iPon Hírek

Egy perc Sziget 70 forintba kerül csúcsidőben

Dátum | 2010. 04. 30.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Speciális innovatív szponzori megállapodást kötött a Vodafone Magyarország a Sziget Kft.-vel - jelentette be Beck György, a mobilcég vezérigazgatója. E szerint a szigetlakók számára távközlési termékek bevételén osztoznak az érintettek, vagyis valójában nem egyszerű készpénzes szponzorációról van szó. A tájékoztatón sms-parkolás, illetve sms-sel történő kávévásárlás lehetőségét sorolták fel példaként, Gerendai Károly, a Sziget ügyvezetője pedig arról számolt be, hogy a tervek szerint mobiltelefonon is lehet majd percdíj-alapú belépőket váltani. (Erre nem csak a Vodafone, hanem a másik két szolgáltató ügyfelei számára is lehetőség nyílik.) Miután a konstrukció még nincs teljesen kész, Gerendai csak tervezett percdíjakról beszélheltett. E szerint a csúcsidőben a Szigetre látogatók percenként 70, azon kívül pedig 35 fizetnének, a mobilparkolási rendszerhez hasonló szisztémában. A Vodafone-nál emellett sms-ben is lehet majd hagyományos jegyet vásárolni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. szabtam
2010.04.30. 13:28
tudom, hogy ez is csak egy vállalkozás, de a jegyárak pofátlanul megemelkedtek, és folyik a minél több bőr lenyúzása.
egy barátom évek óta hetijeggyel kint volt, mindig áprilsban elővétellel megvette a jegyet. idén először úgy döntött, hogy kihagyja...

egy kis dunai vízszint emelkedés jót tenne gerenadaiék arcméretetének. csak hát a sok vendéggel lenne kiszúrva....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ZowW
2010.04.30. 14:03
Azért abba gondolj bele, hogy 8 napról van szó. Augusztus 11-16, ami 6 nap és a 2 előtte lévő nap. Ha elosztod az elővételes, ottalvós jegyárat: 46k / 8 az 5.700 Ft-ra jön ki. Egy ilyen kaliberű rendezvénynél, mint a Sziget, ez még szerintem elfogadható. De ha nem alszol ott, akkor 4.700 Ft. 8 nap, sok-sok világsztárral. Idén is lesz egy-két olyan név akik simán elkérnek egy koncert belépőért ennyi pénzt. Neked utána még ott van a következő világsztár, egy másik sátor, vagy egy harmadik. Sok pénzről van szó, mert 50 ezer forint sok. De ha belegondolsz, lényegében ez az év legnagyobb bulija. Egy egész éved van arra, hogy összeszedj 50 ezret rá, sőt, ha egyetemista vagy, van egy csomó lehetőség, ahol féláron kaphatod meg a jegyeket. Annyira nem rossz ez azért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.04.30. 14:11
70 Ft*60 perc= 4200 Ft/óra
3*4200=12600 (kb. ennyi idő amíg lemegy egy koncert, meg bejutsz, teszel még ezt azt kényelmesen stb.)
Ezeknek teljesen elment az eszük! Mintha a napijegy lett volna ennyi a múltévben?!


Meg annak is aki egy hétre hajlandó 50k HUF fizetni, szóval ha valaki egy hetet akar szórakozni egy évben, 51-en pedig gyűjteni a pénzt, és robotolni, azt csak sajnálni tudom. (5750Ft csak a belépő még nem ettél és ittál semmit!!!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. fecaa
2010.04.30. 15:22
A tavalyi résztvevőkhöz képest tuti kevesebben lesznek a pénzhiány miatt.
A szervezőknek többszörösen megéri-legalábbis eddig, különben nem csinálnák, és tényleg pofátlanok.
Ez úgy lenne tisztességes, ha a munkahelyek órabérét kérnék max óránként, tehát kb. 500-700ft/óra-t.
A kaja pia gondolom "jó olcsó" lesz, az megduplázza a napi árat személyenként.
Ennyiért biztos nem mennék be, remélem sokan mások se, akkor meg figyelhetik a megtérülést.
Inkább mértékletesek lennének, és több belépőtől szednének be kevesebbet, mint kevés embertől sokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fecaa
2010.04.30. 15:25
Rajtam kívül biztos mindenki tudja, de én nem: A percdíjat hogy mérik/tartják be? Mindenki kap 1 időzítőt, ami az idő lejártakor kirepíti a kapun? ..vagy mi?
Vagy elkezd csipogni, és akkor 1 őr kitessékeli?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ZowW
2010.04.30. 22:04
Ez olyasmi lehet, mint a parkolás. Küldesz egy SMS-t, mikor bemész és küldesz egyet, mikor kimész. Viszont, hogy hogyan ellenőrzik, hogy küldtél e belépéskor, illetve nem egy perccel a belépés után küldted, hogy kimentél... Nemtudom... Hacsak nem úgy, hogy a bejáratnál lesz egy automata, ami ad egy cetlit egy vonalkóddal és mikor kimész megmondja, hogy erre a számra küldd el ezt az azonosítót, pl: SZIGET 121231 és akkor úgy lehúzza a pénzt. Más ötletem nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szaga
2010.05.04. 06:50
ZowW gondolom nem ismered a lokalizacios dolgot a mobil piacon. 10m pontossagal lelehet lokalizalni hol a telod vagy ugy. Persze ha lekapcsolod akor en sem tudom hogy is van ez. De nem azert keresnek az okas emberkek a Vodanal tobb 100ezer Ft-t hogy valamit nem spekulaltak ki erre... :-D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!