iPon Hírek

Egybeolvad a Mozilla Labs és a Thunderbird csapat

Dátum | 2011. 04. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Mozilla Messaging, amelynek tagjai a népszerű levelezőkliens fejlesztésén munkálkodnak, közel négy éven át tudtak önállóan dolgozni, ám most úgy tűnik, hogy a Mozilla illetékesei egyesítik a  Mozilla Messaging csapatot a Mozilla Labs-szal. Annak ellenére, hogy a Mozilla Messaging csoport megszűnik, nem kell a Thunderbird levelezőkliens megszűnésétől tartani, ugyanis a nyílt forráskódú, métán népszerű szoftver fejlesztése természetesen zavartalanul folyik tovább.

A Mozilla stratégiai szempontok alapján döntött a fent említett két részleg összevonásáról. Az egybeolvasztás után a Mozilla Labs fejlesztőmérnökei - akik eredetileg többek között a Thunderbird fejlesztésén is dolgoztak -, folytatják a fejlesztéssel kapcsolatos munkáikat, sőt, innovatív üzenetküldő megoldásokkal kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket is végeznek majd. Ez utóbbiaknak köszönhetően jött létre korábban a Raindrop és az F1 is.

A változások következtében a Mozilla Messaging csapat egykori elnök-vezérigazgatója is csatlakozik a Mozilla Labs csapatához, ahol David Aschernek két fő feladata lesz: egyrészt felügyeli majd a Thunderbird fejlesztésével kapcsolatos megoldásokat, másrészt pedig egy új, innovációkkal foglalkozó csoport vezetését is rá fogják bízni, amely főként az online kommunikációval és a közösségi interakciókkal kapcsolatos fejlesztésekkel teendőkre fókuszál majd.

Mitchell Baker, a Mozilla Foundation (Mozilla Alapítvány) vezetője rögtön leszögezte, hogy az átalakulás miatt a Thunderbird felhasználók semmiféle változást nem fognak majd tapasztalni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. vadaaasz
2011.04.05. 15:24
nah király mind a két progit előszeretettel használom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Ipadnak
2011.04.05. 17:16
Én is. Lehetne már valami öszvér is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Flyingpig
2011.04.05. 18:40
Második Alapítvány
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kajla_hun
2011.04.05. 21:33
azt hiszem tudom mire készülnek a mozilláék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LavX
2011.04.05. 22:04
na mire?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MrJerk
2011.04.05. 23:22
És majd nemsokára jön a tündér light is. Mert sokan nem biztos, hogy egy túlhízott, felesleges fícsörökkel telepakolt programmal akarnak majd levelezni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!