iPon Hírek

Egymilliós tételcsökkenés a Vaterán és a TeszVeszen

Dátum | 2009. 05. 26.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A korábban prognosztizáltnál szerényebb, de továbbra is 60 százalék feletti forgalomnövekedést várnak az idén a Vatera és a TeszVesz tulajdonosai. A feltöltési díj bevezetése miatt bekövetkezett 60-70 százalékos csökkenés átmenetinek bizonyult, mára visszatért a megszokott forgalom a két legnagyobb magyarországi aukciós piactéren. A Vaterán átlagosan ugyanis napi nyolcezer, a TeszVeszen pedig körülbelül hétezer sikeresen lezárt ügyletet regisztrálnak. Az aukcióra kínált tételek száma viszont drasztikusan visszaesett, a korábbi 1,9-2 millióról 600-700 ezerre. Gerő Viktor, a Vatera egyik ügyvezetője arról tájékoztatta a Napit, hogy a feltöltési díj bevezetését az is szükségessé tette, hogy túl sok eladhatatlan terméket tettek fel a felhasználók, amelyek feleslegesen terhelték a piactér szervereit. A teljes, 60 milliárd forintra tehető magyar e-kereskedelmi forgalomból a Vaterán évente 12 milliárd forint értékben adnak-vesznek a regisztrált ügyfelek - mondta el Csupor Erik, a portál ügyvezetőpárosának másik tagja, míg a TeszVesz ügyvezetője, Dobra Péter hárommilliárdos értékről számolt be. Mint tegnapi tájékoztatójukon elmondták, a Vatera bevétele tavaly 500, a TeszVeszé 150 millió forint volt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Laca130
2009.05.27. 05:49
VISSZA A HIRHEZ

Én is fent vagyok mind a 2 oldalon csak még nincs bankszámlám ezért nem tudok eladni a vaterán. DE megbízható jó oldal mind a 2!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. engine
2009.05.27. 07:04
csináltass, nekem is 16 évesen lett csináltatva mikor mentem diákmunkára postán
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Darkwatch
2009.05.27. 11:29
(Laca130 @ 2009 May 27, 04:49)

Én is fent vagyok mind a 2 oldalon csak még nincs bankszámlám ezért nem tudok eladni a vaterán. DE megbízható jó oldal mind a 2!!!
Drága mindkett? mert az eladók belekalkulálják az üzemeltet?k felé fizetend? díjakat.Meg sok már azt sem tudja mit kérjen a .Most néztem egy xbox360 elite a vaterán 80 ezer,bármelyik konzolszaküzletben 72,jó nagy hülye aki ezeken vásárol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. badclyde
2009.05.27. 15:17
Az APEh, már felfigyelt erre a bizniszre is és már figyelgetnek embereket.
Évi 50 Eft -os eladás után már adózni kell x%-ot.

De amúgy igaz, hogy postát (ami szerintem nagyon drága, ha sima levélként feladod a csomagot lenyúlják könnyen, az ajánlás, meg elsőbbségi, meg biznisz csomag, hogy 2 napon belül odaérjen, meg az extrák.... Nekem egyszer egy sima csomag 2,5 hétig kavarodott valahol Magyarországon!!!), meg mindent egybevetve, előfordul, hogy nem érdemes postára adni amit el akarsz adni, mert egyszerűbb a kukába dobni.
Vagy elajándékozni.

De van egy új ilyen piactér, még most indul be, de elég jó kezd lenni:
boltamarson.hu
Elnézést a reklámért, de szerintem ez közérdekű infó, és nekem semmi érdekem nem fűződik hozzá. Egy fősulis diplomamunkája, és ingyenes!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!