iPon Hírek

Egyesül a Sonic Solutions és a DivX Inc.

Dátum | 2010. 06. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A kaliforniai Sonic Solutions, ami a Roxio multimédiás alkalmazásairól lehet ismert a felhasználók körében, ma bejelentette, hogy felvásárolta a DivX Inc.-t, ami a rendkívül népszerű DivX kodek mögött áll. A Sonic tervei szerint az üzletet idén szeptemberben üthetik nyélbe, miután a részvényesek és a szabályzó szervek egyaránt jóváhagyják a két vállalat egyesülését.


A DivX korábban az illegális fájlcserélő hálózatok népszerű videó formátuma volt, mivel lehetővé tette, hogy a filmeket viszonylag kis méretben, de nézhető minőségben kódolják. Mára a DivX egy széles körben elfogadott legális megoldásnak minősül, amelynek tulajdonosa, a DivX Inc. több, mint 150 szórakoztatóelektronikai gyártóval és rengeteg nagy filmstúdióval áll kapcsolatban. A Sonic Solutions és a DivX Inc. egyesülésével a vállalatok kiaknázhatnák a kodekben rejlő lehetőségeket és akár DivX kódolású filmeket is piacra dobhatnának az Amerikai Egyesült Államok területén. Talán még a DivX TV is új lendületet kaphat, aminek segítségével fotókat, videókat és filmeket nézhetnénk a televízión. Az Internet kapcsolat segítségével akár az on-line videó- és fotó megosztók, valamint a közösségi oldalak tartalmát is elérhetjük televízión vagy akár mobil készülékeken is.

Az alábbi videó bemutatja, hogy mire is jó a DivX TV platform:

 


Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. gylovag
2010.06.03. 09:49
A releaserek már jó ideje csak az Xvid-et használják.
Annyiban dicséretes a próbálkozás, hogy próbálják a formátumot használni olyan dologhoz amit a nagy okos jogvédők eddig üldöztek. Ha fizetőssé teszik a digitális médiát és tényleg sok dolog elérhető lesz, talán még sikeres is lehet.
Persze nem nálunk, mert itt még mindig legalább egy nagyságrenddel kevesebb a fizetésünk a hasonló árakhoz. Bár Magyarországon még az is warezol, aki meg tudná fizetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vendég-Ven...
2010.06.03. 10:09
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de azt hiszem, az Xvid épp azért jelent meg, mert az ingyenesnek indult (és a készítők által örökre ingyenesnek ígért) DivX, pontosabban annak encoder része fizetőssé vált.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gylovag
2010.06.03. 11:40
És ha valaki jól figyel akkor a DivX visszafelé olvasva XviD.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!