iPon Hírek

Egyre gyorsabban terjed a mobil internet

Dátum | 2008. 03. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

A Google Mobile megfigyelései szerint a mobil internet használat nem csak egyszerűen növekedett az elmúlt hónapokban, hanem ezt egyenesen egyre gyorsabban tette. Ezt Matt Waddell, a cég egyik termékmenedzsere mondta el, és hozzátette még azt is, hogy egyenesen tényleges vízválasztóról beszélhetünk most a mobil internet-használat terén.

Elmondta azt is, hogy az említett következtetéseket a Google saját elterjedéséből vonták le olyan készülékeknél, mint az iPhone és BlackBerry, valamint általában véve a Nokia termékein. A cég egyben meg is jelentetett egy új kiegészítőt a Windows Mobile-hoz, ami egy keresőablakot helyez el a kezdőoldalon.

A Reuters azonban azt is megjegyezte, hogy a látszólagos növekedés közvetlen összefüggésben állhat azzal is, hogy elérhetőek olyan Google-szoftverek is, amik jelentősen leegyszerűsítik a cég oldalaihoz és szolgáltatásaihoz való hozzáférést még olyan eszközökön is, amelyeken ezek hiányában igen bonyolult lenne az említett oldalak és szolgáltatások igénybevétele. A mobil webböngészők például még a QWERTY billentyűzettel rendelkező telefonokon is sokszor igen lassan indulnak el és az adatokat se töltik le sokkal gyorsabban.

Waddell az integráció legjobb példájaként az iPhone-t emelte ki, mivel ezekről a készülékekről nem kevesebb, mint ötvenszer annyi keresést bonyolítanak le a Google-el, mint a hagyományosabb modellekről - amely utóbbiak felzárkózása vélhetőleg szintén csak rövid idő kérdése.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!