iPon Hírek

Egy kis Télapológia

Dátum | 2011. 12. 06.
Szerző | Jools
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Az angolszász országokban általában karácsony táján bukkannak fel tréfás kedvű fizikabarátok értekezései arról, hogy milyen technikai feltételek szükségesek ahhoz, hogy a Mikulás 24 óra alatt a Föld minden gyerekéhez eljusson. Arra persze nem gondolnak, hogy nekünk, európaiaknak a Jézuska hozza az ajándékot december 24-ének estéjén, és a Mikulás vagy Télapó (kinek, ahogy tetszik) mifelénk december 6-án (az ortodox országokban december 19-én) osztogat. Az angol nyelvterületek Santa Claus-a és a katolikus országok Szent Miklósának attribútumai azonban mára szinte teljesen összeolvadtak. A köztudatban mindkettő piros ruhás, pocakos, szakállas, vidám figuraként szerepel, aki vagy Lappföldön, vagy az Északi-sarkon él (de mindenképp valami hideg helyen), és repülő rénszarvasok vontatta szánján nagyon rövid idő alatt nagy területek bejárására képes. Azt persze nem tudhatjuk, hogy ugyanazon személyről van-e szó mindkét (három) esetben, de azt feltételezhetjük, hogy munkamódszerük és technikai felszereltségük hasonló. Ennek szellemében alább megtalálhatóak a Mikulás-kutatás jelentősebb aktuális elméleti feltevései, mindenki ízlése szerint eldöntheti, hogy kire vonatkoztatja őket.

A Mikulás ionpajzsot használ, hogy ne égjen el a légkörben. Minthogy jelenleg nem ismerünk széles körben elterjedt ionpajzs-technológiát, négy lehetőség vetődik fel:

1. A Mikulás ellopta és alkalmazta ezt a valószínűleg szigorúan titkos technológiát.
2. A Mikulás titokban fizikus.
3. A Mikulás egy olyan civilizációból érkezett, amely már ismeri a technológiát, tehát a) a Mikulás vagy földönkívüli, vagy b) emberbarát időutazó.A Mikulás az űr súrlódásmentességének segítségével gyorsítja utazását. Szánja elég erős mesterséges gravitációval bír ahhoz, hogy saját légkört tartson meg, különben ő és rénszarvasai űrruhát és oxigénpalackokat viselnének.

A Mikulás több mint négy dimenziót használ. Ez persze megint azt sugallja, hogy földönkívüli vagy időutazó, minthogy mi magunk pillanatnyilag erre nem vagyunk képesek. Egy alternatív magyarázat szerint tud varázsolni, amit alátámaszt az is, hogy manókat és krampuszokat alkalmaz. Az 5+ dimenzió használata azt is megmagyarázza, hogy a műhelye miért láthatatlan.

A Mikulás valójában Einstein. Lásd: emberbarát időutazó, fizikus.

A Mikulás okozza a globális felmelegedést. Sajnos ez ütközik az emberbarát-elmélettel, de ki tudja? Lehet, hogy csak spórolni akar a fűtési költségeken az Északi-sarkon.

A Mikulás gyapjúsapkák segítségével képes a gondolatolvasásra. Ez megint csak a jelenleginél sokkal fejlettebb technológiát feltételez, tekintve hogy semmi sincs a gyapjúban, ami a gondolatolvasást lehetővé tenné. Ráadásul a megszerzett információt nagy távolságba el is kell juttatni, és még sosem találtunk adóegységet semmiféle gyapjúsapkában. Még a pomponokban sem. Lásd: időutazó, földönkívüli.

A rénszarvasok vákuumenergiával repülnek. Ismét fejlettebb technológiát feltételez. Opciók:
1. mutáns rénszarvasok,
2. ezek valójában földönkívüli életformák, amelyek erős hasonlóságot mutatnak a földi rénszarvasokkal.


A Mikulás rénszarvasai egy új faj képviselői. Tekintve, hogy még mindig fedezünk fel újabb fajokat, ez egy teljesen elképzelhető lehetőség lenne. Az Északi-sark valójában az új faj vadrezervátuma. Ennek egyedei tulajdonságaikban robotokra emlékeztetnek (vastag bőr, repülés, hő- és vákuumtűrés). Lehet, hogy tényleg robotok.

