iPon Hírek

Egyre rejtélyesebb a HP UMPC-je

Dátum | 2008. 02. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Egyre több az ellentmondás a HP Compaq 2133 névre hallgató, jövendőbeli UMPC-je körül. Egyes források nemrég azt állították, hogy az Intel Silverthorne-ja adja majd a 8.9 hüvelykes kijelzős mininoteszgép gerincét, azonban újabban olyan feltételezések is napvilágot láttak, miszerint egy különösen alacsony ár lehetővé tétele érdekében nem elképzelhetetlen egy másik gyártó hardverének használata sem.

Ami persze a legvalószínűbb (talán), az az, hogy lesz ilyen is, olyan is. A News.com egyik cikkje szerint ez a különösen alacsony ár $499 lesz, a "másik gyártó" pedig a Via lehet (ez esetben valószínűleg a C7-M processzorról lesz szó, Windows helyett pedig Linuxról); ez esetben a Compaq 2133 egy pályára kerülne az ASUS Eee-jével és az Everex Cloudbook-jával.

Feltehető még az is, hogy a gépet ellátják egy teljes szélességű ExpressCard-rekesszel és egy nagyobb felbontású kijelzővel is (elvégre valamivel be kell előzni a konkurrenciát). Plusz, ha valóban Via processzorról lesz szó, úgy vélhetőleg a megjelenésnek sem kell majd kitolódnia április-május környékéig, amikor is a Silverthorne érkezése várható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!