iPon Hírek

Egy évig bírta Európában a Panasonic

Dátum | 2012. 11. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonok piacán csak látszólag él mindenki jól, és nagyon úgy fest, hogy korántsem olyan egyszerű nemzetközi szinten helyt állni, mint azt a Panasonic egy évvel korábban gondolta. Jövőre ismét lehuzzák a rolót a kontinensünkön.

2011 decemberéig csak pletykák keringtek a cégen belül arról, hogy visszatérnek Európába, ám decemberben hivatalosan is felfedték a lapjaikat. Egy akkor még ismeretlen 4,3 colos okostelefonnal tervezték az öreg kontinens visszahódítását, de ez közel sem úgy sikerült, ahogy azt előzetesen tervezték. A beharangozott eszköz végül májusban került a boltokba - az Elugáról van szó, ha esetleg valaki nem ismerné.


Első ránézésre nem is volt gond, kifejezetten jól fogadták a szakmabeliek az újdonságot, hiszen egy csipetnyi Japánt kaptunk vele. Japánban ugyanis nem teljesen olyanok a trendek, mint a világ többi táján. Itt a mobiloknál szinte elvárás, hogy porral és nedvességgel szemben ellenálljon a burkolat, ami számunkra figyelemre méltó extrának ígérkezett. Valamint a többi tulajdonsága is kiemelte kicsit a szürke mezőnyből; a kecses vékonysága letisztult, és egyedi formában állt össze, és pehelykönnyű volt.

De akkor miért bukott el? A választ a bekapcsolást követően kaptuk meg. A komoly hardver mellé korosodó Android 2.3.5 társult, ami bár az egyik legjobban kiforrott Android, iszonyatosan lassú volt magához képest, az akadozás pedig 2012-ben legfeljebb egy alsóbb árszegmensben lett volna elnézhető. Ráadásul kezdetben az Eluga viszonylag vaskos árat kapott, ami a második ellenérv volt vele szemben.

A távozásról a hír a Nikkei üzleti napilap hasábjain jelent meg, és a Reuters is megerősíteni látszik ezt, és két forrásra hivatkozva azt állítják, hogy a kivonulásra valamikor a következő hat hónapban kerülhet sor. Ez a döntés áthúzhatja a Panasonic korábbi terveit, miszerint világszerte 15 millió okostelefon értékesítését tervezik 2015-ig. Ez ugyan szerény jóslat, de talán még így is soknak bizonyul majd az események tükrében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Krigg
2012.11.05. 18:35
Ha nem csal emlekezetem az akkumulator is egy sarkalatos pontja volt a keszuleknek, es atlagon aluli uzemideje volt. Tehat az volt a terv a Panasonicnal, hogy ugyan lassu a telefon, de szerencsere nem kell sokaig bosszankodunk miatta, mert ugyis lemerul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror
2012.11.05. 18:37
Több ideig bírták Európában, mint ameddig a termékeik szokták működőképesen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!