A Mikulás fénynél gyorsabb sebessége lelassítja az időt. Ez feltételezi, hogy képes gyorsabban haladni a fénynél, de tekintve hogy nem teleportál (dokumentált fotók állnak róla rendelkezésre, amint szánjával repül, háztetőkre száll stb.), nyilván ismét a fejlettebb technológia a magyarázat.

Több Mikulás van. Klónok! Vagy családtagok. Ez még több rénszarvast feltételez, ami alátámasztja a rezervátum-elméletet.

A Mikulás az összes létező kvantumállapotot érzékeli, vagy ő maga is egy darab részecskeként létezik és viselkedik. Lehetőségek:
1. földönkívüli,
2. varázsló,
3. Schrödinger Mikulása.
Ez a látogatásakor tapasztalt láthatatlanságát is megmagyarázza.


A Mikulás irányított rakéta jellegű rendszert használ az ajándékok kézbesítésére. Ez persze valószínűtlen, túl sokan látták már őt magát kéményekbe mászni. Másrészt hogyan kerülnének az ajándékok a fa alá vagy a csizmákba rombolás nélkül? A célzórendszerbe be vannak kódolva ezek alakjai? Hogy oldja meg az irányítást a cél hőjele nélkül? Lásd: fejlettebb technológia.

Rudolf orra a vöröseltolódás miatt piros. Tekintve a sebességét ez hihető.

A Mikulás bedrogozza rénszarvasait. Ez hosszútávon nem túl kedves tőle. Szegény állatok kiéghetnek, vagy súlyos elvonási tüneteket produkálhatnak, és az élettartamuk is lecsökkenhet.

A rénszarvasok Arthur Dent módszerével repülnek, vagyis a földre vetik magukat és elhibázzák azt.

A Mikulás fejlett álcázó-technológiával rendelkezik, így teszi láthatatlanná magát, a rénszarvasokat és a műhelyt. Esetleg egy TARDIS büszke tulajdonosa, ami szinte mindent megmagyarázna.

Az elméletek jelentős része feltételezi, hogy a Mikulás földönkívüli vagy időutazó. Mivel az időutazás szinte lehetetlen, egy olyan civilizáció, amely végre feltalálja, annyira távol van a jövőben, hogy kétséges bárkinek is eszébe jutna visszaugrani hozzánk jótékonykodni. Vagyis a Mikulás minden kétséget kizáróan földönkívüli.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. tomazolika
2011.12.06. 18:11
Ez nagyon pihentagyú .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. ájPon
2011.12.06. 18:14
"A rénszarvasok Arthur Dent módszerével repülnek, vagyis a földre vetik magukat és elhibázzák azt."
Jó ég, imádom aki ezt írta DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Norbert09
2011.12.06. 18:27
LOL!

De jó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. zsolt200
2011.12.06. 18:28
Egy dolog kimaradt!: Hogyhogy ilyen idős? Megtalálta az ifjúság forrását vagy földönkívüli D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. arin
2011.12.06. 19:14
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Tuzvihar
2011.12.06. 19:19
hehe! Ez aranyos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. prohlep
2011.12.06. 19:44
"Szánja elég erős mesterséges gravitációval bír ahhoz, hogy saját légkört tartson meg, különben ő és rénszarvasai űrruhát és oxigénpalackokat viselnének."

JO!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. TJZ83
2011.12.06. 20:12
Igényes, mindenre kiterjedő munka, bár nem látom az összes megoldást az egyenletre, ez biztosan a sok ismeretlen változó miatt van. Az viszont kimaradt, hogy mire vezethetőek vissza kimondottan egészségtelen táplálkozási szokásai- keksz, süti, tej...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Laccoss
2011.12.06. 20:27
Csak logikusan Fent kell tartani az imidzsét. Szerinted, míg kihord annyi ajándékot, mennyi kalóriát veszít? Ha nem táplálkozna ily módon, akkor kapnánk egy etióp télapót, ami ugye eléggé illúzióromboló lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. jozsefm
2011.12.06. 21:12
Na ide ez illik:

MyCream - Télapó hol van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. homeware
2011.12.06. 22:25
Tehát a télapó valójában Xenomorph! ZOMG!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kisza25
2011.12.06. 22:51
ti aztán tényleg pihentek vagytok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. blakedashe...
2011.12.07. 00:06
iPod dokkoló visz mindent! (:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ver_Pistik...
2011.12.07. 07:15
A Mikulás ionpajzsot használ, hogy ne égjen el a légkörben. Minthogy jelenleg nem ismerünk széles körben elterjedt ionpajzs-technológiát, négy lehetőség vetődik fel:

De a felsorolásban csak 3 szerepel? egy hiányzik vagy a négy az csak 3 ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Vendég-Ven...
2011.12.07. 08:12
"Rudolf orra a vöröseltolódás miatt piros. Tekintve a sebességét ez hihető."

