iPon Hírek

Egy piacon elég két erős vezetékes hálózati szereplő?

Dátum | 2009. 11. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A hosszú távú célokban gondolkodó, jelentős piaci szereplők a gazdasági válság közepette is nagy volumenű fejlesztéseket hajtanak végre, hogy ultragyors adatsebességet biztosító új generációs hálózatokat alakítsanak ki. Ez az infrastruktúra alapú új generációs verseny a legbiztosabb záloga a további innovációknak és az újdonságok széles körű elterjesztésének. A UPC anyavállalata, a Liberty Global megrendelésére készült, nemzetközi elemzéseket tartalmazó tanulmánykötet megállapítása szerint azonban hosszabb távon ez csak akkor tartható fenn, ha egy piacon két erős vezetékes hálózat versenyez egymással, kiegészülve vezeték nélküli vetélytársakkal. Ettől eltérő esetekben vagy monopóliumok jöhetnek létre, vagy gazdaságilag ellehetetlenülhetnek a szükséges beruházásokra képtelenné váló többszereplős versenykörnyezet résztvevői.

"Az egyszerű árverseny önmagában nem nyújt perspektívákat annak, aki hosszú távra tervez, ezért mi továbbra is arra törekszünk, hogy folyamatos fejlesztésekkel a legjobb minőségű és legváltozatosabb szolgáltatásokat biztosítsuk a megfelelő, elérhető árakon" - fejtette ki a vezérigazgató, aki úgy folytatta, hogy "a digitális világ újításait mindenki számára elérhetővé kívánjuk tenni, ehhez pedig meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt. A fejlesztéseket a válság idején sem állítottuk le, mert az előfizetők bizalmának megőrzéséhez élen kell járnunk a legújabb technológiák alkalmazásában, újabb és újabb szolgáltatások elindításában, és természetesen az ügyfélkiszolgálás színvonalában is. Tapasztalataink szerint a magyarok nem csupán árérzékenyek, hanem igen nyitottak az újdonságok befogadására is.

A UPC volt az első, amely elindította a "Triple play" hármas szolgáltatáscsomagot, már öt évvel ezelőtt. Azóta ez elterjedt a piacon és ma már minden jelentős szolgáltató egyszerre igyekszik nyújtani mindhárom alapvető távközlési szolgáltatást (tv, internet, telefon).

A UPC-nek ma már mindhárom szolgáltatása digitális. Tavaly elindította és minden szolgáltatási területen bevezette a digitális kábeltelevíziós szolgáltatást (videorögzítő funkciót és nagyfelbontású HD-adásokat is kínálva). Az immár több mint 120 ezer háztartásban jelen lévő digitális kábeltévé egy éven belül tömegtermékké vált. A digitális tévére előfizetőknek pedig több mint egyharmada az új kiegészítő funkciókra (DVR, HD) is igényt tart.

A UPC idén - a legelső távközlési szereplőként - csaknem a teljes szolgáltatási területén, több mint egymillió háztartásban bevezette az új generációs, ultragyors, akár másodpercenként 120 megabites internetszolgáltatását. A most elérhető csúcssebesség már 240-szerese a 6-8 évvel ezelőttinek, miközben az ára még csökkent is.

"Reményeink szerint az ősszel, egyelőre csak a fővárosban elindított, de jövőre már országszerte elérhető videotár szolgáltatás Magyarországon is tömegessé válik. Jövőre a terveink szerint a már sugárzott műsorok elektronikus visszakeresését (catch-up tv) és egyes tévécsatornák igény szerinti, átmeneti igénybevételét (channel on demand) is lehetővé tevő újabb szolgáltatásokat indítunk majd. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően Magyarországon is széles körben teret nyerhet az újfajta, nem lineáris, interaktív televíziózás" - fogalmazott a vezérigazgató.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. 620hun
2009.11.25. 17:07
Egy igen kecses UPC reklám, csak kár hogy korántsem valós.
120 -as Fiber Power netem van: http://www.speedtest.net/result/633440499.png

Ez épp eléri a garantáltat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kleinguru
2009.11.25. 17:19
Használsz routert?

Mert ha igen nem mind1, mit tud a Wan része...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Insignia
2009.11.25. 19:10
majd pofára esik a upc... szép ez a 120/10... csak kár hogy a p2p-t blokkolják... sok hasznát lehet venni annak hogy 120mbites neted van ha azt a szolgáltatást korlátozzák amin esetleg kiis lehetne használni
50/25-ös diginet.. ncoreon 15tb upom van belőle... mi munka lenne ez már upc-s nettel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. TheZeRo44
2009.11.25. 20:05
Szervusztok!

