iPon Hírek

Egy kis segítség az Asus-tól tuningosoknak

Dátum | 2009. 05. 22.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az Asus most bemutatott Republic of Gamers sorozatú OC Station-je minden bizonnyal nagy szolgálatot tehet a kezdő és haladó tuningosoknak.

Az eszköz segítségével ugyanis folyamatosan ellenőrizni tudjuk a rendszer feszültségeit, órajeleit, különböző hardverelemek hőmérsékletét illetve a ventillátorok sebességét. Ez még nem emelné ki a középmezőnyből az Asus új termékét, azonban lehetőség van ezen értékek finomhangolására ugyanezen a könnyen használható interfészen keresztül, ami mindenféleképpen figyelemre méltó funkció. Ha pedig olyan kedvünk van, akkor különféle képek megjelenítésével dobhatjuk fel az egyhangú számítógépházat.

Mindezeket az adatokat és grafikákat egy 3-hüvelykes, mozgatható TFT LCD-kijelzőn jeleníti meg az OC Station, ami így 2 darab 5,25-hüvelykes helyet foglal el a gépházban. A mozgathatóság itt azt jelenti, hogy akár 30 fokkal is lehet fordítani az LCD-panelt, ami főleg akkor jöhet jól, ha a földön tartózkodik a számítógépház. A vállalat állítása szerint ekkora kijelzőn már megfelelő méretű karaktereket lehet megjeleníteni, amiket nagyobb távolságból is könnyedén el lehet olvasni.


Nem titok, hogy a vállalat elsősorban a szintén Republic of Gamers-sorozatú alaplapok mellé szánja az OC Station-t, mivel képes számos ilyen alaplapba integrált szolgáltatás, például CPU Level UP, EPU-6 Engine kihasználására. Ráadásul ezeket az értékeket menet közben, tehát játék vagy teljesítmény-teszt közben is tudjuk állítani, ami jó pont az Asus mérnökeinek. Két kérdés maradt csak hátra, az egyik a kompatibilitás, azaz milyen alaplapokkal fog együttműködni az OC Station, a másik pedig az ára, amiről egyelőre nincs információnk. Arra azért mindenki számíthat, hogy várhatóan nem egy alacsony árcédulával fog érkezni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. pluto
2009.05.22. 10:15
VISSZA A HIRHEZ

Jó az ötlet, bár a ScreenDuo-t is hasonló célból csinálták. De az ára biztos hogy nagyon magas lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. raiden
2009.05.22. 10:16
Akinek full idegen a tuning az ezzel is el fogja füstölni a gépét. Aki meg régi motoros, annak meg menni fog ilyen ketyerék nélkül is. Kíváncsi vagyok melyik tuningvideoban láthatjuk majd viszont újra az új jövevényt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. jadam92
2009.05.22. 11:39
azért e hez kell egy Asus alaplap. ROG os ami nem olcsó annyira.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Joachim21
2009.05.22. 11:41
Az a baj ezekkel a képekkel, hogy soha nem tesznek mellé viszonyítási alapot. Most ez a valami akkor a ház tetejére, vagy a 3,5-es helyek egyikére megy be? MEg be nem tennék egy ilyet a gépembe, hiába ROGos az alaplapom. Elképzelem ahogy lejön öcsém, és megörül h a gépről állíthatja a klímát a tekerővel, és elfüstölteti az egészet :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Csaber
2009.05.22. 12:07
Joachim21: szerintem erősen le van korlátozva az állítási lehetőség , elfüstöltetni vele nemigen lehet szerintem mert hamarabb észrevennéd hogy sípol a géped mert melege van . ettől függetlenül vérpistikéknek jól jöhet mert lesz mivel feszítenie :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Joachim21
2009.05.22. 12:19
Mondjuk ez igaz egyfelől, de nem ismered tesómat! Egy elemlámpát képes elrontani az elemcserével, tehát ezzel a cuccal biztos h helyrehozhatatlan károkat tudna okozni a gépben! :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Multitask
2009.05.22. 12:37
Előhozza a rejtett funkciókat, amitől aztán végérvényesen kukás lesz a készülék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pluto
2009.05.22. 17:42
Elemlámpát elemcserével csak úgy lehet tönkretenni ha összetöröd, bár gondolom az is történt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2009.05.23. 00:44
inkább egy könyvet írnának arról, hogy mit jelentenek a beállítási lehetőségek a bios-on belül, merhogy a manuálból kihagyják, az is biztos...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tomato
2009.05.23. 22:14
Mellette ha csk bizonyos ASUS alaplapokkal müxik :-) , akkor megen nem lesz magas az eladási szám ....

ASUS megold mindent - ami minuszba viszi a régi nagy ASUS nevet.

Könnyen hazavághatta igaz nem a lámpát csak a működését, mert a 3V-os lámpába az eredeti 2,6V-os izzó helyett 2,4-2,2V-ost tett... igaz pár pillanatig reflektori volt a fényrő :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!