iPon Hírek

Egy újabb szép PC ház az In Win-től: jön a 909-es modell

Dátum | 2015. 06. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az In Win már nagyon sok szép számítógépházzal örvendeztette meg a felhasználókat, és az újdonságok sora tovább folytatódik, hisz a vállalat bemutatta a rettentően elegáns 909-es modellt, ami számos érdekes dizájnbeli megoldást alkalmaz.
Az új számítógépház bal oldalra száműzött előlapi portokat használ, amelyek között USB 3.1 Type-C csatlakozó is van, oldallapjait pedig edzett üveglapok alkotják, amelyek nagyon jól passzolnak a ház szürke vagy fekete szálcsiszolt alumínium lapjaihoz.
A feketében és ezüstben érkező toronyházzal a 904-es ATX és a 901-es Mini-ITX számítógépház sikerére épít a gyártó. Az In Win 909 vázát egyetlen 4 milliméter vastag, igényesen megmunkált és meghajlított alumíniumlap adja, a hátlapot pedig egy ugyancsak igényesen megmunkált alumíniumlapon helyezték el, ami csavarokkal rögzül a vázhoz – de a hátlapi kivezetések nem itt, hanem a hátlap alatt, belül találhatóak. Az újdonság teljesen új, rendhagyó belső felépítéssel rendelkezik, ami nagyon jól sikerült. Az alaplaptálcán akár E-ATX formátumú példány is elfér, de a kínálatból az igényes kábelmenedzsment és a szokásos szerelőablak sem hiányzik.
A 8 darab PCI bővítőhellyel ellátott hátlapot nem a ház legvégén, hanem pár centiméterrel beljebb alakították ki, a különböző kábelek pedig egy nagyméretű kivágáson keresztül juthatnak ki a szabadba. Belül négy darab 3,5/2,5 hüvelykes, illetve hat darab 2,5 hüvelykes adattároló fér el, optikai meghajtó számára azonban nincs hely.
A tápegység hátul, alul fér el, méghozzá egy elkülönített kamrában, amelybe maximum 220 milliméter hosszú példányt szerelhetünk. A hosszú videokártyák számára 320 milliméternyi, a magas processzorhűtők számára pedig 175 milliméternyi hely áll rendelkezésre.
Az 540 milliméter magas, 231 milliméter széles és 575 milliméter mély In Win 909 belsejében rengeteg ventilátor fér el. Az előlap mögé két 120 vagy 140 milliméteres, a ház közepére egy 120 milliméteres, a ház hátuljára három 120 vagy kettő 140 milliméteres, a ház aljára pedig két 120 vagy 140 milliméteres légkeverőt szerelhetünk.
Ezekre a helyekre hőleadó radiátorok is elférnek: a hátlapon maximum 60 milliméter magas egység számára van hely, a ház többi részére pedig maximum 35 milliméter magas hőleadó radiátor építhető be.
A 17 kilogrammos In Win 909 fedélzetén három darab USB 3.0-s és egy USB 3.1 Type-C port kapott helyet, de a kínálatból a szokásos audió csatlakozók sem hiányoznak. A portok alatti részen mágneses szűrőt is elhelyeztek, ami az előlapi ventilátorok által beszívott friss levegőt szűri.
Az In Win 909 a gyártó hivatalos weblapján már feltűnt, az azonban még nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

33. FaL
2015.06.12. 09:14
1. a tápegységnek nincs alul kialakítva nyílás, ahol beszívhatja a levegőt, (5. képen egyértelmnűen látszik, hogy tükröződik az alsó lap, tehát sima felületű) vagy akkor hogy kell elhelyezni benne?

2. Ennek mi értelme van, hogy egy üres tér van a tényleges hátlap és a belső hátlap között? Mit teszünk oda?

3. A HDDk/SSDk fentre vannak egy elzárt kamrába bezsúfolva. A többi komponensről felfelé áramlő hő ott tuti meg fog állni, mivel annak a kamrának nincs lehetősége arra, hogy átfújja egy ventilátor. Mutat egy piros nyíl kifelé, de mi fújná onnan ki a meleg levegőt ha az előlapi ventik nem érik azt a kamrát?

4. Oldalt vannak a csatlakozók? Biztos kényelmesebb, nekem pl. a gép az asztal bal oldalán alul van egy 'polcon', és a fal és a gép között nem túl sok hely van, miért is jobb oda tenni a dolgokat?

Az igazság az, hogy manapság minden hülyeséget kitalálnak már, hogy azt a végtelen egyszerű alapkoncepcót, hogy egy téglatest alakú doboz, miként variálják a végsőkig, hogy ne ugyanazt gyártsa mindenki... míg végül eljutunk ilyen "ötletekig".

