iPon Hírek

Egy jó ideig ne várjunk új Deus Ex-játékot

Dátum | 2017. 01. 31.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Square Enix még 2013-ban jelentette be, hogy onnantól kezdve komoly energiákat fektet majd a Deus Ex-univerzum kiépítésébe, ami több játékot is magában foglalt volna a tervek szerint. Az ígéretek szerint egy ez teljesen egységes, többféle módon összekapcsolt univerzum lett volna, a játékfelhozatal pedig lehetőséget adott volna arra, hogy még az is be tudjon kapcsolódni, aki alapvetően nem szereti a szerepjátékokat. Úgy tűnik azonban, hogy ezeknek a nagy terveknek vége. Több nagy külföldi magazin belsős forrásokra hivatkozva ugyanis arról számolt be, hogy habár a Deus Ex: Human Revolution rendkívül jól teljesített, az öt évig készült folytatás, a Mankind Divived messze nem hozta azokat a számokat, amiket a kiadó várt volna. A két rész által elindított történetszálak közül több is lezáratlan maradt, ezeket egy harmadik epizódban tervezték kifejteni és befejezni a fejlesztők, úgy tűnik azonban, hogy erre egy jó ideig nem lesz lehetőség. A kiadó ugyanis bizonytalan ideig egyáltalán nem akar új Deus Ex-játékokkal foglalkozni. Ennek nyilvánvalóan köze van ahhoz is, hogy a Square Enix egy több évre és több játékra szóló megállapodást írt alá a Marvel stúdióval, amitől nyilvánvalóan sokkal több pénzt remél a kiadó, mint egy új Deus Extől, ezért a fejlesztői erőforrásokat erre csoportosítja át. A Square Enixtől érkező első Marvel-játék az Avengers lesz, azonban források szerint már az is tudható, hogy a következő a Guardians of the Galaxyra épül majd. Úgy tűnik, hogy jelenleg az a helyzet, hogy az eddig a Tomb Raider-sorozattal foglalkozó Crystal Dynamics szinte teljes csapata az Avengers-játékon dolgozik, a Deus Exért felelős Eidos Montreal pedig a Shadow of the Tomb Raideren foglalatoskodik (amibe besegít egy kis csapat a Crystal Dynamicstől is). Eközben már fektetik le a Guardians of the Galaxy-játék alapjait, ami teljes mértékben az Eidos Montreal projektje lesz, miután végeztek a harmadik Tomb Raiderrel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. TheRealTsL
2017.01.31. 18:20
A Mankind Divided után nem is akkora baj. Elég hitvány lett, elég sok téren... sajnos pont történetben is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Avisto TheRe...
2017.01.31. 19:06
Csak az a baj hogy nekem az a benyomásom hogy a névben látják a hibát. Csinálnak egy Deus Ex játékot --> nem fogy elég jól = a Deus Ex nem fogy jól.
Szerintem inkább valahogy úgy néz ki az egyenlet hogy: ha jó játékot csinálnak akkor az fogyni fog, ha gyengét az nem. Tök mindegy minek nevezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim TheRe...
2017.01.31. 20:26
Csak azért jöttem ide, hogy ezt leírjam!

Avagy, amíg nem sikerül elismételni a HR-t, addig nem is hiányzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95 Asagr...
2017.01.31. 20:39
Ez a fizetős demó tényleg nagy csalódás volt, a HR-ben sem történt annyi minden mint az elődökben, de legalább a játékmechanikák a helyükön voltak (nem mint az Invisible War-ban). Az a sequel hook a végén pedig tényleg pofátlanság, az egész mandzsúriai jelölt dolgot helyenként elhinteni majd a végén bedobni, most meg hagyni az egészet porosodni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. xcomman
2017.01.31. 21:58
Oké, csak a mankindot befejezték ugye egy 'no spolier'-el és most nem terveznek jó ideig folytatást? Az volt az első hiba, hogy kiadtak egy olyan játékot ami még nálam sem futott rendesen és ez így is maradt egészen novemberig a dx12 updateig... Volt ahol 60 fps volt, volt ahol 50, de többségében ugrált 30 és 50 között és nem kicsit volt idegesítő... A történet olyan lett amilyen, de a hangulat nem volt rossz és végre nem baltával vágott karakterekkel volt teli. Nekem is felemás a véleményem, de ha nem bétát adnak ki akkor bőven a pozítiv felé hajlott volna a mérleg. Na mind1, legalább van egy Adam Jensen szobrom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gyurkov
2017.02.01. 08:15
Az első rész bomba volt, négyszer megvettem több platformon és legalább hatszor kitoltam. Nagyon vártam a folytatást és habár (PS4) grafika, hangulat és zene tekintetében hozta a kötelezőt, a sztori az semmit sem ért. Olyan érzésem volt, mint ha a HR egyik nagyobb DLC-je lenne. Speedrun-ban 3-4 óra alatt végig lehet nyomni. A sztori harmat gyenge volt, amikor jött a befejező videó, azt hittem csak a harmadánál vagyok. Direkt semmi tesztet nem olvastam róla, hogy minden egyes pillanata meglepetés és élmény legyen, gondolhatjátok a végén mekkorát néztem. Nem csodálom hogy gyengén teljesített az eladásoknál és hogy így nem is terveznek egy ideig hozzányúlni. Nagy kár érte pedig, mert egy gazdag univerzumól van szó, markáns karakterekkel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!