Na 1-2 tévhitet eloszlatnék.
a Upc kiépitett magyarország nagyrészén egy optikai coax hobrid szolgáltatást ami sok településen visszairányusitott tehát netezéste és VoD ra is alkalmas.
A szolgáltatás minősége és annak megtartása érdekében van blokkolva a p2p, ugyanis ahol ezzel terheled a hálózatot ott több 100 ember internetét lassitanád( ugyanigy a tv t ha kókányolod leállitod a szolgáltatást mert elszajolod a hálót off) amugy a 60 as és 120 as netre az aszf ben foglaltak szerint 300 gigabájt korlátot alkalmaz amit ha tullépsz indokolatlanul terheled azt a hálózatot amit a többi honfitársad használ, és korlátozhatnak erősebb esetben (3 hónap folyamatos) fel is mondhatják a szerződést de erre nem volt még precedens a figyelmeztető email nál tovább nem mentek mert az ügyfélmegtartás náluk kiemelt szerepet kap.
Off
(meg volt itt egy cikk valami olyan ról hogy a netszolgáltató a megnövekedett adatforgalmad miatt értesiti a hatóságot mert warezgyanus vagy mondom NEM biztos!!! de valaki leirhatná a tutit )
On
Nemugy a digi nél.
pl: velem történt ha 3 hónapra előre befizeted a szolgáltatást egyszer lejár a szerződésed mondjuk szombaton.hétfőn mész és annyit mondanak h 4500 at tegyél le az asztalra ha 3 hónapra ismét ki akarod fizetni a netet.ez még ok.De amikor időre fizeted a netet kiküldi az operátor a munkalapont net kikötésre te közben befizeted és kihuzzák vazz...3 napig no net és ez nem szerepel a számlatörténetedben..na ez már sok.

amugy a feltöltése a 120 asnak garantált 4 mega ami 2x annyi amit az én digi base-m tud---és ott 3 a garantált asszem.

A másik h a digitális csatornákkal kábeltv nél helyet nyertek 1 analog cstorna helyén 10 digitális csatorna sugározható(digit. tömörithető)mégis csak 7 et használ igy 30 % al jobb a kép és a hang.1 HD csatorna 3 digitális csatorna sávszélt használ. igy jön ki a 76+4 HD plussz a prémium szol. ok 3 xxx, és 5+1 hd mozicsat.maximál de hamarosan müholdváltás lesz ezért növekszik a csatornaszám viszont a free csatik amiket az európai tv k tolnak eltünnek, mert a másik mühold skandináv (direkt nem irom a nevet)
a Fiber 120 ról meg még annyit h ha nincs gigabites lan karid vagy gigabites routered és lankarid meg hozzá cat6 os kábelezésed alapbol felejtős..

szoval nézzetek utána dolgoknak mielőtt igy nyilatkoztok piacvezető cégekről azok ismerete nélkül

a 120 as fiber listaára hüség nélkül 16000
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TheZeRo44
2009.11.25. 20:14
ójaj rosszul irtam Cat5e kábelezés kell minimum

és a kiépitett hálózat ára lakásonként olyan 50 ezer forint körül alakult,
az uj cisco hd dvdr készülék sem 2 forint szoval nézd meg a szolgáltatást magát de a hozzáadott értékeket se hagyd ki a számitásokból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 620hun
2009.11.27. 20:25
TL-WR642G routerem van cat5 kábelek vannak, és azok elegek!

A gigbabites (1GB/s) minek egy 120MB/s nethez? Elmondták mikor bekötötték, hogy mi kell hozzá, semmi ilyesmit nem mondtak, és az ÁSZFben sincs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 620hun 620hu...
2009.11.28. 01:23
Nem elegek, de mondjuk egy 70 -et anélkül is el kéne hogy érje!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. TheZeRo44
2009.11.30. 18:50
Szevasztok!

Az aszf fenn van a www.upc.hu n .
Valóban mostanában került bele mert rájöttek benn h ez igy nemjó mert szegény call osok meghalnak a sok lassu net hibabejelentésektől.
amugy 1221 és hibabejelentésnél érdeklődj a lassuság okáról valszeg terheléses lesz.sok 120 as egy node on meg tudja huzni a határait pedig 50% ra tultervezik...Szoval ők probálják hiddel, h neked 0-24 ben 120 al jöjjön a Youtube.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!