iPon Hírek

Egyelőre Galaxy Tab nélkül maradnak a németek

Dátum | 2011. 09. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Apple és a Samsung között jó ideje zajlik a csatározás, amely az utóbbi hetek folyamán egyre keményebbé vált. Nemrégiben a düsseldorfi kerületi bíróság betiltotta a Galaxy Tab 10.1 forgalmazását az Európai Unió területén belül, majd a bírák nem sokkal a döntéshozatal után módosították az ítéletet, így már „csak” Németországban kellett levenni a boltok polcairól az említett tábla PC-t.

A Samsung-Apple per ezzel együtt Hollandiában is komoly mérföldkőhöz érkezett, mint arról korábban már beszámoltunk, ám a holland bírák a Galaxy Tab sorozat tagjaival nem, csak a Samsung egyes okostelefonjaival foglalkoztak. Most ismét újabb fejezethez értünk a Samsung-Apple „szappanoperában”: a düsseldorfi kerületi bíróság újabb tárgyalást tartott az ügyben, amelynek végén Johannna Brueckner-Hoffman arra a döntésre jutott, hogy továbbra is tilos marad Németországban a Galaxy Tab forgalmazása. Külön érdekesség, hogy a tiltást ezúttal nem csak a Galaxy Tab 10.1-re mondták ki, hanem kompletten a Galaxy Tab családra, amelyben néhány napja már egy Galaxy Tab 7.7 névre keresztelt tábla PC is jelen van.

Galaxy Tab 10.1Hogy mivel magyarázták a bírák a forgalmazás tiltásának fenntartását? Nos, ezúttal is az a probléma, hogy a Galaxy Tab 10.1 túlságosan is hasonlít az Apple iPad-jére, ezzel pedig megsérti az Apple formatervhez fűződő szabadalmi oltalmát.

Az AFP hírügynökség szerint tehát a tiltás továbbra is érvényben marad, azaz Németországban továbbra sem kerülhetnek a boltok polcaira Galaxy Tab sorozatú tábla PC-k. Egyelőre furcsa módon az Apple-nek áll a zászló, hiszen Németországban már ez a második eset, hogy a bíróság az Apple javára döntött.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. NeoX
2011.09.12. 09:31
WTF! Szomorú annak tükrében hogy a Gal Tab 10.1 vékonyabb, gyorsabb és többet tud mint egy új I-pad! A Hasonlóság csak duma, nem tudom mi alapján támadhatja az Apple, a USA-ban bejegyzett "gömb alakú a föld" típusú idióta szabadalmi jogok itt nem érvényesek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zord01
2011.09.12. 14:20
Én se értem ezen most mit szenvednek, hiszen az egész dizájn egy darab érintőképernyő egy darab kerettel. Most mit kéne még a samsugnak csinálnia?? 8 centis SZTK-s keretet dobni a gtab köré, mindezt persze oktaéder formátumban, vagy mi???

Amúgy én nem vagyok egy samsung fan, eddig eléggé lenéztem őket, de az apple hihetetlen pofátlansága egyre inkább samsung pártivá tesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zord01
2011.09.12. 14:25
Bocsi a dupla hsz-ért, de zárójelben jegyzem meg, az ilyen hozzáállás vezet a technológia stagnálásához. Itt pereskedik az apple, mert nem bírja nézni, hogy más is sikeres, ahelyett, hogy folyamatosan fejlesztene, és mindíg egy lépéssel az állítólagos koppintók előtt járnának.
Amúgy ilyen alapon minden táblapc gyártót perelhetnének. Sőt az egyik laptop is csak olyan mint a másik, ennyi erővel azok is orvérzésig perelhetnék egymást. Sőt az egyik monitor is csak olyan formájú, mint a másik (kivéve,a luxus kategória amit direkt egyedi dizájnnal látnak el, de erről is szó sincs)
Egy rakás olyan monitor van, amiről ha lekaparjuk a logot, senki nem mondja meg hogy melyik márka, mert pont olyan mint az összes többi.
Váááááááá... Apple=Szánalom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bunfi
2011.09.12. 14:28
Jobb a konkurencia? PERELJÜK BE! Ha egy grammal több eszük lenne, nem csak a buta emberek fanatizálása és lehúzása menne, akkor talán leülnének a tervezőasztalhoz és csinálnának egy jobbat. És még pereskedni sem kellene...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. expander
2011.09.12. 14:50
És még nem is jó az apple terméke. Nekem volt egy iphone 4-esem de itt a lakásban nem lehetett vele telefonálni annyira gyenge volt a térerő. Kicserélték de ugyan az. Vettem helyette egy Samsung Galaxy Tab-ot, ugyan azzal a kártyával itt a lakásban max a térerő. Ennyit az apple-ről...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. czene
2011.09.12. 21:38
Ez remek érvelés az almától.

Jobb a konkurencia terméke, mert rólunk másolták a szemetek!

Hogy lehet jobb egy másolat, mint az eredeti?

Jövő héten bemegyek az eu szabadalmi hivatalába és beadom a fantasztikus újításomat. 4 kerék közötte fém, üveg, műanyag karosszéria, legyen a neve auto.
Az én találmányom nyehehe. (nem ér beelőzni! )

Nah mindegy ezzel a németek is azt bizonyítják, hogy az alma nedvét szopogatják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fekszi
2011.09.13. 14:29
Apple fan vagyok, de ez még számomra is csúnya dolog Inkább adnák ki az ipad 3-at. A probléma az, hogy a samsung miatt csúszik az ipad 3 kiadása, mivel az extra nagy felbontású kijelzőt nem tudják kellő mennyiségben gyártani. Lehet az apple ezért perelte, hogy addig is időt nyerjen. A samsung meg lehet már csak azért se gyárt le annyit neki. Elég fura dolog az egyik fő beszállítóját oldalba szúrni Nemhiába nyitott a toshiba irányába az apple. Próbálja a samsung függését csökkenteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!