iPon Hírek

Egyre biztosabb a 10 hüvelykes Google-Samsung tábla létezése

Dátum | 2012. 10. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A legfrissebb értesüléseinkben már nem csak egy 10 hüvelykes Nexus táblagépről esik szó, hanem annak felbontásáról is. Továbbá a 99 dolláros, belépő szintet célzó újdonság is újabb megerősítést nyert.

Az információkat a Cnet szaklapnak az NPD DisplaySearch egyik munkatársa árulta el. Az elemző elmondása szerint igazán nagy dobás lehet a „Nexus 10”, mivel még az új iPad pixelsűrűségét is jóval túlszárnyalja. A 10,1 colon 2560 x 1600 képpontos felbontás kapott helyet. Ennek eredményeként az iPad 264 pixelénél is 35-tel többet zsúfoltak egyetlen colra, így a tabletek között az új csúcs 299 PPI-re (pixel per inch) módosulhat az újdonság megjelenését követően. Androiddal egyébként már jelenleg is létezik olyan eszköz, ami az új iPadhez hasonló kijelzőt kapott.

Ám a Richard Shim által közöltekben talán még a nagy felbontásnál is érdekesebb, hogy az Asus helyébe a Samsung léphet majd. Minden bizonnyal ennek a hátterében nem az áll, hogy a Google nem elégedett az Asus munkájával, hanem egyszerűen itt a Samsung jobb alternatívát kínált, mint a vetélytársa. A referencia okostelefonok között is ezek alapján dől el, hogy éppen ki készítheti el a következő eszközt.

Ezen felül Shim szót ejtett egy 99 dolláros masináról is, amiről korábban már mi is beszámoltunk. Ez szintén 7 hüvelykes lenne, akárcsak a jelenlegi, de már valamelyest visszafogottabb hardver kerülne bele egy TN technológiás panellel karöltve.

Ennél többet azonban nem tudott elmondani, annyit fűzött még hozzá, hogy az alacsonyabb árú modell valamikor decemberben kerül a boltok polcaira, így még a bevásárlószezont éppen elcsípi a Google.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. zodiac83
2012.10.11. 13:26
A "minek ekkora felbontás" kérdést majd jól kivesézik néhányan, engem inkább az érdekelne, hogy ha csak a panelt nézzük, akkor 10 colon jóval többet zabál egy nagyobb ppi-vel megáldott panel? Mert több a képpont, de gondolom az egyes képpontoknak kisebb fényerővel kell működni. Azt feltételezném, hogy mondjuk a több képpont miatt a panel bonyolultabb vezérlője az ami elsősorban növeli a fogyasztást. Kérdés, hogy ez hogyan arányul a panel összfogyasztásához. Most nem a meghajtáshoz szükséges vga/igp erőforrásokról beszélek, az világos, hogy ott masszívan jelentkezik ez a különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!