Ez az elmélet sajnos dől. Mivel Rudolf orrát csak akkor láthatjuk, amikor közeledik felénk, az orra nem vörös-, hanem kékeltolódást szenvedne. De arra sem ad magyarázatot, miért csak az orra, vagyis el kell vetni azt a feltételezést, hogy a sebessége okozza a színváltozást. Három alternatív elméletem van:

1) A Mikulás rummal itatja a szarvasait, ami nem szép tőle, tekintettel az alkohol egészségromboló hatására.

2) Rudolf egy szarvasnak álcázott fúziós reaktor, és az orrán át adja le a reaktor hulladékhőjét.

3) Ezt nem írhatom le, mert az olajlobbi úgysem engedné, hogy az ingyenenergia termelésének Rodolf-féle módszere napvilágra kerüljön, és mindenkit eltenne láb alól, aki elolvassa a leírásomat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Vendég-Ven...
2011.12.07. 08:43
"túl sokan látták már őt magát kéményekbe mászni"

Azon elgondolkodtatok már, hogyan fér be a közismerten jó húsban lévő, vastagon felöltözött Mikulás a legszűkebb kéménybe is? Én már évek óta dolgozom ennek magyarázatán, amelynek lényege, hogy a Mikulás a hipertéren át közlekedik, ami egybecseng a cikkben is felvetett plusz dimenziók használatával.

Ebből viszont az következik, hogy minden egyes kémény alja és teteje egy hipertéri átjáró belépési és kilépési pontja. Mivel pedig az emberiség már évszázadok, -ezredek óta épít kéményeket, tudtunkon kívül birtokában vagyunk a hipertér-technológiának. Ez csak úgy lehetséges, hogy valaha egy sokkal fejlettebb civilizáció voltunk, amely azonban az idők során elsorvadt, elkorcsosult.

Lehet, hogy a Mikulás az egyetlen élő képviselője ennek az ősrégi, szuperfejlett emberi civilizációnak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Jools
2011.12.07. 09:06
Vendég-Véndög és mindenki: jövőre természetesen az itt felmerült konstruktív ötletek is a cikk részét képezik majd, úgyhogy hajrá!

Vér_Pistike: 3a) és 3b) pontokkal jön ki a négy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Vendég-Ven...
2011.12.07. 18:08
Jools:

Az előző hozzászólásomban felvetett elmélet egyben azt is szükségtelenné teszi, hogy a Mikulást valamilyen földönkívüli faj képviselőjének tekintsük.

A Mikulás által a gyerekeknek adott sok-sok édesség, cukorka persze felvet egy idegesítő gondolatot is, miszerint a Mikulás TALÁN, de csak talán egy ravasz pedofil, aki így akar a gyerekek bizalmába férkőzni, hogy aztán megrontsa őket.

Kizárólag tudományos alaposságú elméletekkel érdemes foglalkozni, tehát gyűjteni kell a bizonyítékokat. A télapológia igen fiatal tudomány, igen könnyű benne világraszóló eredményeket produkálni, ezért remélhetőleg fiatal kutatók garmadáját fogja vonzani a könnyű érvényesülés lehetősége.

Izgatottan várom, mikor indul el az első télapológia tanszék valamely tudományegyetemen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mezarius
2011.12.07. 20:46
Forró csoki automata, Ipod dokkoló egység nagyon nagy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. psylocke
2011.12.07. 21:24
A rénszarvasok Arthur Dent módszerével repülnek, vagyis a földre vetik magukat és elhibázzák azt.

ezt így este nem kellett volna... huhh... cerebrum mentula... veszélyes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Jools
2011.12.08. 16:16
Vendég-Vendög: felvételi tárgyak: kvantummechanika-régészet-rakétamérnöki ismeretek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!