Azt hiszem maradok a 2000 éves Gigabyte Triton házamnál még egy darabig
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. matyi009 FaL
2015.06.12. 09:47
Nekem az asztal jobb oldalán van a gép tehát pont kézre esne az összes csati a székböl felállás nélkül is. A bal oldali üres hely arra jó hogy ventilátorok átszivják a levegöt a gépet ezzel is segitve pl a videokártya hütését, de a hdd kamra hüjét is átszivja. Viszont a tápegység hiányzó levegöztetö furatát még mindig nem magyarázza semmi ami pedig elég nagy hiba. Amugy nekem tetszik a ház kiváncsi lennék mennyibe fog kerülni, habár az üveg oldal és egyebek miatt elég borsos lesz. 80ezer+
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. matyi009
2015.06.12. 09:48
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. bruce_prin...
2015.06.12. 09:49
Na ez szep haziko.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.12. 09:51
Hogy tudják átszívni a házat, ha csak egy 120mm-es ventinyi rés van, amin át tud jönni a fő térből a hátsó kamrába a levegő? A PCI slotok lezárják a teret, mellettük meg nincs kivágás hagyva (a hőráramlásos képen látszik, hogy a belső hátlapi panel faltól falig ér). Ez akkor lenne jó megoldás, ha a PCI slotok mellett/felett nem lenne lemez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.12. 09:53
ez a tiéd? nagyon mutatós!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. bruce_prin... FaL
2015.06.12. 10:01
El is szort egy suzuki arat ra.Amugy a tap felett van hely.
Es a csokkeno kersztmetszet miatt no a levego aramlasi sebessege.
Fizika 6. osztaly.
Sok fikabajnok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. TheRealTsL
2015.06.12. 10:06
oc3d fórumra linkelték be, ez egy kiállítási asus build... sajnos az oldalsó kép túl kicsi, hogy ki lehessen elemezni a táp elhelyezkedését, csak annyi látszik, hogy egy Thermaltake Toughpower DPS G sorozatú holmi. A képekből gondoltam kiderül normál, vagy hanyatt pózban van-e beépítve, de eddig sikertelen a keresés.

Azért megnézném milyen egyszerű művelet lehet a radiátor és a tartály mögött matatva bekötni mondjuk egy egeret... (Nyilván le kell szedni hozzá a jobb oldali üveglapot, na de ilyen művelethez szétkapkodni...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Ytear
2015.06.12. 10:16
A táp felfogatása tisztán látszik a cikk utolsó képén.
Nem alulról szívja a levegőt, hanem felülről, hiszen a venti fent van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. TheRealTsL
2015.06.12. 10:25
Jogos a pont, a szélső csavarok vannak a ventilátor felőli oldalon... Viszont fentről is csak a kábelvezető nyílásokon át tud szívni szerencsétlen.
Biztos jól kitalálták és letesztelték ezt hozzáértők, de valahogy mégsincs meg az az érzés, hogy én rábíznám a gépem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.12. 10:30
Én is gondoltam, hogy vákumot akarnak csinálni a hátsó kamrában, de abba meg nem zavar bele akkor a belső hátlapi ventilátor?

Egyébként ha megnézitek TheRealTsL képét, ott a belső hátlapi lemez át van fúrva a csőnek. A cikkben szereplő képeken abban a lemezben nincs nyílás. Elég érdekes ha veszel egy házat ennyiért (biztos sokba fog kerülni) és még neked kell kifúrni a vizezéshez a csöveknek a nyílásokat lol.

