iPon Hírek

Egy olcsó és egy gamereknek szánt PC ház érkezik a Cooler Mastertől

Dátum | 2012. 12. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cooler Master kínálatában két friss számítógépház jelent meg – az alábbiakban ezekről osztjuk meg az összes rendelkezésre álló információt.

Cooler Master Elite 344 Silver: új szereplő a belépő szintű számítógépházak között

Ez a számítógépház nevével ellentétben nem ezüstben, hanem feketében pompázik, igaz, azért némi ezüst szín is fellelhető rajta, méghozzá az előlapot körülölelő keretnél. A Micro-ATX formátumú újdonság 183 x 436 x 356,8 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig nagyjából 4 kilogramm.


A Micro-ATX formátumú alaplapok fogadására felkészített kuckó alaplaptálcája természetesen tartalmaz szerelőablakot (ez manapság már nem igazán minősül extrának). Az új kuckó összesen négy darab PCI bővítőhellyel érkezik.


5,25 colos bővítőhelyekből ezúttal kettő áll rendelkezésre, 3,5 colos bővítőhelyből pedig egy külsőt, valamint 4+1 belsőt kapunk. Az alsó merevlemez keret szükség esetén eltávolítható (ebben négy merevlemez fér el), így akár felsőkategóriás videokártyákat is bepakolhatunk a házba, hiszen a rendelkezésre álló hely így 36 centiméternyire bővül.


A megfelelő szellőzésről egy 120 milliméteres átmérőjű előlapi légkeverő gondoskodik, de szükség esetén a ház hátuljára is felszerelhetünk egy 80 vagy 90 milliméter átmérőjű ventilátort. Ha ez még mindig nem lenne elég, akkor a ház oldalán is van hely egy légkeverő számára.


Az előlapon ezúttal egy USB 3.0-s, valamint két USB 2.0-s port kapott helyet, plusz a szokásos audió csatlakozók is rendelkezésre állnak. A Cooler Master Elite 344 Silver hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 60 dollár körül helyezkedhet el.

Egy friss, kifejezetten játékosoknak szánt számítógépház is lapul a vállalat tarsolyában


A Cooler Master K380-as számítógépháza már közepes torony formátum köré épül. Az ATX és micro-ATX formátumú alaplapok fogadására felkészített újdonság 479 x 209 x 445 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig nagyjából 4,7 kilogramm. A K sorozatot erősítő kuckó SECC acélvázra alapoz és néhány matt fekete ABS műanyagból készült komponenssel is fel van szerelve. ABS műanyagból van például az előlap, valamint a meghajtók rögzítésére szolgáló fogantyúk is. A ház bal oldalán egy plexi ablakkal ellátott oldallapot láthatunk, amely még ventilátor rögzítésére is módot ad.


Az 5,25 colos bővítőhelyek között ezúttal három lapul, míg 3,5 colos adattárolókból összesen ötnek kínál helyet a termék. A csomagban két darab 3,5”->2,5” átalakító keret is jelen van, így az SSD meghajtók beszerelése is gyerekjáték. A folyadékhűtő rendszerek fogadására is felkészített számítógépház összesen hét darab PCI bővítőhelyet kínál, alaplaptálcáján pedig feltehetőleg most is jelen van a szokásos szerelőablak, igaz, ez a fotókból nem derül ki.


A megfelelő szellőzésről a jelek szerint gyárilag csak egy 120 milliméteres átmérőjű, LED-es világítással is ellátott légkeverő gondoskodik. A házban persze több további ventilátor elhelyezésére is van lehetőség: a ház hátulján, oldallapján, alján és tetején egyaránt helyet kaphat egy-egy 120 milliméteres átmérőjű ventilátor.


Az előlapi panelen egy USB 3.0-s és egy USB 2.0-s port lapul, de mellettük a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet csatlakozója is jelen van a kínálatban. Érdekesség, hogy a ház tetejére egy jópofa kis kiegészítő is került, ami nem más, mint egy okostelefon-tartó.


