iPon Hírek

"Egyelőre" nem lesz Championship Manager

Dátum | 2010. 09. 08.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Hardcore PC-s sorozat, a Championship Manager széria meghatározatlan időre parkoló pályára állt, mondta el a Beautiful Game Studios elnöke, Roy Meredith. Hogy mikor jön vissza, "most még igazán nem tudjuk".

"Teljesen ráálltunk egy formátumra. Egy olyan formátumra, ami hanyatlóban van dobozos eladások tekintetében. Nem hagyott nekünk elég mozgásteret, nem tudtunk más irányba elindulni, mert ott volt nekünk ez a hatalmas PC játék" - magyarázta Meredith.

"Ilyen zsugorodó piac mellett ez elég veszélyes helyzet volt. Így meghoztuk a döntést, hogy félretesszük a PC játékunkat és az üzlet más területein kezdünk el építkezni." Szemezgetnek újdonsült parterük, a Shanda dolgaival (kínai online óriáscég) és iPhone-ra is szeretnének fejleszteni. Többet egyelőre nem mondtak.

A Square Enix még 2009-ben drámaian leépítette a Beautiful Game Studiost. A váltás iPhone-ra és online-ra - valószínűleg MMO-ra - így lehetett egy kényszerű döntés is, amit Meredith nem igazán akart nyíltan elismerni. "Bármennyire is szeret minket a Square Enix, nem fognak minket a semmiért pénzelni."

A Championship Manager együtt haladt a Sports Interactive féle Football Manager szériával, amióta csak a CM-es Paul és Oliver Collyer kivált az Eidosból és megalapította az SI-t a SEGA alatt 2004-ben. Roy Meredith elmondása szerint a döntésnek nincs köze ahhoz, hogy a Football Manager előttük járt-e vagy sem. "Nem hiszem, hogy a dobozos játékok sokáig húzzák még a PC esetében. Hanyatlóban vannak."

Szerinte a PC-sek már okosabban vásárolnak, inkább a digitális terjesztőket választják, mint a Steam, az EA shop vagy az Eidos shop. "Emiatt a kiskereskedők már teljesen ignorálnak minket."

Elmehetsz a GAME üzleteibe vagy a HMV-hez és szerencséd van, ha találsz valamit... hétvégén voltam a GAME-nél és alig hittem el, hogy ilyen kicsi a választék. Láttam egy játékot, valami Bus Magnate volt a címe, ha jól emlékszem. Ekkor gondoltam arra, hogy "hűha, hát ide jutott a PC-s piac."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hcsa
2010.09.08. 17:25
Hát... azért kár érte. Mondjuk A CM2010 akkora bukás volt, hogy egy idő után 2,5 euróért árulták, de utólag sokan még ezt is kidobott pénznek mondták fórumokon. Gyakorlatilag kiadtak egy pre-alfa kódot kész játék címén, majd a 3. patch után (ekkor ott tartott a játék, ahol a Stalker-CS alapban) bevallották, hogy olyan -felhasználók által felfedezett!- hibák vannak benne, amiket nem lehet javításokkal orvosolni. Amiért meg kár érte, mert volt sok olyan ötlet volt benne, ami túlmutatott az egyébként évek óta vezető Football Manager-en.

Na mindegy, idén jön a Football Manager 2011 és a Fifa Manager 2011, remélem a FiM jó lesz, mert ha nem, akkor nincs verseny, és annak (megint) mi felhasználók isszuk a levét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Canabis
2010.09.08. 21:34
kár, régen a 03/04-el nagyon sokat játszottam, az volt a legjobb, prbáltam a 2010-et de nem éreztem rá annyira, reméltem h kiadnak majd egyszrer megint egy jót/.

Mindegy most ráálltam a hattrickre, igaz közel sem ugyanaz, de jó.

A Football Manager-t nem szeretem, a fifa manager meg 5 éveseknek való, túl egyszerű, más alternatívát meg nem ismerek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!