iPon Hírek

Egy millió Nexus 7 fogyott egy hónap alatt, és ez a szám nő

Dátum | 2012. 11. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Nexus 7 karrierje csúcspontján jár, és jelenleg nagyon úgy fest, hogy az előmenetelének még közel sincs vége. Az Asus és a Google közös referencia tabletjével kapcsolatban eddig nem kaptunk semmilyen konkrét értékesítési adatot, de ez most megváltozott. Az Asus növekvő népszerűséget prognosztizálhat, de a számok már most is kielégítők.


Az Nexus 7-et június utolsó napjaiban mutatta be az Asus és a Google a Jelly Bean operációs rendszerrel karöltve. Az első szállítmányokat július közepén kaphatták kézhez az újdonsült tulajdonosok, de ekkor még nem lehetett mindenhol hozzáférni (még most sem). Ahogy egyre több országban kerül a boltok polcaira a masina, úgy nőttek az eladásai is. Az első hónapban még csak fél millió talált új gazdára, ami bizony nem sok, de ezt követően már 600-700 ezer közötti darabszámban fogyott. Szeptemberben pedig már közel egy millió került kiszállításra - adta hírül a Wall Street Journalnek David Chang, az Asus vezető pénzügyi igazgatója.

Októberben ez még több lehet, így átléphet a milliós álomhatáron, és a november még érdekesebben alakulhat. A hónap közepétől ugyanis a teljes modellpalettát kicserélik, és még szélesebb érdeklődői kör számára kerülhet képbe potenciális választási lehetőségként. 199 dollárért 8 helyett, 16 GB tárhely jár majd, 249-ért pedig már 32, ám az igazi ütőkártya a 3G HSDPA hálózati modem, ami a 32 GB háttértárral kombinálva mindössze 299 dollár lesz.

Ezek a számok persze még messze elmaradnak az iPad produktumától (összesen 14 millió ugyan ebben a negyedévben), de androidos viszonylatban ezzel a Kindle Fire az egyetlen vetélytársa a gépnek. Az év utolsó három hónapos időszakában több mint 3 millión adhatnak túl, és hogy ez miért fontos a Google-nek? Mert a megjelenéskor kiadott becslésben előzetesen ugyanez a szám szerepelt, csak éppen az egész évre vetítve.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Fuxy0322
2012.11.04. 11:43
Azt hittem férfi
hehehehe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Emberfej
2012.11.04. 12:01
Ha a gyártás/értékesítés tudná tartani a lépést a kereslettel fogyna ebből több is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nyerek01
2012.11.04. 16:30
200 millió $ bevétel, az nem olyan sok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2012.11.05. 05:20
nyerek1 azert nem sok mert ez az also kategoria es olcso!Sokat kell eladni ahhoz hogy tobb legyen a nyereseg!Egyedul az apple teheti meg hogy 100 dollaros keszuleket 4x-esen arul!Mert az apple vasarlok elfogultak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!