iPon Hírek

Egymilliárd fölött a YouTube közönsége

Dátum | 2009. 10. 09.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Google Inc.-hez tartozó YouTube videómegosztó oldal közölte, hogy meghaladta az egymilliárdot a látogatószámuk - idézi a Bloomberg Chad Hurley-t, az oldal vezérigazgatóját. A YouTube kiterjesztette a sávszélességét és a videók minősége is nőtt. A Google három évvel ezelőtt vette meg a céget 1,65 milliárd forintért.

Mivel megnőtt az igény a hosszabb, teljes hosszúságú tartalmakra, ezért a YouTube oldalán több film és TV-show lesz elérhető. Emellett a minőség fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. Több eszközt kívánnak nyújtani a tartalom partnereknek és a hirdetőknek is - közölte Hurley. Egyre több felhasználó használja a videómegosztót hobbi helyett valódi üzleti célból.

A Google oldalain több mint tízmilliárd videót töltöttek le augusztusban az Egyesült Államokban, ezzel a piac negyven százalékát fedik le. Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója júliusban közölte, hogy optimista azzal kapcsolatban, hogy a YouTube-ot profitábilissá váljon. A videómegosztó oldal egyelőre nem hoz hasznot a kaliforniai székhelyű cégnek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. axe
2009.10.09. 22:55
riverkiller írása már jobban hasonlít valóságra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!