iPon Hírek

Egyre fogy az Electro World

Dátum | 2011. 03. 17.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A hivatalos felirat szerint leltár miatt zárt be a győri Electro World, ám lapunk információi szerint napok óta nincs mozgás az áruházban. Ráadásul az elektronikai áruházlánc bennfentesei a globalplaza.hu fórumán tudni vélik, hogy az üzletet a helyiség bérbeadója zárta be, ugyanis az áruházlánc egy ideje halasztja a rezsi kifizetését és nem működik úgy, mint a plázákban "kiváltságokat" élvező mágnesbérlők - magyarul nem vonzza a vevőket. Az Electro World is megerősítette, hogy az áruházat a bérbeadó nem engedte kinyitni, az ügyben hamarosan leülnek tárgyalni. Rövid időn belül ez a második üzlete az elektronikai láncnak, amelynek sorsa kérdéses. Nemrég Budakalászon zárt be egy egység, e helyett a tulajdonosok a tervek szerint szeretnének újat nyitni, ám sem a bezárást, sem a bezárás utáni fogyasztói garanciával kapcsolatos teendőket nem kommunikálták, pedig ez bizalmat keltett volna. Korábban bezárt Nyíregyháza és a Dunakeszi, most pedig a Campona üzletházban működő egység. Erről március 10-én adott ki közleményt a lánc, amelyben megerősítette, hogy továbbra is tart a hálózat átszervezése, amely jelenleg most 10 egységből áll (nem tudni, hogy Győrrel vagy a nélkül).

A lapunk által megkérdezett beszállítók is bizalmatlanok. Többen jelezték, hogy a piacon szükség van az erős, hazai háttérrel bíró elektronikai kereskedőkre, mindez versenyt támaszt a mamutként viselkedő nemzetközi hálózatoknak, illetve a hipermarketeknek. Ugyanakkor senki sem látja, hogy az Electro World belátható időn belül képes lenne összeszedni magát. Minden beszállító arról számolt be, hogy a cég csúsztatja tartozásai kifizetését, ha fizet, szeretne ugyanakkora értékben árut elvinni. (Ez bevett szokás a kiskereskedelemben, de erős bizalomra épül.) A beszállítók többsége hátrál, nem szívesen ad újabb árut, hiszen vannak, akik jelentős tételekkel ragadtak benn az Electro Worldben. Ennek egy része hitelbiztosítókkal biztosított, ám van olyan készlet, ami elúszhat a csődmoratórium végén. Ráadásul ma már a hitelbiztosítók sem adnak ki új fedezetet az elektronikai láncra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. ITEM00
2011.03.17. 17:36
Válság van,meg szándék a gyors meggazdagodásra és a vevők lehúzására.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Cukrosbacs...
2011.03.17. 18:07
Igen változás van. Aki nem alkalmazkodik az elhull. Pont mint az információ berobbanásának korába. Nagy cégek hullanak és névtelen milliomosok emelkednek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2011.03.17. 18:30
Hüp..hüp... hol veszik ezután a mindennél jobb LGA-775-ös Intel egybe gépeket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ipadnak
2011.03.17. 18:34
Simán szétlopták... ezzel a szervezkedéssel csak bűvészkedtek. Vége, mindenki mehet az ebayre vásárolni. Persze, akik ellopták azok már a saturnnál ücsörögnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. asimov007
2011.03.17. 19:24
Helyes. Fogyhatna a többi is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gebana
2011.03.17. 19:28
vérbeli IT hír. köszönjük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!