iPon Hírek

Egyes felhasználók rosszul jártak az SP3-mal

Dátum | 2008. 05. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Windows XP harmadik szervizcsomagjának elkészülése után nem sokkal a News.com arról számolt be, hogy a legfrissebb javítócsomag telepítése a felhasználók többségének zökkenőmentesen, egyszerűen megy majd végbe. Az állítás ugyan sokak esetében igaz, de a felhasználók egy csoportja kisebb-nagyobb kellemetlenségekkel szembesült az SP3 telepítése után. Az esetek a csomag Windows Update-re való felkerülése után történtek, egyes esetekben bizony hosszas kínlódás után sikerült a rendszereket ismét működőképes állapotba varázsolni.


A Microsoft hivatalos Windows XP levelezőlistáján tekintélyes mennyiségű problémáról olvashatunk. A felhasználók elmondása szerint a csomag telepítése után a rendszer sok esetben összeomlott, vagy nem volt képes felismerni a külső meghajtókat. Előfordultak olyan problémák is, amelyek következtében a rendszer folyamatosan újraindult vagy egészen egyszerűen nem volt hajlandó bootolni többé. Az InfoWorld beszámolójában idézi az egyik felhasználó szavait: "Az SP3-at három különböző konfigurációra próbáltam feltenni, ám minden esetben a rendszer visszaállítás húzott ki a bajból."

Az InfoWorld szerint ezek a problémák egyes, a rendszereken korábban telepített szoftverek és driverek miatt jelentkeztek. A Microsoft a szervizcsomagot a Windows Update és az Automatikus frissítés szolgáltatás keretein belül is elérhetővé tette, a szóban forgó felhasználók valószínűleg ezért jártak pórul, ugyanis nem volt lehetőségük ellenőrizni az SP3 program kompatibilitási listáját, amelynek segítségével sok kellemetlenségtől kímélhették volna meg magukat - állítja a lap.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. danee91
2008.05.14. 15:10
(Vendég_Vendég_* @ 2008 May 13, 18:57) [snapback]33946[/snapback]
Tapasztalat:
Én már jártam így az sp2-vel annó, hogy külön raktam fel.Olyan dolgokat művelt, hogy csak lestem.
Szerintem a legjobb megoldás a Windows-ba beleintegrálni(nLite) az sp3-at és újrarakni az egész rendszert.

Én is pont ezt csináltam...Integrál, aztán format neki, majd telepít...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!