iPon Hírek

Egy-egy új monitor az LG-től és a NEC-től

Dátum | 2011. 12. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az LG Electronics egy új, IPS panellel szerelt 3D-s monitorról rántotta le a leplet, míg a NEC kínálata egy új, WUXGA felbontással rendelkező megjelenítővel bővül az elkövetkező hetek folyamán.

Érkezik a NEC LCD-EA243WM és az LCD-EA243WM-BK

A gyártó a következő hónapban, nem sokkal a CES (Consumer Electronics Show) után egy új monitort dob piacra, amely 24 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel és 1920 x 1200 pixeles natív felbontással érkezik. A monitor feketében és fehérben lesz elérhető – előbbit típusjelzés alapján a BK (Black – Fekete) kód segítségével különböztethetjük meg társától.

A TN+Film típusú LCD panel – ahogy az lenni szokott – 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöggel rendelkezik. A válaszidő 5 ms-os, a dinamikus kontrasztarány 25000:1, a fényerő pedig 250 cd/m2-es értéket képvisel. A monitor két darab, egyenként 1W-os terhelhetőségű beépített hangszóróval érkezik, de rajtuk kívül egy négyportos USB 2.0-s hubot is tartalmaz.


Az energiatakarékos működésről a környezeti-fény érzékelő gondoskodik, amely a pillanatnyi fényviszonyok alapján mindig megpróbálja beállítani a legoptimálisabb fényerőt. A monitor jól testre szabható, hála a beépített állványnak, ami 130 milliméteres tartományon belül lehetővé teszi a kijelző magasságának állítását, valamint a kijelző 90 fokban történő elfordítását is (pivot/portré mód).

Az újdonság D-Sub, DVI, HDMI és DisplayPort videó bemenetekkel rendelkezik. Az új monitor január 18-án jelenik meg Japánban, ahol 576 amerikai dollárnak megfelelő japán jenért lehet majd hozzájutni.

3D-s LG monitor, IPS panellel


Az LG Electronics ma egy új LCD monitort mutatott be, amely 27 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel és passzív 3D támogatással áll a felhasználók rendelkezésére. A Cinema 3D DM92-es újdonság LED-es háttérvilágítással ellátott e-IPS panellel rendelkezik, amely 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szöget kínál.


A gyártó a termék pontos specifikációival kapcsolatban meglehetősen szűkszavú, ami tulajdonképpen érthető is, hiszen így a CES 2012 alkalmával még tudnak majd újat mondani a termékkel kapcsolatban gyártó illetékesei. Az e-IPS panel valószínűleg 1080p-s felbontással érkezik majd és ahogy az a fotókon is látszik, rendkívül vékony káva veszi körül.

A termékkel kapcsolatos további információkkal a CES alkalmával még visszatérünk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. madcaptain
2011.12.22. 21:16
Az LG IPS monitor jó lenne ha nem krómozott csilivili talpa lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. peti198706...
2011.12.23. 01:45
Beboxolod feketére.. Akkor tán már nem világít
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Humbuk
2011.12.23. 09:47
Nem is értem, hogyha kezdenek elterjedni a több monitoros alkalmazások, sok monitornál miért nem tüntetik el teljesen a kávát. A szürke lg jól néz ki, de a szín világosban eléggé megtörheti a folytonosságot ha pl 2-3-at raksz egymás mellé.

Az sem lenne rossz, ha le lehetne szedni a kávát és egy fogató "szerkezettel" össze lehetne csúsztatni a két(több) képernyőt, amit ha szükség van rá, be lehetne állítani mondjuk 45fokig.

Ha esetlg lenne ilyen akkor tekintsétek tárgytalannak a kommentem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. uristen
2011.12.27. 03:27
Nekem az a nagy monitor kell, ami a hatterben van. Egy csaj van benne egy szemuveggel, egesz elethu, elfogadnek egyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!