iPon Hírek

Egy Crucial SSD és egy gyors Super Talent SSD kártya érkezik

Dátum | 2012. 03. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Crucial egy különleges csomagot dobott piacra, amelynek segítségével HDD-SSD hibrid adattároló rendszerek építésére nyílik lehetőség. A Super Talent ezzel szemben már nem az abszolút költséghatékony megoldások piacán, hanem a felsőkategóriás SSD kártyák szegmensében próbál szerencsét legfrissebb termékével.

Crucial Adrenaline: ideális választás HDD-SSD hibrid rendszerek építéséhez

A Crucial legújabb terméke az NVELO Dataplex SSD gyorsítótárazó szoftvercsomagjára támaszkodik, ahogy a Corsair nemrégiben bemutatott SSD-i is. A Crucial mindössze egy SSD meghajtót kínál, amely 50 GB-os adattároló kapacitással rendelkezik. A gyártó hivatalos weboldalán sajnos semmi konkrét leírás nincs az SSD meghajtó képességeivel kapcsolatban – és ezekről a vállalat hivatalos közleménye sem rántja a leplet.


A 117,99 dolláros ajánlott végfelhasználói áron forgalomba kerülő, három év garanciával érkező termékről mindössze annyi tudható, hogy a rendszer boot idejét akár a felére is képes csökkenteni, az adatelérések sebességét pedig nyolcszorosára növeli – a merevlemezes rendszerekéhez képest.

Az SSD meghajtó beszerelése és az NVELO Dataplex szoftvercsomag Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszerre történő telepítése után a felhasználóknak semmi egyéb dolguk nincs: a szoftvercsomag a gyakran használt fájlokat az SSD meghajtóra helyezi, így azok gyorsabban elérhetőek, ezáltal a rendszer rugalmasabbá válik, az alkalmazások indítása pedig gyorsabb lesz. Az operációs rendszer újratelepítésére nincs szükség.

Ez a megoldás ideális választás lehet olyan lapkakészlettel ellátott alaplapoknál, amelyek alap esetben nem támogatják az SSD-HDD hibrid rendszerek építését. Az Intel Z68 Express kivételével jelenleg az összes alaplap ebbe a kategóriába tartozik.

Super Talent RAIDDrive upStream 

A Super Talent kínálatában egy új, saját kategóriájában költséghatékonynak kikiáltott megoldás jelent meg, amely a RAIDDrive upStream nevet kapta. A PCI Express 1.1 x8-as csatolófelületet használó újdonság négy darab SandForce vezérelt SSD alegységből épül fel, amelyek RAID tömb formájában üzemelnek – ez a RAID tömb az adott operációs rendszer számára egyetlen közönséges meghajtó kötetként jelenik meg.


Az új SSD meghajtó 220 GB-os, 460 GB-os és 960 GB-os változatokban kerül majd forgalomba. A hírek szerint az olvasási sebesség 1 GB/s-os, az írási sebesség pedig 900 MB/s-os értéket képvisel. A terméket a vállalat a nagy teljesítményre vágyó felhasználók számára ajánlja. A RAIDDrive upStream várhatóan ugyanabban a szegmensben próbál majd labdába rúgni, ahol az OCZ RevoDrive X2-es SSD kártyája is jelen van.

Az újdonság várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, de az már tudható, hogy a termék április végén kerül forgalomba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Aviform
2012.03.14. 13:18
Miért törölték a hozzászólásom? Mi volt benne kifogásolható?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!