iPon Hírek

Egymás mellett az LG G6 és a V30

Dátum | 2017. 08. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG V30 megjelenése még mindig odébb van, de szép lassan mindent megtudhatunk a készülékről, egyre kevesebb az okostelefon rejtegetnivalója. Most kiderült, hogy a vállalat arra is lehetőséget biztosít néhány igazán szerencsés embernek, hogy a megjelenés napján azonnal, teljesen ingyen megkapja a masinát. Ők alkotják majd a V30 „Nemzetközi Tapasztalatok Csapatát” – ahogy az LG hívja.
A dél-koreai alakulat már az LG G6 esetében meglépte azt, hogy kiválasztott felhasználók szűk csoportjának a bemutató eseményen ingyen adott készüléket. És most sem lesz ez másként, de a korábbi 210 személytől ezúttal még több kapja meg a különleges lehetőséget. Az LG V30 modellt már ötszáz szerencsés veheti használatba rögtön a bemutatást követően. Mostantól egészen augusztus 28-ig várja a jelentkezőket az LG a hazájában, Dél-Koreában. Fontos, hogy nem szakavatott felhasználókat keres a gyártó, hanem átlagfelhasználókat, és a jelentkezéshez mindössze egy egyszerű kérdőívet kell kitölteniük az érdeklődőknek a külön erre a célra létre hozott v30-try.co.kr honlapon. A kiválasztott 500 szerencsés nem örökbe kapja az eszközt, hanem egy hónapos tesztidőszakra. A „küldetésük” során az embereknek az lesz a feladatuk, hogy folyamatosan beszámoljanak a tapasztalataikról, megosszák az élményeiket.
Az LG V30 egy hivatalos képe már korábban napvilágot látott, mostanra pedig egy olyan hivatalos képünk is van, melyen az okostelefon hátlapja és az oldalai is szemügyre vehetőek. Illetve már egy másik sajtófotó is megjelent, amin teljesen méretarányosan áll egymás mellett a G6 és a friss trónkövetelő. Jól látszik, hogy az LG G6 strapabíróságra hangolt felépítése után itt most inkább a kecsesség irányába indul el a vállalat. Ez annyiban furcsa, hogy eddig pont fordítva volt, a V-széria tagjai voltak ellenállóbb felépítésűek. Az újdonság minden irányból vékonyabb keretet vonultat fel az egyébként is kompakt G6-nál, a sarkak pedig még nagyobb ívet rajzolnak ki. Az LG V30 dizájnja összességében sokat finomodott, a képen látható kivitel egyszerre modern és elegáns a krómszerű hatást keltő fém kerettel – amit csak kettő alig látható ponton szel keresztül antennacsík – és letisztult hátlappal, amiből nem domborodik ki a kamera.
Mit tudunk a V30-ról? Az LG hamarosan bemutatkozó okostelefonja egy 6 hüvelykes megjelenítővel lesz ellátva, ami P-OLED technológiával dolgozik és FullVision formátumú, tehát 18:9-es (2:1) a képaránya. A kijelző felbontása marad 2880 x 1440 képpontos. Az extra vékony keretek közé zsúfolt mobilon az LG UX 6.0+ grafikus felhasználói felület lesz, ami a G6-nál megismerthez képest némi extrával megfűszerezve érkezik. Különösen érdekes újítás a beúszó sáv, ami részben a korábbi LG V-szériás készülékek extra kijelzője helyett került bevezetésre kiegészülve a mindig aktív kijelzővel. Az újdonság feloldható lesz hangutasítással is, méghozzá úgy, hogy a Qualcomm Aqstic révén még azonosítani is képes a felhasználót a hangminta alapján, és illetékteleneknek nem engedelmeskedik.
Egy kisfilm arról, hogyan készült a masina saját háttérképe.
A csúcsmodell a világon elsőként olyan mobilkamerát vonultat majd fel, amelynek a lencserendszere F/1.6-os rekesznyílással dolgozik. Ráadásul az optika valóban üvegből épül fel, nem pedig plasztik, mint a legtöbb okostelefon esetében, ennek köszönhetően különösen jó lehet a színreprodukciója. Duálkameráról beszélhetünk, és ezúttal is egy széles látószögű megoldás a másodlagos képalkotó. Hivatalos továbbá még az az információ is, hogy az Immersion saját fejlesztésű TouchSense technológiáját használja majd a gép a finomabb haptikus visszajelzésekért. Az pedig még csak pletyka, de szinte borítékolható, hogy az LG V30 a Qualcomm Snapdragon 835 központi chipjét fogja alkalmazni. A rendszermemória 4 GB-os méretet ölthet, a háttértár pedig 64 GB lehet, de ezek egyelőre még bizonytalanabb lábakon álló pletykák. Az LG V30 augusztus 31-én kerül majd reflektorfénybe, de valószínűleg hallunk még addig a masináról, ha a vállalat folytatja az eddigi kampánystratégiáját.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!