@Ytear
Felülről sem tudja rendesen, mert a felette lévő lemez is teli, csak hátulról azon a kis nyíláson át jöhet be levegő. Nem biztos, hogy szerencsés egy tápnak ennyire kevés levegőt adni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Ytear
2015.06.12. 10:35
Úgy látom, a főkamrában a PCI-slotok alatt nyitva van a lemez.
Gyakorlatilag onnan szívja a levegőt.
Kicsit olyan, mintha így a venti félig le lenne fedve, ami viszont légáramlás szempontjából még használ is a táp belsejének.
Gondolom, tesztjelleggel valamelyik dohányos kollégát megkérték, hogy ugyan pöffentsen már bele egy kis füstöt, hadd lássuk merre is megy. :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. FaL Ytear
2015.06.12. 10:41
Ezzel az a baj, hogy nem minden táp olyan hosszú, hogy félig a nyílás alá lógjon, pl. ez a Tt Toughpower DPS G is túl rövid ahhoz és a rés alá nem ér el.
http://forum.overclock3d.net/showthread.php?p=847080
Ha jól megnézed a képeket, nagyon kevés hely van a táp teteje és a felső lemez között, szerintem ez sehogy nem jó kialakítás. Ha perforált lenne a felső lemez akkor ok, de így (mondjuk akkor sem ok, mert a 3 nagy venti meg szívja ki onnan a levegőt, tehát a táp ventijének akkor ezerbe kéne dolgoznia, hogy ő is tudjon kiszívni onnan levegőt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Ytear FaL
2015.06.12. 10:55
Igazad van, ott a pont.
A külcsín a belbecs rovására ment ennél a "doboznál".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. TheRealTsL FaL
2015.06.12. 11:02
Ennél a build-nél az a belső kábelrés le is van fedve, tehát csak az alaplaptálca mögül tud szívni. Hacsak nem azért van távtartókkal beszerelve, hogy hátulról is kaphasson némi friss levegőt.
Az oldalsó képen [LINK] azért már jobban látszik, hogy van nagyjából másfél-két centije szívni (a táp takaró lemez lefelé hajlított oldalú, bent annyival magasabb), ha nincs letakarva a belső nyílás, akkor mondjuk so-so.... de logikus lépés egy ilyen mutogatni való üvegfalú háznál, hogy eltakarom azt a lyukat, amin át a tápkábelek kötegeit nézegethetem csak, mert rendes kábelvezetés mellett úgyse ott van kihúzva egy szál se...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Asagrim FaL
2015.06.12. 12:50
1. Már elmondták

2. Vastagabb radiátort. Semmivel nem hasztalanabb ott hagyni elég helyet neki, mint az alaplap felett, sőt! Egyedül azok szívják majd meg (=én), akik mondjuk adapterrel dugnak a videokártyába megjelenítőt, mert az centiméterekkel megrövidíti a rendelkezésre álló helyet.

3. Valóban szar megoldás

4. Nekem ott jó, és aki ilyen házat venne az biztos nem az asztal alá dobná be, tehát másnak is jó ott a csatlakozó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. bpeter91
2015.06.12. 12:55
Hmm... engem már csak egy dolog izgat. Hova teszem az Optikai meghajtót? mivel nálunk tré a net így sokmindent DVDn tárolok :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Asagrim bpete...
2015.06.12. 13:00
Szerintem sehova, szóval külsőt kell beszerezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. jzsgbr
2015.06.12. 15:09
arc leszakad.... ez tényleg gyönyörű. ehhez mérten gondolom az ára is csodás lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. pdx06
2015.06.12. 15:53
17 kilós ház? És üresen? Inkább ne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Samanoske
2015.06.12. 16:28
Az a nyílás az usb-k alatt elég gagyi,bemegy a por és a szeparált részek se jük,mert a levegő útját gátolják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. pdx06
2015.06.12. 16:35
Mondjuk én nem vágom hogy lehet bedugni a hátsó kábeleket az alaplap+egyéb csatlakozókba ezzel a házzal. Elvileg az alaplap a ház elülső részébe megy teljes egészében, de azután még ott egy csomó hely.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim Saman...
2015.06.12. 16:36
Ja, bemegy a por ... alulról a második képet nézd meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pdx06
2015.06.12. 17:05
Tragikomédia ez a ház. Optikai meghajtónak nincs hely, ezt még elnézném mert én se használok de azért egy ilyen tágas háztól elvárható lenne hogy ne kelljen külső eszközöket használni mellé, főleg ha azt be se lehet dugni a gép hátuljába, csak ha leszedi az ember az oldallapját (mert ahogy elnézem csak az az egy mód van rá) Inkább raktak rá 4 vinyó/ssd racket amiből a mai nagy tárolókapacitás világában nincs nagy igény.

No meg legalább raktak volna a hátsó nagy nyílásokra olyan gumibaszást ami tartja a kábeleket, mert nagyon esztétikusan fog kinézni ha azon a nagy téglalap alakú nyíláson lóg lefele az összes kábel. Nem gondolták ezt át rendesen. Szép, csillog villog ez tény, de csak ennyi. Nem praktikus. A videón sem dicsekedtek el a hátuljával, csak az oldalát mutogatták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim pdx06
2015.06.12. 20:30
"Nem felel meg az ízlésemnek, ezért erről a termékről kategorikusan kijelenthető, hogy szar" című hozzászólásunkat olvashatták.

