iPon Hírek

Egyre népszerűbb az Apple az Egyesült Államokban

Dátum | 2007. 06. 28.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Igaz, a multimédiás termékek, köztük az iPod-ok és társaik adják az Apple legnagyobb forgalmát, erősségét, azonban a vállalat Macintosh számítógépei egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fogyasztók között, áll az NPD Group tanulmányában.

Az asztali és noteszgépek piacából májusban az Apple-nek 13 százalékot sikerült kihasítania. Ezzel az Apple-nek sikerült a negyedik helyre feltornáznia magát a HP, Toshiba és Gateway mögé. "Ez része az ismétlődő mintának. Az Apple folyamatosan hódítja el a piacot a többi résztvevőtől a múlt évtől kezdve." - közölte Stephen Baker, az NPD ipari elemzője.


Valóban, a számítógépeladások gyorsabb iramban nőttek, mint a PC ipar az Egyesült Államokban, ami valóban tükrözi a kalifornia-székhelyű vállalat népszerűségét. Az Apple MacBook és MacBook Pro laptopok eladása évenkénti 65 százalékos növekedést produkál, miközben a Microsoft Windows-alapú számítógépek forgalma évenként folyamatosan 37 százalékkal nő. Az eladások nemcsak a hagyományos boltokban, hanem az internetes hardverboltokban is növekedtek.


Az NPD Group jelentése pozitív értékű az Apple-nek, azonban azt is szem előtt kell tartani, hogy az elemzés nem vette figyelembe a nagyvállalati eladásokat és a DIY (Do It Yourself), azaz a csináld magad piacot. Emellett még az Ázsiai és Európai piacot is meg kell hódítania ahhoz, hogy a világ személyi számítógépeinek egyik vezető vállalatává váljon az Apple.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.06.28. 19:32
Igaz, a multimédiás termékek, köztük az iPod-ok és társaik adják az Apple legnagyobb forgalmát, erősségét, azonban a vállalat Macintosh számítógépei egyre nagyobb népszerűségnek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!