen 6,19 millió ment el belőle, míg a Pokémon ORAS 9,35 millió, a Pokémon XY 13,7 millió, az Animal Crossing: New Lead pedig 8,73 millió eladott példányszámmal büszkélkedhet. De jól teljesítenek a novemberben megjelent, és azóta is csak rendkívül limitált példányszámban hozzáférhető Amiibo-figurák is: összesen 5,7 milliót adott el eddig belőlük a Nintendo.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. kihaennem
2015.01.30. 08:35
ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lazahunter
2015.01.30. 09:49
"A Mario Kart 8 eddig összesen 4,77 millió példányban kelt el, és mivel jelenleg 9,2 millió Wii U van a felhasználóknál, ezt azt jelenti, hogy a konzol tulajdonosainak 50%-a megvette a játékot - ez pedig egészen eszméletlen. Ehhez hasonlóan a 3,39 millió példányban elkelt Super Smash Bros for Wii U is minden harmadik konzoltulajdonosnak megvan."

Ezen nem nagyon csodálkozom, mikor nagyon mással nem tudnak játszani.

Szeretem a Nintendo saját játékait, mint Zelda, Mario, Metroid, de egyre kevésbé tudom rávenni magam a gépvásárlásra. Az asztali konzolok esetében a GC csalódás volt, aztán a Wii-n még úgy ahogy volt pár jó játék, de már azt is csak erősen használtan érte meg megvenni, a WiiU-n a sikerhez már a második Zelda játéknak kéne készülnie, nem az elsőnek (remaket most hagyjuk), de úgy tűnik azt is csak egy játék miatt fogom megvenni.

A GBA és DS után a 3DS is csalódás, ott is 3 Zeldából 2 remake, az egyik még csak most jön. Kb egy éve nem volt bekapcsolva a gépem, és tuti nem veszek az újból, nem éri meg.

Én elhiszem, hogy az N makacs hw gyártó akar lenni, de a vásárlóknak és az eladásoknak is sokkal jobbat tenne, ha a nagygépes szekcióját felszámolná, és ezerrel szoftver gyártana minden gépre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Busterftw
2015.01.30. 11:39
En epp most adom el a 3ds-t, de nem azert mert jon az uj.
Szoftver hiany van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fratello Buste...
2015.01.30. 12:15
Eszerint nem JRPG-rajongó vagy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Benny
2015.01.30. 12:32
Én szeretem a nintendo-t. Volt wii-m és nagyon sok jó játék van rá, bár már eladtam de késöbb lehet, h veszek egy wiiu-t mert nagyon hangulatosak a játékok amivel kompenzálják, h grafikában jóval elmarad a másik 2 konzoltól. Hajrá nintendo!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!