A Cooler Master K380 várhatóan hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig nagyjából 80 dollár lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

30. mThom
2012.12.18. 16:14
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Asagrim
2012.12.18. 16:30
Ezek most komolyan gondolják, hogy 2012-ben még felső tápos házat adnak ki?! Mennyivel lett volna több anyagköltsége a háznak ha felcserélik? Még azt se mondhatják hogy azért van felül, hogy az 5,25-ös öblök alatti kettő 3,5-ös csak így fér el a videókártya felett, mert nem ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. carraroxt
2012.12.18. 16:35
Nem tök mindegy egy micro-ATX-es háznál?

Egyébként ezekben az 'újdonságokban' újfent nincs semmi újdonság...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Asagrim carra...
2012.12.18. 16:39
Egyáltalán nem mindegy, mert attól még hogy kisebb az alaplap, még ugyanazokat a részegységeket pakolod bele mint a nagyba, SŐT, a kisebb méret miatt sokkal fontosabb hogy alsó tápos legyen a jobb légáramlás miatt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. thspo
2012.12.18. 16:54
Asagrim: azzal valami nincs rendben aki egy ilyen pici házba tuszkol bele egy i7+felső kategóriás VGA kombót egy ezt kiszolgáló minőségi táppal és nagyobb procihűtővel. Ennél fogva tényleg feleslegesnek érzem az alsó tápot bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Asagrim thspo
2012.12.18. 17:08
Attól mert te abnormálisnak véled, még bőven van mATX, de miniITX szabványban is olyan lap, amelyik az általad felsoroltakat simán kiszolgálja.

És ha az embernek történetesen ilyen alaplapja van, elvárhatná, hogy a komoly alaplaphoz találjon a méretében egy komoly házat is, de sajnos jelenleg mATX méretben nagyobb a felsőkategóriás alaplap választék, mint a normális mATX ház választék.

Summa summarum, vicces látni, hogy egyeseknek számítástechnikában még mindig a méret a lényeg!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. ThompsoN Asagr...
2012.12.18. 17:26
Mert akkor az igazi, ha csak a processzor lefedi a fél alaplapot ATX szabványnál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. kiskoller
2012.12.18. 17:28
"i7+felső kategóriás VGA "

Kraynak pont ezek vannak, nem? Már ha a gtx680-at felsőkategóriásnak lehet nevezni

Ha a táp alul lett volna kellett volna még 2 DB lyukat vágni csak neki.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Asagrim kisko...
2012.12.18. 17:31
Erről van szó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. carraroxt
2012.12.18. 17:44
Mondjuk én amúgy sem értem, hogy miért jobb az alsó tápos elrendezés. Azaz, hogy miért akkora katasztrófa, ha a gépház átszellőztetésébe a táp ventilátora is besegít?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. kray
2012.12.18. 18:00
Sziasztok srácok

Látom megy a vita Az mATX-re való váltás életem legjobb döntése volt
Na meg én nem raktam még rá fél kiló színes fémet, de az alsótápos ház valóban jobb megoldás a legtöbbször.

A jelenlegi házamban örülök, hogy felül van a táp, mert így kicsit azért mozgatja bent a levegőt

Szerintem gondoljátok át, ezt az mATX-be nem lehet rakni i7-et meg csúcs vga-t
Konkrétan 4,9GHz-n tudom futtatni a procimat ebben a csúnya gonosz pici alaplapban és ha betennék még egy 680-at, akkor is vígan ellenne.

A méretbeli különbség nem feltétlenül jelenti azt, hogy rosszabb is az anyagminőség, sőt!

Jah és táp kérdés
Egy Seasonic 520Wattos Platina minősítésű táp vígan elviszi a rendszert Félgőzzel!
Szóval szerintem a minőséggel sincs gond, csak össze kell tudni adni a számokat, és mindenki rájön, hogy mennyit fogyaszt a gépe kb. Amúgy meg fogyasztásmérő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim
2012.12.18. 18:01
Besegít? Nem hinném.

