iPon Hírek

Egybeolvadhat az Android és a Chrome OS?

Dátum | 2009. 11. 24.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Sergey Brin, a Google társalapítója is megerősítette Eric Schmidt ama korábbi utalását, miszerint az Android és a Chrome OS nem csak közös forrásból ered, de a jövőben "egyre közelebb is kerülhetnek egymáshoz". Sergey ugyanis most kereken kimondta, hogy "az Android és a Chrome [OS] idővel valószínűleg össze fog olvadni".

A közös alapok egyértelműek: Linux mint oprendszer-alap és Webkit mint böngésző-alap. Hasonlóképp kézenfekvő a felhasználás hasonlósága is: mind az Android, mind a Chrome OS jelentős mértékben épít a netre, és az őket futtató készülékek is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Valóban minden adott a két rendszer közös jövőjéhez.


Láthatólag azonban a Google-nek megvan rá az oka, hogy bizonytalanságban tartsa a népet, mivel a fent idézett kijelentés élét jelentősen tompítja az Android-főnök Andy Rubin ama állítása is, miszerint mindkét rendszernek megvannak a maga egyedi előnyei, és mind a felhasználóknak, mind pedig a gyártóknak több a választási lehetőségük akkor, ha a Google két külön operációs rendszert is kínál.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. leviske
2009.11.24. 15:49
Andy Rubin-al értek egyet. Semmi értelme a Chrome OS-t és az Android-ot összeolvasztani, akár mennyire is nagyobb marketingértékkel bír az Android.

Közeledni egyértelmű, hogy közeledik egymás felé a két piac, ez az Intel X86-os nyomásával és az nVIDIA Tegra-jával még jobban fel is gyorsulhat, de ettől még a PC változatot nagyon le kéne butítani, hogy azonos rendszert kínálhassanak a két piac számára.

Arról nem is beszélve, hogy ebben az esetben felesleges volt megindítani a Chrome OS-t, ha végül úgyis csak egy OS marad, ami meg minden valószínűség szerint az Android lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!