iPon Hírek

Egészségközpontú konferenciát rendez a Samsung

Dátum | 2014. 05. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A nagy gyártók évente több jelentős rendezvényt tartanak, amik középpontjában általában egy-egy érkező okostelefon, táblagép, vagy bármilyen más készülék, esetleg egy új operációs rendszer áll. A Samsung azonban most egy olyan központi témát vetett fel, ami mindannyiunkat egyformán érinthet. A dél-koreaiak által kiküldött meghívó tanúsága szerint a középpontban az egészség, és annak megőrzése fog állni. "A new conversation around health is about to begin", vagyis "Hamarosan új párbeszéd kezdődik az egészségről" – olvasható a sötét, de mégis élénk színekkel tűzdelt képen (ami kicsit Sony Xperia érzést kelt). Az invitációból a kiemelt kérdéskörön túlmenően kiderült az is, hogy a Samsung a tengerentúlon fogja megtartani a rendhagyónak ígérkező konferenciát. Jelen állás szerint május 28-án kerül sor az eseményre, amelyre az egyesült államokbeli, San Franciscóba várja az érdeklődőket a vállalat.
A Samsung már egy ideje nagy hangsúlyt fektet az egészségre, és az idő előrehaladtával egyre komplexebb megoldásokkal állnak elő ezen a területen. A Samsung TouchWiz felhasználói felületnek, illetve ebben az esetben inkább szoftvercsomagnak már évek óta része az S Health, ami alá egyre több funkció sorakozik be. Az okosórák és a Galaxy S5 érkezésével már extra hardveres képességek bevetésével is igyekeznek „vigyázni” a felhasználókra. Az említett termékek mindegyikének a fedélzetén helyet kapott egy pulzusmérő, ami másodpercek alatt képes felmérni a tulajdonosának a pulzusát, amiből pedig már sok mindenre lehet következtetni. Ez a szenzor nagyon értékes lehet az intenzív testmozgást végzőknek, illetve az érrendszeri és szívbetegségben szenvedőknek. A pulzusmérések eredményeit természetesen tárolja is az okostelefon, így ezeknek a felhasználója a későbbiekben is jó hasznát veheti (például egy orvosi látogatás során).
A mostani esemény célja az lehet, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy miként alkalmazhatóak, és aknázhatóak ki az okostelefonok és az okosórák ezen a felhasználási területen is maradéktalanul. Ezzel együtt pedig vélhetően rá fognak mutatni arra, hogy a versenytársaik ilyen tekintetben messze le vannak maradva mögöttük, ami részben igaz is. Számolni kell viszont azzal a lehetőséggel is, hogy mégis lesz új termék, ugyanis a SamMobile információi szerint áprilisban bejegyezték az Egyesült Államokban a Galaxy S Fitness nevet. Különösen fontos az időzítés is. A Samsung vélhetően szándékosan igazította ekkorra az egészségügyi eseményét, ugyanis az Apple egy héttel később, június 2-án tartja a 2014-es WWDC-t (Worldwide Developers Conference), így némileg „ellophatják” a figyelmet a cupertinóiak újdonságai elől. Az Apple állítólag hardverekkel nem fog előállni a WWDC-n, azonban le fogja rántani a leplet a Healthbook néven érkező applikációról, ami szorosan kapcsolódhat az év későbbi időszakában érkező viselhető termékekhez. Ráadásul az LG is kb. ekkor (május 27-én) csődíti össze a nagyérdeműt San Franciscóban, így egyúttal a „hazai” ellenfelük orra alá is borsot törhetnek. Az LG-nél még nem teljesen ismert, hogy mire is készülnek, de a G3 és (vagy) a G Watch érkezésével lehet számolni. Kíváncsian várjuk, hogy pontosan mivel is áll majd elő a Samsung az egészen újszerű rendezvénye során. Egyelőre igazából semmilyen konkrétumot nem árultak el, de vélhetően inkább csak tapasztalattal, és legfeljebb néhány új szoftverrel gazdagodhatunk a rendezvényen. Az viszont, bármivel is álljanak elő, mindenképpen dicséretes, hogy egyre többet tesznek az egészség megőrzése érdekében, és ehhez a lehető legtöbb eszközt próbálják mozgósítani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. axe
2014.05.07. 14:23
És mire alapozzák ezt az egészet? a bármelyik telefonon használható leggagyibb pulzusmérőre? D

" fedélzetén helyet kapott egy pulzusmérő, ami másodpercek alatt képes felmérni a tulajdonosának a pulzusát, amiből pedig már sok mindenre lehet következtetni. Ez a szenzor nagyon értékes lehet az intenzív testmozgást végzőknek, illetve az érrendszeri és szívbetegségben szenvedőknek. "

ez a szenzor maga a kamera semmi hardveres csak szoftveres cucc, és senkinek nem lesz értékes ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!