iPon Hírek

Egyre erősebb HD DVD és Blu-ray árháború

Dátum | 2007. 05. 18.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A Blu-ray és a HD DVD formátumok közötti háború úgy látszik nem csitul. A két támogató tábor különböző módokat keres, hogy kiüssék a másik formátumot a versenyből, így most a nyárra egy erős árcsökkentést hajtanak végre.

A Toshiba 100 dollár (18 000 forint) azonnali kedvezményt ad a HD-A2 HD DVD lejátszójára május 20. és június 9. között. Így ebben az időszakban a belépőszintű lejátszóért mindössze 299 dollárt, azaz 54 000 forintot kell kipengetnünk. Emellett még egy promóciót is szerveznek június 10-től 16-ig, ami azt jelenti, hogy az összes HD DVD lejátszójuk árából levonnak 100 dollárt. A korábban meghirdetett öt-film-egy-lejátszó-mellé akció a többi mellett még július 31-ig tart.

Toshiba HD-A2
A Panasonic pedig bejelentette DMP-BD10A Blu-ray lejátszóját, ami többek között 8-csatornás hangkimenettel rendelkezik, támogatja a Dolby True HD, dts-HD technológiákat, és minden megjelenített videóanyagot automatikusan felkonvertál 1080p méretre a HDMI-kimeneten keresztül. Az EZ-Sync technológia segítségével pedig a meglévő Panasonic házimozi-rendszerünkbe könnyen integrálhatjuk a lejátszót.

Panasonic DMP-BD10A
Az engadgetHD értesülései szerint a Panasonic a Toshiba terveiből okulva szintén meghirdeti az öt-film-egy-lejátszó-mellé promóciót, persze Blu-ray formátumban. Egyedüli megkötés az, hogy nem lehet kiválasztani a filmeket, egy meghatározott csomag van, azonban a címek nem kispályás filmeket takarnak (Crash, Fantastic Four, Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, The Transporter). Ráadásul nem kell külön nyomtatványt küldeni, hogy megkapjuk a filmeket, mint a Toshibánál, hanem mindegyik lejátszó mellé automatikusan mellékelik az ajándékcsomagot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.05.18. 08:52
A Blu-ray és a HD DVD formátumok közötti háború úgy látszik nem csitul. A két támogató tábor különböző módokat keres, hogy kiüssék a másik formátumot a versenyből, így most a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!