iPon Hírek

Egy sor táblagép kíséretében érkezhet az Amazon telefon?

Dátum | 2012. 07. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Érdekes pletykák láttak napvilágot az Amazon hamarosan befutó készülék-felhozatalával kapcsolatban. A hírek valóságalapja erősen megkérdőjelezhető, mivel az alább felsorolt termékekre eddig semmilyen utalást nem hallottunk, viszont az információl a Bloombergtől és a CNettől származnak, így a forrásokat nem lehet bizonytalannak titulálni, és érdemes foglalkozni vele.

Amennyiben a kiszivárgott információk beigazolódnak, abban az esetben az Amazon a korábbi két táblaterv helyett, összesen öt újdonsággal lepheti meg a vásárlókat a következő hónapok során. Az ötösfogat négy tagja a táblagépek sorát erősíti, mint ahogy azt a jelenlegi Kindle Fire is teszi, van viszont egy okostelefon-terv is, ami némiképp érdekesebb lehet.

A négy tablet közül először a legkisebb látja majd meg a napvilágot, ami a jelenlegi Kindle Fire szoros utódja lesz, így a specifikáció sem sokat változik. Továbbra is egy 7 colos 1024 x 600-as megjelenítőt és kétmagos lapkát kapunk, a kamerákról pedig le kell mondanunk. Cserébe viszont ez lehet a költséghatékony Kindle, aminek az ára 149 dollár lesz (az is lehet a régebbi információk alapján, hogy egy az egyben a régi gép kapja meg ezt az árat). Természetesen a mostani Fire helyére érkezik egy 199 dolláros gép is, ebben már egy 1280 x 800 képpontos felbontású, 7 hüvelykes kijelző, egy izmosabb kétmagos SoC, és egy kamera is helyet kapott a hírek szerint. Ez a két modell még a következő hónapban, vagyis augusztusban bekerülhet az Amazon kínálatába.


Szeptemberre sem maradunk új készülék nélkül, legalábbis ha beigazolódik ez az útiterv. Ekkor futhatna be a harmadik verziója a második Kindle Fire generációnak, ami ezúttal már 4G LTE hálózati modemmel kiegészülve venné fel a versenyt a többi piaci résztvevővel. A mobilnet elérésre lehetőséget adó kapcsolati modulon túl ugyanazt kapjuk majd, amit a komolyabb augusztusi modell nyújt. Így hát itt is egy 1280 x 800-as panel, és egy kamera lesz az előlapon. A 2012-es év utolsó negyedévére pedig egy Retina felbontású modellel kedveskedhet a tartalomszolgáltató az ügyfeleinek, mivel a CNet értesülései szerint ekkor érkezik majd a 8,9 colos és 1920 x 1200 pixeles felbontású megjelenítővel felvértezett Kindle Fire 2.

Különös módon ezúttal nem esett szó arról, hogy az Amazon tervei között szerepelne 10,1 hüvelykes variáns. Van viszont egy mobilkészülék, ami a Foxconn gyáraiban készülne. Az Amazon jelenleg szabadalmakra vadászik, amikkel megvédhetik majd az érkező telefonjukat. Ez az elmúlt évek során kulcsfontosságú probléma lett ebben az iparágban, így a vállalat nem szeretne kellemetlen meglepetéseket, és már most készül ezek ellen.

A puszta tervezeten túl sajnos egyéb várható specifikációval nem lettünk gazdagabbak a rejtélyes mobil ügyében. Ez tehát lehet akár csúcsmodell is, de egy újabb olcsó készüléket sem zárhatunk ki. Persze a logika azt diktálná, hogy a Kindle Fire-höz hasonló jóárasított középkategóriás eszköz lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. LGx
2012.07.08. 21:56
eink kijelzős telefon, és már meg is vettem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2012.07.09. 07:29
Eink-es telefon? Minek? Nem hiszem, hogy lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!