iPon Hírek

Egyre jobban szorongatja a HTC-t a Nokia

Dátum | 2014. 01. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC-t mostanra tényleg húzza már az ág is. Nem elég, hogy folyamatosan pénzügyi nehézségekkel kell szembenézniük, még egyéb problémáik is vannak. Egyrészről a fejlesztések nem a terv szerint haladnak, mert az újabb modellek rendre késnek, illetve a Snapdragon 800 továbbra is tabu a vállalatnál ,másrészt a Nokia több piacon is pereli őket a forgalomban levő eszközök néhány képessége okán. A finn gyártó sorozatban nyújtja be a keresleteket a HTC ellen. A tajvani székhelyű gyártónak újabb és újabb modelljeit szeretné a Nokia betiltani, és mostanra országokon átívelő hadjárat vette kezdetét. A Nokia ezúttal Németországban szorongatta meg a HTC-t, de a pereskedés nem itt indult, hanem az Egyesült Királyságban. A szigetországban sikerrel járt a Nokia, és a HTC One és a One Mini forgalmazását mostanra leállították. Ezen felbuzdulva léptek tovább – egyelőre – Európa határvonalain belül. Legutóbb a HTC-nek Németországban kellett bíróság elé állnia. Ezeknek az ügyeknek a középpontjában is a birtokolt szabadalmak vannak, ahogy azt már megszokhattuk az elmúlt évek során a hasonló, óriások között zajló perek esetében.

A müncheni bíróságon a HTC-nek ezúttal néhány kommunikációs megoldás miatt kellett megjelennie. Az információink szerint egy fájlátviteli megoldáson folyik a pereskedés, ami az NFC vagy a Bluetooth használatához köthető. Elvileg az összes új Androidban jelen levő Beam funkciót kifogásolja a Nokia; azonban egyelőre csak HTC okostelefonokat vettek célkeresztbe, így a Beames vonatkozását az ügynek illik fenntartásokkal kezelni. Az viszont már tény, hogy a HTC-knél ez az adatátviteli eljárás valamilyen módon sérti a finnek szabadalmát, az ügyészség ugyanis megerősítette a Nokia igazát. Végeredményben a HTC One nem csak magában, hanem az összes családtagjával karöltve (One Max és One Mini) le fog kerülni a boltok polcairól a németeknél. A tiltást csak akkor kerülheti el a HTC, ha úgy változtat a szoftveren, hogy a kérdéses funkciót száműzi belőle. A Nokia ezzel a mostanival együtt (az elmúlt egy évet tekintve) már a harmadik diadalát ünnepelhette a tajvaniak felett. A két vállalat csatározásában a következő lépés a HTC-é lesz, a vállalat minden bizonnyal kérni fogja az újratárgyalást. Legvégső esetben valamilyen díjfizetési rendszer állhat fel a kérdéses szabadalmakkal kapcsolatban. A HTC többek felé (pl.: Microsoft, Apple) fizet már minden eladott androidos készülékek után, így ez már nem új a tajvaniaknak. Ezt megelőzően persze még hosszas alkudozásra kell számítani, és az sem zárható ki, hogy időközben a HTC is talál fogást a Nokián. Így ha egyezkedésre kerül a sor, jobb pozícióban lennének.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Kirrr
2014.01.03. 10:19
HaHa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mocsok92
2014.01.03. 12:43
először THC-t olvastam, de hát tévedni emberi dolog. Hajrá Nokia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Dzsosy
2014.01.03. 17:46
A Nokia a htc-nek már a telefonok piaci megjelenése előtt szólt, hogy sérti a szabadalmait néhány megoldás, de semmi gond, vagy változtassanak rajta vagy fizessenek licensz díjat, mint a többi gyártó aki ezt használja.
A htc-t ez nem érdekelte (nem változtattak és nem is fizettek), így én azt mondom, hogy ezt most meg is érdemelték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. SpaceBoB
2014.01.05. 02:32
Egyetértek, hajrá Nokia!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Resike
2014.01.05. 19:41
Mert a Nokia az nincsen szarban, hogy mindenhova csak pereskedni jár de lassan 10 éve nem volt eredeti fejlesztésük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Resike
2014.01.05. 19:45
Mindenki le akarja húzni a HTC-t pedig egy egyetlen gyártó, akinek normális saját rendszere van, saját fejlesztésű és kinézetű telefonjaik, és csak is jó minőségű cuccok kerülnek a termékeikbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. chaos25
2014.01.06. 11:22
Mikor megjelentek a mobilok sok sok éven keresztül csak nokiákat használtam, aztán az okos telefonok térhódításával a nokia egy ipari hulladékká silányult és áttértem a tényleg minőségi HTC-re, a legjobb nokiámat sem lehet egy lapon említeni a HTCvel minőségben! A nokiák a kutyának nem hiányoznának ellenben a HTC-vel! Nagyon remélem megoldódnak ezek a problémák és még sok évíg élvezhetem a valódi minőséget! Hajrá HTC!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. elnokur
2014.01.06. 12:25
régen amikor mindenki nokiát vett, én már csak azért sem a nokiát választottam, másfél éve ugyan ez volt a helyzet, csak ekkor már mindenki a samsungot /már S4-esem van/ preferálta, én vettem egy One X-et, egy évig sem használtam, mert 3x kellett visszavinni, először a csehekhez majd Németországba, azt mondom,h 1x az ok, 2x nincs szerencsém, de harmadjára kapja be!!!

többé nem veszek HTCt... sőt olyan telefont se, amiből nem lehet egyszerűen kivenni az akksit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Resike
2014.01.06. 12:50
elnokur:

Lehet nem külföldről kellett volna már eleve selejtet rendelni, sajnos a One X szériával igenis voltak gondok, de ez nem azt jelenti, hogy az összes többi készülékükkel is van/lesz. Amúgy meg igenis ki lehet szedni az akksit, nem tudom ezt honnan szedted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Resike
2014.01.06. 12:59
Még annyit szólnék a témához, hogy ellentétben a legtöbb gyártóval, a HTC minden telefonja opensource kernelt használ:

http://www.htcdev.com/devcenter/downloads
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!