iPon Hírek

Egy hét és itt az OS X 10.5 Leopard

Dátum | 2007. 10. 17.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az OS X 10.5 Leopard-nak eredetileg idén júniusban kellett volna megjelennie, azonban az Apple az iPhone fejlesztésére hagyatkozva októberre tette át a kiadási dátumot. Elérkezett az idő, hogy mostmár tényleg piacra kerüljön a termék és ezzel kapcsolatban fontos információk jelentek meg.

"Egy majdnem végleges béta változat átadását tervezzük a konferencián résztvevő fejlesztőknek, akik azt hazavihetik és otthon végrehajthatják a végső teszteléseket. Ezután szállítjuk majd a Leopard-ot." - közölte az Apple áprilisban. "Azt hisszük, hogy az OS X 10.5 megérte a várakozást. Nem állunk meg addig, amíg a vásárlók meg nem vásárolhatják a szoftvert és tapasztalhatják, hogy milyen forradalmi és varázslatos az új Leopard."


A várakozás elég sokáig tartott, és a rajongók már örülhetnek, hiszen a október 26-án kerül hivatalosan a boltokba az új operációs rendszer. Az Apple állítása szerint az új Leopard több mint 300 új funkciót tartalmaz és "könnyen települ, valamint együttműködik a meglévő programokkal".

A legfőbb újdonság a kipofozott asztal, az új Finder - amiben helyet kapott a Cover Flow technológia -, a Quick Look - amivel a dokumentumok megnyitása nélkül tájékozódhatunk a tartalmukról -, valamint a Time Machine, amivel biztonsági mentéseket készíthetünk.

Az árazása nagyon kedvező az operációs rendszernek, összehasonlítva a Windows Vista árakkal. Egy egy felhasználós licensz közvetlenül az Apple-től 129 dollárba (24 000 forintba) kerül, egy öt felhasználós pedig csak 199 dollárt (38 000 forintot) kóstál. Akik most előre megrendelik az Apple-től a rendszert, azoknak 26-án már az ajtójuk előtt fog landolni a Leopard.


Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.10.17. 07:05
Az OS X 10.5 Leopard-nak eredetileg idén júniusban kellett volna megjelennie, azonban az Apple az iPhone fejlesztésére hagyatkozva októberre tette át a kiadási dátumot. Elérkezett az idő, ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2007.10.17. 14:24
Én személy szerint már várom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!