Volt egyáltalán olyan hozzászólásod mostanában, amivel nem magadat égetted?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Terror
2015.06.12. 21:02
Jó, mondjuk ha odarakom mellé a HAF X-et, akkor is inkább megvenném még egyszer azt, pedig az is elég szar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.12. 23:42
Kategorikusan nem jelentettem ki semmit, azt is elmondtam hogy nem néz ki rosszul. Aki ilyet akar úgyis megveszi. De nem a tervezés csúcsa elrendezésben maradjunk annyiban. 17 kilós ház, beépítve szerintem 22 kilót is eléri, aztán bohóckodjon az ember a szétszerelésével ha például egy billentyűzetet akar dugni a hátuljába, mert nyilván nem az oldalsó usb3-ba fogja senki kötni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bpeter91
2015.06.13. 00:20
Lehet én vagyok hülye de sztem a hátlap levehető így ha kell amit fixen bekötsz azt elérheted könnyebben is. Illetve jobban megnézve belül van a tápnak nyílás vágva hogy levegőzzön. Úgy néz ki nem egy rossz féle ház. A külső engem megnyert. A tudása az nem teljesen. Az oldalsó usb illetve az odd slot hiánya az ami nem tetszős.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thestock pdx06
2015.06.13. 09:11
Egy túlárazott parasztvakításnak tartom ezt a házat,de...tényleg az a probléma hogy 17 kiló!? nem lehet azt mondani hogy gagyi kartonból készült,minőségi anyagokból építették,és ezért van ekkora súlya.Ha a tulaj telepakolja sem fog recsegni,vetemedni,nem fog zörögni.Vagy most már ez is gond? Ha igen akkor tudom ajánlani az Akyga cég gépházait,saját tápjával együtt 3 kilónál nem nyom többet (és lehet hogy sokat mondtam).

No meg "jó ha súlya van,a megbízhatóság jele...ha nem működik ütni is lehet vele" -by Golyóálló Borisz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.13. 11:50
Önmagában nem gond hogy 17 kiló, viszont ha ilyen körülményesnek néz ki a hátsó kábelezési lehetőség, és emiatt sokat kell mozgatni is akkor azért már nem egy kellemes dolog.

bypeter91: Lehet hogy levehető a hátlap azt nemtom hogy levehető -e, de mivel keresztül mennének a nyílásán a kábelek így azt sem lenne egy leányálom leszedni, főleg ha rá van csavarozva 3 ventilátor is. Kirángatná még a jóistent is a gépből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bpeter91 pdx06
2015.06.14. 00:19
Levehető a hátlap, ugyan olyan csavarok fogják mint az oldallapot. Egyébként úgy írod ezt a kàbelezéses ügyet, mintha minden nap nyúlkálnánk a gép mögött. Kb fél évente szoktam széthúzni mindent, de csak azért mert kitakarítom a gépet ami a földön van. Vannak hibái a háznak de összességében rendben van. Rá kell csattintani minden perifériát a seggére, azt csá. Ha 3 venti van benne az ugyan olyan nyűg mint ha a gépházad oldalában lenne kettő. Nem értem a problémát. Teljes víz szettet el lehet benne rejteni úgy, hogy a szellőzés is megvan és jól is néz ki. Anyaghasználat jó lehet, súlyából ítélve masszív. Nem az a típusú gépház ami sűrûn szerelő embernek találtak ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vanek_ur
2015.06.14. 01:02
Úgy jönnek itt a kritikának nem nevezhető 'szar'-ozások, hogy csak na.
Mintha valami olyan hatalmas újdonság lenne, hogy nem lenne hozzá hasonló; holott itt, az Ipon-on is lehet kapni a 901-es és a 904-es verziót (illetve a 904 plus-t is). Ráadásul a 904-es verzió egy csomó itt felsorolt negatív feltételezésre is ad választ, mert ott vannak olyan képek, amik tisztázhatják ezeket (ráadásul a 904-esben ott az ODD hely is, ha már ennyien hiányolják).
Drága? Igen. Nem átlagos ház, nem átlagos anyagokból (vagyis nem plexi, hanem edzett üveg - ez is választ adhat a 'nehéz'-ségére), és nem tömegtermék. Ha lenne rá pénzem, nem biztos, hogy megvenném; de ettől függetlenül ez egy gyönyörű és nem mindennapi ház - vagyis érdemes ezt ilyen köntösben nézni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.14. 19:14
Majd mindjárt meghatódok az edzett üvegtől, ha 8 ezerért hozzádvágják az ikeában. Ezek a házak pedig a 6 számjegyű árakról híresek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!