iPon Hírek

Egyre inkább a netbookoknak áll a zászló

Dátum | 2009. 02. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Bár a közelmúltban többen is temették már őket, egy friss felmérés tanúsága szerint a netbookok annak ellenére is töretlen népszerűségnek örvendenek, hogy a megkérdezett amerikaiak mindössze 11%-a nyilatkozott úgy, hogy netbookot használna egyetlen vagy elsődleges számítógépükként.

Tekintve azonban, hogy a netbookokat eleve sem arra tervezték, hogy olyan feladatokat lássanak el, amire a többnyire szerény hardver-lehetőségeik miatt amúgy se nagyon lennének képesek, hanem épp hogy kiegészítőkként, segédgépekként szolgáljanak, ez nem is probléma. A megkérdezettek 79%-a is ebben a minőségben gondol a kis gépekre, és így is használja őket (ha használja).

A kicsi és olcsó gépek tehát szerény képességeik ellenére a nekik szánt feladatokat meglehetősen megbízhatóan látják el, és főleg a jelenlegi gazdasági körülmények között még inkább felhívták magukra a (leendő) felhasználók figyelmét. És bár attól nem kell tartani, hogy átvennék az uralmat a PC-piacon (2008-ban az összes eladott PC-k mindössze 7%-a volt netbook), a saját pozíciókat jól tartják, és azért bővítgetik is. Temetni tehát egyelőre legalábbis semmiképp sem lehet őket.

Végül, érdekességként megjegyzendő még ezen a téren, hogy az Apple hivatalosan nemrégiben tett egy olyan kijelentést, miszerint ha a netbookok eljutnak arra a szintre, hogy valóban megkapaszkodjanak és kiépítsék állásaikat a piacon, akkor majd esetleg fontolóra veszik ők is a belépést erre a területre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.02.03. 09:29
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!