- a ház hátlapjára helyezett ventilátor és a processzorhűtő ventilátor légáramlásába beleszól, csökkenti a kettő kizárólagos együttműködéséből eredő hatékonyságot
- a processzorhűtő légáramlatát csak részlegesen fedi, így ha nincs közvetlenül a táp előtt a tetőben egy ventilátor, ott megreked a meleg levegő
- ha alapból gyenge hűtést használsz a "besegítés" hozzájárulhat a tápon belül egy lényegesen magasabb hőfokhoz, ami csökkenti az élettartamát

... aztán még sorolhatnám, hogy a légáramláson kívül miért jó, ha a táp alul van, nem pedig felül. (pl. alulra ahol 3,5-ös bővítőhelyek vannak sokkal hosszabb táp is elfér, mint az 5,25-ösök mögött)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. ThompsoN kray
2012.12.18. 18:07
Egy teljes szmájlierdő. Amúgy azzal mi a baj, hogy fél kiló vagy még több színesfém van egy alaplapon? NH-D14-ben csak a borda 900 gramm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Terror
2012.12.18. 18:08
Sóder. A levegő az nem olyan, mint a malter, hogy lapáttal kelljen nekiesni, hogy megmozduljon. Egy ventilátorral csak egy-két fok különbség van ahhoz képest, mintha bekapcsolnám mind a négyet, és maximum öt fok ahhoz képest, ha nem megy egyetlen ventilátor sem, de ehhez a különbséghez is egy órát kell menjen a gép legalább. Az meg egy baromság, hogy a tápba így melegebb levegő kerül. Mekkora a hőleadása egy processzornak? Nem rezsó ez, ami hőt a házban lévő levegőnek lead, még egy fokkal sem emeli meg a hőmérsékletet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. bakos4494
2012.12.18. 18:08
Kíváncsi lennék, hogy milyen mérnökök azok, akik a venillátorok beszerelési helyeire ilyen, az átömlő keresztmetszetet 50%-ban fedő perforációkat terveznek ráadásul eltérő raszterű porszűrőkkel, az összes peremen turbulenciák keletkeznek és ezért hangos egy gép hűtése, nem a ventillátorok miatt. Az meg még sem járja, hogy egy 18eFt-os házból az ember kidekopírfűrészelje ezeket a szarokat, arra ott a codegen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.12.18. 18:12
Most csak elszórtan raktam érzékeltetve, hogy no offense
Tudod vidám fiú vagyok én

Azt meg jól rejtsd el, nehogy egyszer elmenjenek érte és a többi rézzel együtt azt is elvigyék

-----------
Bakos
Teljesen igazad van, általában a rossz perforáció miatt lesz hangos a ventilátor, mert a szélzajt felerősíti.
A drágább házakon vannak már jobbak is, de általánosan elmondható, hogy ha kicsit nem úgy fekszik fel a venti, mint ahogy a gyárban lévő feküdt, akkor már hangoskodik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. bakos4494
2012.12.18. 18:14
Bár ahogy elnézem a codegen már nem is az, mint régebben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ThompsoN kray
2012.12.18. 18:15
Nekem nem NH-D14-van. Amúgy abban alumínium is sok van, nem csak réz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim Terro...
2012.12.18. 18:22
"Mekkora a hőleadása egy processzornak? Nem rezsó ez, ami hőt a házban lévő levegőnek lead, még egy fokkal sem emeli meg a hőmérsékletet."

14-gyel nekem 955 BE + gyári hűtővel, ezután döntöttem úgy, hogy veszek rá egy normálisat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. carraroxt
2012.12.18. 19:05
Asagrim
Szövegértés és fizika tudás elégtelen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kiskoller
2012.12.18. 19:13
Nekem a Mugen2 a 200-300W-os procival se melegíti a levegőt nagyon, konkrétan megfogom a bordáját és épp hogy langyos.
Viszont így hogy alulra került a tápom ÉPP hogy elég a proci tápkábele. Így nem is tudom a mobo mögött vezetni, hanem a hűtőn keresztül csak.

