iPon Hírek

Egy éves a PlayStation 3

Dátum | 2007. 11. 23.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A Sony ezen a héten ünnepli a PlayStation 3 játékkonzol kiadásának egy éves évfordulóját. A konzol csak nagy nehézségek árán ért el eredményeket, azonban az utóbbi időszak árcsökkentései a Sony jelentése alapján meghozták az igyekezet gyümölcsét.

"Amikor a PlayStation 3-mat terveztük, az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy technológiailag olyan fejlett rendszert hozzunk létre, amely kiállja az idő próbáját és az egész high-tech konzolipart egy új irányba indítja el. A múlt évi eredmények miatt is nagyon örülünk, azonban mint a többi platformunknál, a java még hátra van." - közölte Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America (SCEA) elnöke.

Jack Tretton optimizmusa ellenére a jelenlegi állás nem éppen a Sony javára kedvez. Az NPD Group piackövető cég elemzése szerint az elmúlt egy évben az Xbox 360 játékgépből kétszer annyi kelt el, mint a Sony PlayStation 3-ból. Ez számszerint 4,232 millió Xbox 360 és 1,978 millió PS3, miközben a Wii-ból 5,038 millió darab lelt gazdára.


Japánban teljesen más a helyzet, a japán vásárlók elsősorban a hazai konzolt részesítik előnyben, itt 1,341 millió PS3 kelt el és 0,6 millió Xbox 360. Mondanom se kell, a Nintendo Wii 3,816 millió értékesített darabjával itt is az első helyet szerezte meg magának.

A PlayStation 3 legfőbb hátránya az ára. A prémium változat ára eddig 599 dollár volt, ezt a Sony 499 dollárra faragta le és bemutatott egy 399 dolláros változatot, ami ugyanazokkal a multimédiás funkciókkal rendelkezik mint a korábbi változat, csak visszafele nem kompatibilis, azaz a PlayStation 1 és PlayStation 2 játékokat nem képes lejátszani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.25. 23:54
A Sony ezen a héten ünnepli a PlayStation 3 játékkonzol kiadásának egy éves évfordulóját. A konzol csak nagy nehézségek árán ért el eredményeket, azonban az utóbbi időszak ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!