iPon Hírek

Egyedül a Firefoxot veszi komolyan Ballmer

Dátum | 2009. 10. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Steve Ballmer egy interjú során egyrészt elmondta, hogy tartják magukat az Apple-lel szemben, másrészt pedig a böngészők kapcsán kifejtette ama nézetét is, miszerint mindössze egyetlen olyan vetélytársuk van, akit tényleg komolyan kell venni.

Ami az Apple-t illeti, örömmel újságolta, hogy az elmúlt 12 hónap során sikeresen megőrizték a piaci részesedésüket, sőt, talán valamennyi kis extrát még nyertek is a Mac-ekkel szemben. Újfent előadta azt az elgondolását is, miszerint a jelenlegi gazdasági helyzetben az emberek még inkább érzékenyek az árakra, és ezért az Apple - minden alkalmi akciója ellenére is - drágaságra épülő modelljei továbbra is hátrányban vannak.

Véleménye szerint önmagában a Snow Leopard-nak nincs különösebb jelentősége, az is csak egy újabb Mac OS; a hangsúly továbbra is magán a Mac-en, mint olyanon, valamint a Windows-os gépek versenyén van. (Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy a Snow Leopard-ot széles körben az Apple eddigi legsikeresebb rendszerének tartják - akárcsak a Win7-et az MS-ének, így valóban van valami abban, hogy a két kiválóság "semlegesítheti" egymást.)

Rámutatott arra is, hogy a netbookok (amiből az Apple egy az egyben kimaradt) "csak az első csatateret" jelentik. Ami pedig a böngészőket illeti, nézete szerint a Firefox az egyetlen érdemi vetélytárs. A Firefox sikerét és érdemeit messzemenőkig elismerte, míg ellenben a Chrome-ot és a Safari-t gyakorlatilag egy legyintéssel elintézte, mondván, hogy gyakorlatilag egy merő bughalmaz mindkettő.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. LavX
2009.10.01. 18:07
VISSZA A HIRHEZ

Chrome=fapados Safari
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. pluto
2009.10.01. 19:01
Hát igen... Én is elég sok embert látok Iphone-al, és egyébb Apple termékekkel. De az árérzékenység az MS részéről elég vicces, mivel egy halom pénzt elkérnek a szoftvereikért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. dimiona
2009.10.01. 19:41
"míg ellenben a Chrome-ot és a Safari-t gyakorlatilag egy legyintéssel elintézte, mondván, hogy gyakorlatilag egy merő bughalmaz mindkettő."

pfff.... erre csak ennyit írnék.
"ők" mondják amikor képtelenek egy tetves böngészőt NORMÁLISAN megírni?
és ahány verzió létezik, annyi féle megjelenítési formája van egy-egy weblapnak. Vicc..
és csak az ő böngészőjük miatt van, hogy egy egy normálisabb weboldal kénytelen több css-t behúzni a ie bugfixelésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Segal
2009.10.01. 20:25
mintha létezne egy Opera nevezetű kivállóság is Ballmer bácsi...
Tessék inkább ugrabugrálni meg kiabálni a szimpadon az jobban illik magához...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Memoryan
2009.10.01. 20:46
Nekem is van iPodom, de nem vagyok ilyen márka, csak attól van, hogy nyertem. Az Mac olyan mint egy Conserv cipó. 8 betű milliókat ér
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Vardar
2009.10.01. 21:18
És kiveszi ezt a fickót komolyan? Néha vannak olyan beszólásai min lehetetlen nem röhögni. Az IE napról napra esik vissza, normális ember, csak azért használja mert az támogatott. Pl: Battlefield Heroes is csak IE-s verzióban működik 2 napja, FF-el az oldal se tölt be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. twollah
2009.10.01. 21:49
Azt, hogy a FF-ot tekinti ellenfelnek az mond valamit arrol, hogy kit vagy mit vesz komolyan az MS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dimiona
2009.10.01. 22:08
azt nemtudom hog y safari mióta van a "pályán", mivel nem használtam még és nem is olvastam róla, a chrome viszont nem olyan régóta van jelen, de már "jobb" szerintem mint az ő IE-jük..
persze ettől még lehet bugos nem is kicsit, de mielőtt ilyen hülyeségeket mond, előtte gondoljon bele hogy az ő ie-jük mittomén 10éve van jelen és használhatatlan, a chrome meg nem rég óta van, szal elsőre semmi sem megy tökéletesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Gekko
2009.10.02. 10:27
Azért a világ egyik legnagyobb kapitalizációjú cégének elnökét simán leidiótázni elég nagy önbizalomról tesz tanúbizonyságot... kérdés, van-e alapja. Kicsit több alázat (meg gondolkodás) = több siker.

Szerintem tud valamit a srác, illetve sok tudás és tapasztalat van mögötte a cégben. Szal, kicsit szerényebben.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LavX
2009.10.02. 22:01
dimiona:
Safari már elég rég óta jelen van (Beta 1: 2003. január 7). Google meg lebutította és kiadta chrome néven.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jani00
2009.10.03. 12:37
Üdv
Szerintem az ms akárhogy is teper úgysem lesz olyan jó mint a firefox. Na jó talán az ie10, a firefox nagy előnye ,hogy plugineket akárki írhat rá.A google chrome pedig nagyon biztonságos böngésző.Lenézni nem szabad egy vetélytársat sem mert az a legnagyobb hiba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cizoe
2009.10.04. 05:15
"chrome viszont nem olyan régóta van jelen, de már "jobb" szerintem mint az ő IE-jük.. "

viszont 4.0 verzio ellenére olyan kőbuta, mint a dög. lehet példálózni a remek sebességgel, ezzel én sem szállok vitába (bár ez inkább a webkit érdeme), a google csak egy alap guit írt az engine fölé, még arra se voltak képesek 4 főverzió után, hogy rss olvasásra képessé tegyék.. vicc..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!