Én matx-el nem férnék el, az ATX is szűkös lehet ha veszek még egy-két kacatot a gépbe. Én szeretek mindent sdiszkrét kártyával megoldani, így van nekem küön kártya a WIFI-hez, külön kártya a hang miatt, 2 darab vga a kép miatt ( 3slot ) lehet hogy rakok még egy hálókarit is a gépbe hogy kettő portom legyen az otthoni hálózat miatt. És ha azt mondom, kell egy RAD vezérlő, vagy egy PCI-E SSD, vagy egy másik komoly VGA a 2slotos hűtővel, egyből kevés dupla ATX is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim kisko...
2012.12.18. 19:16
Igen, ha szeretsz mindent dedikálva, oda az EATX is kevés, de csakis a PCI-E slotok miatt, nem a lap által nyújtott teljesítmény miatt.

carraroxt

cool story brah
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Karig1
2012.12.19. 09:04
Én nem értem miért jobb az alsó táp mint a felső... Ha belegondolunk a meleg felfele száll, a táp meg a gépházból veszi a levegőt és hűti a tápot, ergo viszi ki a meleg levegőt. Mitől jobb akkor az alsó? Előre is köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. comeon
2012.12.19. 09:32
Majd piacra dobják a heat pipe-os vagy vízhűtéses házakat (bár mire ezt írom, lehet hogy van is forgalomban)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sniperjoce...
2012.12.19. 09:54
Ezek a házak túl picik akármit mondtok én ebbe egy I5-öt se raknék be nem nemhogy I7-et
A minimum méret nálam az Elit 430-as az szép tágas jó szellőzéssel és jó áron is van. 13eFt alatt lehet hogy veszek is egyet már régóta tervezem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.12.19. 10:22
Pedig megválaszoltad magadnak
Meleg levegővel hűtünk valamit

---------
Sniperjocek
Pedig simán bele lehet, az Armor A30-ra konkrétan most rakom rá a két darab tripla radiátort és simán elfér . Minden a házon belüle vagy rajta van úgy rögzítve, hogy bármikor vihetem is magammal anélkül, hogy baja esne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. szabosando...
2012.12.19. 12:32
Az Elite 344 fényes műanyaga, és a hátsó ventihelye miatt nem kéne

Amúgy imádom a meglévő matx-es házamat ( JSP M-02B ), nem bántam meg a váltást, sőt a másik gépemet is fejlesztéskor erre szeretném átállítani, de sajna egyik se tetszik igazán a jelenlegi kínálatból, mindbe találok v.mi hibát ami miatt inkább elvetem az ötletet. És am3+ is kiesik a béna alaplapok miatt, ezért már az atx-es, kábel menedzsmentesek között nézelődök inkább. De egyenlőre inkább kivárok hátha kijön v.mi jobb ház, alaplap, vagy fm2-be min. 3 modulos proci.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim szabo...
2012.12.19. 15:25
"És am3+ is kiesik a béna alaplapok miatt,"

*köhm* M5A99FX PRO R2.0
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szabosando...
2012.12.19. 16:05
"*köhm* M5A99FX PRO R2.0"
Akárhogyis nézem az egy atx-es alaplap, pedig úgy megörültem neki amikor beírtad...ezért írtam hogy már atx-esben gondolkozom, mivel hogy nincs olyan matx-es lap amin lenne ami nekem kell, pl. usb3 és sata3...új chipsetről nem is beszélve. Nem az am3+-al van a gondom, hanem hogy matx-es házhoz nincs am3+ alaplap.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. carraroxt
2012.12.19. 19:50
[LINK]
Bár én már nem fektetnék AM3+ -ba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!