iPon Hírek

Egyesül a VIA és az Nvidia?

Dátum | 2008. 03. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, hogy az Nvidia és a Via hamarosan egyesülni fog, a tárgyalások már folynak. Az alaplapgyártó vállalatok szerint a két vállalat között folyó megbeszélések alapján három lehetséges alternatíva létezik az együttműködésre, illetve egyesülésre. Az első szerint az Nvidia és a Via stratégiai együttműködés keretein belül dolgozna tovább, a másik lehetséges alternatíva az az, hogy az Nvidia felvásárolja a Via processzor részlegét, míg a harmadik választás a Via teljes felvásárlása az Nvidia által.


Ami eddig tudható, az az, hogy a két fél álláspontjai még nem közeledtek egymáshoz, ugyanis a VIA túl magas árat szabott meg, ami az Nvida számára nem képez tárgyalási alapot. A tárgyalások egészen biztosan tovább folynak majd, hiszen a friss információk szerint a VIA veszteséges jelen pillanatban, így nincs túl sok választása. A VIA ezeket az értesüléseket természetesen azonnal tagadta, majd hozzáfűzte, hogy a fő hangsúlyt ezek után is az X86-os processzoraira és chipszetjeire helyezi, és nem kíván kilépni ezekből a piaci szegmensekből.

Az értesülések egyelőre még csak pletyka szintűek, korábban olyan híresztelések is keringtek a neten, amelyek szerint az Nvidia az AMD-vel való egyesülését tervezi, de a dologról azóta sincs semmiféle információ. Az, hogy a VIA és az Nvidia végül milyen megállapodásra jutnak, várhatóan hamarosan kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. J.o.k.e.r
2008.03.19. 12:44
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ennek a vége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2008.03.19. 13:17
Magánvélemény, de én még nem zárnám ki az NVIDIA-AMD egyesülés lehetőségét a távolabbi jövőben... Persze csak akkor, ha az AMD nem szedi össze magát és tovább gyengül.

De ez tényleg egyéni vélemény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!